-
Najbrzydszy pająk świata?? :)
Zauważyłem, że wiele osób, na naszym radosnym forum, z utęsknieniem poszukuje informacji o liderach wśród pająków, w dziedzinach takich jak:
najbardziej jadowity
największy
najdłuższy
najchudszy
najmądrzejszy
najbardziej zielony
itd.
Tak więc rozwijając tę ostatnio modną tendencję, chciałem zapytać, który pająk, jest według was najbrzydszy, najobleśniejszy i wogóle okrutnie wstrętny??
ps. Chciałbym nadmienić, iż temat nie ma najmniejszych walorów edukacyjnych i powstał tylko i wyłącznie w celu zaspokojenia ciekawości autora. Oczywiście nie mam także w zamiarzeniach wywołać wzburzonej dyskusji, chciałbym tylko poznać wasze gusta.
Pozatym wszystkie paskudy są śliczne....
-
Re: Najbrzydszy pająk świata?? :)
-
-
I ja też się zgadzam! fuj...ohydy! :-)
-
w kazdym mozna znaleść coś interesującego
-
Krzyżaki są naj naj naj brzydsze!! FU, eh takie duże dupy zero własków co to za pająk w ogóle :P
-
Ta kątnik najgorsze.Nienawidze brac go na rece a jak go widze to kap i gin.A ptaszniczki sa wypasik ;]
-
dla mnie tez katniki.. w zyciu bym ich nie dotknal.. bueeeeee....
-
smash ty mowisz chyba o innym gatunku (cośtam trzęs bodajze). Krzyzaki maja nawet grube odnoza i troche wloskow, a odwloki proporcjonalne :) wiec sa jeszcze jako takie.
-
też nie lubie kątników ale żal mi się zrobiło jak je tak podsumowaliscie:(
-
jak dla mnie wszystkie są piękne a to który mi się bardziej podoba zalezy głównie od ubarwienia, kształtów, wymiarów. Najmniej piękne sa więc jak dla mnie skromne pajączki jaskiniowe.
-
Dialog
<ja> mam nową b. smithi
<koleżanka> brachy co?
<ja> chodź zobaczysz:D
<koleżanka> brrrryyy to jest ochydne wstrętne obleśne pajączysko wypuść mnie z tego pokoju!!!!!!!! Albo ja albo to coś!
Jak myślicie co wybrałem:D??
Niektórym się nawet smithi nie podoba:(
-
A mi kątniki sie podobają, uwielbiam brać je na ręce szczególnie podczas wyprawy w nieznane i przerazające czyli do piwnicy w moim bloku. Tam są dopiero kątniki i to ich dopiero mozna sie wystraszyc, takich rozmiarów niektóre ptaszniki mogą pozazdrościc. Ja nielubie krzyzaków bo to wredne bestie rzucające sie na wszystko co sie rusza.
-
"Ja nielubie krzyzaków bo to wredne bestie rzucające sie na wszystko co sie rusza."
a ja wlasnie za to je lubie :)
-
Kątniki - full wypas, miłe w dotyku
Krzyżaki - to co wyzej
Dla mnei nei ma okropnych stawonogów
-
Ogolnie podobaja mi sie wrzystki stworzenia zwierzeta, ptaki czy cos innego. Katnika posiadalem w swej chodowli i byl cudowny, byl to pierwrzy pajak. Wlasnie od katnika sie wrzystko zaczelo moja przygoda z ptasznikami. Dzieki niemu poznalme co oznacza byc terrarysta i za to mo dzenkowa:)
-
Jak to mowią 'nie ma brzydkich kobiet, tylko czasami wina brak':) Dla mnie wszystkie pająki są śliczne i to bez winka:>
-
mnie sie nie podoba z ptasznikow B.Vagans. nie mam pojecia dlaczego...
-
Jak widać nie podoba się to, czego się boimy :P
Każdy pająk ma coś w sobie.
-
a z ptaszników Grammostole i Acanthoscurrie mi sie nie podobają, B.albopilosum też. Bachus czego jak czego ale bardziej boje sie murinusa który mi sie bardzo podoba niż krzyzaka.
-
vagans mi sie tez nie podoba
-
dla mnie kątniki to usposobienie zła;P zwłaszcza duże. są ochydne fujjjjjjjjj
-
kosarze to nie PAJAKI ale ZALESZCZOTKI!
a dla mnie ohydne sa te, skakuny, dobrze mysle? ogromne piwnicowe pajaki o bardzo dlugich, chudych nogach, biegaja jak glupie, czarne, duze oczy, bueee. z ptasznikow nie podoba mi sie albopilosum.
-
Double te piwnicowe to kątniki a skakuny wyglągają tak:
http://www.photoweb.ru/prophoto/Gall...rs/skakun1.jpg
-
o wlasnie, dzieki, kątniki
-
kurde, ciekawy ten skakun, chyba zaczne go hodowac :D niech tylko sie natkne na takiego
-
jakie ma śliczne oczka :-D powaga, ślicznie wygląda na tej fotce
-
kosarze to kosarze a nie zaleszczotki. To dwie różne rodziny czy tam rzędy
-
Hej ja tez nie lubie skakunów - ale to nie te chude,to raczej krepe pajaki,o brazowym ubarwieniu,typowo naziemne:)A nie lubie dlatego,ze sa baaaardzo szybkie i nie da sie przewidziec gdzie skocza...Olp zawal serca moga przyprawic
-
Skakuny są super! Kiedyś hodowałem! :-))))
-
Dla mnie o wiele bardziej nieobliczalne sa atrica i ferox :)
A skakuny hodowalem i to dosc dlugo. Bardzo fajne pajaki, ale latwo moga uciec z pojemnika.
W kazdym razie sa pod ochrona, wiec wypuszczalem je po krotkim okresie hodowli.
-
Ja nie lubię tylko tych łazienkowych, z malutkim głowotułowiem i długimi chudymi nogami. W zasadzie wszędzie je można spotkać. Jakoś nie mogę się do nich przekonać :)
-
A mi sie nie podobaja skorpiony :E
-
nie no ludziska patrzac realnie to najohydniejsza jest theraposa blondi tak szczeze a reszta relax ni i jeszcze te kosaze sa z dupy
-
Latrodectus Mactans i jej pobratymcy. :]
Bleh, ten błyszczący i wieeelki odwłok połączony z chudziutkimi nóżkami... jakby chodziła na szczudłach. Szczyt oblechy. :/
-
Hmm.. Ogolnie to nie mam awersji to zadnego gatunku, albo na taki sie jeszcze nie natknalem.. No bo w sumie to co ja wiem o pajakach.. :/ ? Przykro mi sie robi na widok takich wielkich ptasznikow z wyczesanymi odwlokami, wygladaja jak chore i smutne.. (zapraszam do zoo, wroclaw.. :| )
-
Mysle, ze kazdy gatunku pajaka jest ciekawy. Co powiecie na pajaki z rodziny Tetragnathidae, czyz nie sa fajne. Fotka dojrzalego samca - Tetragnatha montana.
-
-
-