Zrobila sobie gniazdo ale bez wyjscia czy wasze tez tak robia???napewno nie ma nigdzie otworu ktorym moze wychodzic.
Wersja do druku
Zrobila sobie gniazdo ale bez wyjscia czy wasze tez tak robia???napewno nie ma nigdzie otworu ktorym moze wychodzic.
nie moja tak nie zrobiła może twoja jest przed wylinką ale nie martw się na pewno wyjdzie jak tego zachce
pozdrawiam!
Ptaszniki nadrzewne czasami tak robia, zwlaszcza przed wylinka, nie przejmuj sie
pajak da sobie rade i gdy będzie chcial, napewno wyjdzie z kryjowki :)
mi też sie wydawalo ze moja irminia nie ma wejścia ona poprostu jak wychodzi to sobie otwiera "drzwi"
ehh...
zeby miec tylko takie problemy, wyjdzie czy nie wyjdzie :P
jest jeszcze jedna mozliwosc, gdy maja za sucho tak robia...
siec ma utrzymac wilgotnosc i dlatego nie zostawiaja wyjscia tylko je zasieciowuja :))
ale pewnie to nie to
wylinka raczej nie bo byla tydzien temu.moze wilgotnosc zamala bo ostatnie pare dni zaniedbalem ptaszory
Ptaszniki nadrzewne i podziemne przed wylinką robią barykadę. Gniazdo z każdej strony jest uszczelnione by nie było nieproszonych gości podczas wylinki.
no morda wie bankowo troche o tym juz mi pomogl :) no zresztamoj herk sie zakopal domyslalem sie ze wylinka po paru dniach widze ze sobie na wierzchu wylinka lezy :) wyniosl ja dla mnie :P
Moja regalis tez zabarykadowala sie w ceramicznej czaszce, przy czym zrobila to tak smiesznie, ze cale oczodoly sa pokryte pajeczyna, a w srodku sa malenkie dziurki na ksztalt zrenic.
Z reguly wszystkie pajaki zabarykadowuja sie przed wylinka. Sluzyc ma to przede wszystkim ochronie przed napastnikami.
Heheh, Atrax, juz w drugim temacie chwalisz sie ta ceramiczna czaszka =)
hehe...
dziwisz sie msk ?
w koncu z lopata na cmentarzu cala noc kopal :>
prawda Atrax ? :D:D:D
msk -> Robie to celowo, zeby promowac inne sposoby urzadzania kryjowek i zeby nie pojawialy sie tematy w stylu: "jak nie kokos, to co" :D:D:D :D::D :P
Ale serio - taka czaszeczka to swietna sprawa. Moj pajak ma w terrarium wiele miejsc na potencjalne kryjowki, w tym drewniane dziuple, ale najlepiej czuje sie tam.
Rammstein -> miales nie mowic, skad ja mam.
Jakbys czytal dobrze FAQ i szukal w archwium (tak by bylo o wiele szybciej ) dowiedzialbys sie, ze pajaki czasami tak sie zachowuje, szczegolnie przed wylinka i po wylince.
Jak mialem vagansa to przed wylinka siedzial w kryjowce prawie 2 tyg., a po wylince wyszedl po 8 dniach. Podobnie mialem z albpilosa jak i rowniez z innymi pajakami, wiec jest to normalne i nie ma czym sie martwic tylko sie przyzwyczaic do takich sytuacji !!!
Jak bedzie glodny to wyjdzie !!!