Mam pytanie: dlaczego moje świerszcze się zjadają? Wiem że są kanibalami ale pokarmu jest pod dostatkiem i codziennie wymieniam
Wersja do druku
Mam pytanie: dlaczego moje świerszcze się zjadają? Wiem że są kanibalami ale pokarmu jest pod dostatkiem i codziennie wymieniam
Daj świerszczom surowego mięsa , lub gotowanegp jajka, to może ostudzi ich kanibalistyczne zwyczaje.
To na pewno ostudzi ich kanibalistyczne zwyczaje.
Pozywienia daj jeszcze wiecej, niz masz teraz.
Aha...dawaj surowe mieso i nie dawaj solonego.
Troche ostudzi. ...ale i tak pewnie będa sie zjadac :) Daj im więcej kryjówek, zeby mogly w spokoju wylinki przechodzic, bo taki swierszcz po wylince to apetyczny kąsek.
Po co wam karmić świerszcze :-/ Nie rozumiem przeciesz one są dla pająka albo skorpiona co nie ??? :-)
Chyba, że to chodowla pokarmowa
Czesc
Lukas Cool niektórzy kupują większą ilość świerszczy i jak by im nie dawali jeść do by zdechły z głodu !!
pozdro
wlasnie.. w styczniu kupilem 20szt. od tamtej pory nie kupilem ani jednego... a mam ich ze 100... magia ?? :)) zebym nie karmil nie mialbym ani jednego... ps moje nie "cykaja"
spoko
jak tak szybko się pozmnażają to też chyba zakupie większom ilośc
i (chyba) będe im dawał nawet jeść
Jak na razie dawałem im jabłko, sałatę, marchewkę i chleb ale jutro sprobuje dac im jajko i mięso. Dzięki za odpowiedzi!
Polecam kapustę pekińską i otręby pszenne. Do tego sucha karma dla kotów lub psów. Ja to podaję i bardzo rzadko się zjadają. Do tego szybko rosną. Oczywiście muszą też mieć sporo kryjówek. Świetnie do tego nadają się wytłaczanki od jajek.
jak to zrobiłeś że nie cykają????????
jak duże akwarium maszdo hodowlii, ja zamierzam rozpocząć od jutra hodowlę świerszcza :) ile można ich trzymać w akwarium 50l z wytłaczankami po jajkach, i jak zabezpieczyć akwarium aby nie pozwiewały młode świerszcze??
"jak to zrobiłeś że nie cykają????????" - ja nic nie zroblem a cykac nie chca... :((
"jak duże akwarium maszdo hodowlii" - moje jest 25l a swierszczy sporawo :)) ale konieczne wytlaczanki...
"ile można ich trzymać w akwarium 50l " - baaaaardzo duzo. ze 300-500 swierszczy spokojnie... zalezy jak duze swierszcze ale gdzies w tym przedziale.
"jak zabezpieczyć akwarium aby nie pozwiewały młode świerszcze??" - moje akwarium jest przykryte szyba... kilka razy dziennie otwieram terra i je wietrze a wlasciwie wahluje.... :) ponoc mozna wylozyc "sreberkiem" (folia aluminiowa) i niby pomaga :)