sami zobaczcie :)
----> http://webspace.omniway.sm/elazzarin...schemangia.jpg
Wersja do druku
sami zobaczcie :)
----> http://webspace.omniway.sm/elazzarin...schemangia.jpg
No, spodziewałem się takiego zdjęcia. Dziwi mnie tylko, jak ten pająk ją tam wniósł.:)
heh dokładnie :)
niezła bestja z tego pajączka
naspeedowałsie czy co ?
one bawią się w berka ---> gryzionego ;)
wow :)
fajnie to wyglada ;)
Co w tym dziwnego?
Moja spokojna i bojazliwa A. avicularia pare miesiecy temu rowniez rzucila sie na mysze, zaciagnela ja do gniazda i zjadla w calosci.
Nie dalem rady tego sfotografowac bo gniazdo znajduje sie za grubym konarem i nic nie byloby widac.
walter, ta twoja Avicularia jest po ktorej wylince ?
ta mysz tez byla dorosla ? :D
redknee czy tam gdzieś pisze że ta mysz na zdjęciu jest dorosła ? To mogła być bieguska, ale już owłosiona
Avicularia jest dorosla samica - nie mam pojecia, po ktorej wylince.Cytat:
walter, ta twoja Avicularia jest po ktorej wylince ?
ta mysz tez byla dorosla ? :D
Rok temu, kiedy ja kupowalem byla juz duza a sprzedawca nie wiedzial, po ktorej jest wylince.
Czy w Polsce w kazdym sklepie zoologicznym, kazdy sprzedawca wie, po ktorej wylince sa sprzedawane pajaki?
Mysle, ze watpie :)
Mysz byla jeszcze slepa, owlosiona - przynajmniej dowiedzialem sie, ze takie cos nazywa sie "bieguska" - tu, gdzie mieszkam, tubylcy mowia na takie cos "hooper" lub "fuzzy" :)
Mysz na zdjeciu wyglada wlasnie na cos takiego.
Dokladnie... nic specjalnego. Zwlaszcza w przypadku Poecilotheri. Chociaz uwazam ze to loteria.... moja P.regalis stracila tak noge.
Walter bieguski to są takie myszki jak sama nazwa mówi, które już biegają czyli taka owłosiona ale niewidząca to raczej nie bieguska. Jak by zdązyła wyjść z gniazda to mógłbyś ją tak nazwać :)
boshe... taką śliczną myszkę :))) A czy dorosłemu smithiemu też można dawać myszki ?
Tak. masz to w opisie gatunku
Od czasu do czasu mozna podac jako urozmaicenie pokarmu, ale z myszami bym wolal uwazac. Po pierwsze - jak nie znajdziesz resztek, to tak sie zasmierdzi, ze nie wejdziesz do pokoju :>
Po drugie, nabita na szczekoczulki mysz w agonalnych ruchach moze skaleczyc, a nawet zabic ptasznika, wiec jest pewne ryzyko.