ile bedzie kosztowac rejestracja CITES B.Smithi
Dzieki
Pozdro
Wersja do druku
ile bedzie kosztowac rejestracja CITES B.Smithi
Dzieki
Pozdro
mało ;)
16,50zł i na formularzu możesz zamieścic 6 różnych gatunkow . Dowolna ilosc sztuk każdego gatunku
Nic, bo przypuszczalnie nie masz starych papierów które są juśz wymagane. Poza tym zaraz wejdzie nowelizacja i nie bezie trzeba rejestrować.
mysza a gdzie juz weszla taka nowalizacja czy w usa juz jest taka ze nie trzeba rejestrowac?? nie wiesz przypadkiem?
Robson,Cytat:
mysza a gdzie juz weszla taka nowalizacja czy w usa juz jest taka ze nie trzeba rejestrowac?? nie wiesz przypadkiem?
moge ci odpowiedziec na to pytanie (coprawda bylo skierowane do Myszy).
W USA nie ma obowiazku rejestracji gatunkow objetych konwencja CITES.
Jedynie w przypadku wywozu, potrzebna jest deklaracja stwierdzajaca, ze zwierze nie pochodzi z dzikiego odlowu - i to rowniez nie jest potrzebne amerykanom, tylko musi byc okazane w kraju docelowym (jesli ten kraj jest sygnatariuszem konwencji CITES).
Jesli chcesz sprowadzic CITES'owego zwierzaka do USA, wymagane jest zaswiadczenie dostarczone przez osobe z kraju, z ktorego zwierzak zostal wyslany.
Kupujac i trzymajac zwierzaka w USA mozesz sie nie martwic o zadna rejestracje - nowelizacja nie jest potrzebna, poniewaz nie bylo ustawy, ktora trzeba by bylo nowelizowac.
eeeeeeeeeeeee to luzik ja mam b.smithi i sie balem, a o rosea tro mi moga skoczyc ;)
dzieki walter :D
u mnie sie mogą doczemić tylko 4 gatunków brachypelm i imperatorka:-) czekam aż bedzie noweleizacja, bo itak nie mam innego wyboru
ja w ogole niczego nie rejestrowalem zadnej Brachypelmy ani imperatora...i coz w sumie dobrze, bo gdy wejdzie ta nowelizacja to będzie niepotrzebne :)
no ja mam zarejestrowane tylko auto:-)
no i brawo Jasiu!!!...tylko ciekawe kedy bedzie ta nowelizacja przy polskich ukladach ???
Maja na to czas do maja, tzn. jak Polska przystapi do UE, musi byc juz wszystko zalatwione (taka mniej wiecej dostalam odpowiedz z ministerstwa srodowiska).