moj smithi dziwnie zachowuje sie od jakichs 15 minut.
porusza non stop przednimi odnozami po glowie. czy przechowdzi wylinke w ten sposob?
Wersja do druku
moj smithi dziwnie zachowuje sie od jakichs 15 minut.
porusza non stop przednimi odnozami po glowie. czy przechowdzi wylinke w ten sposob?
mozliwe ze sie tylko czysci.to tez sa czyste zwierzatka
A jaka ma wilgotnosc ?
Mozliwe rowniez że ma za sucho.
nie wiem jaką ;-)
ale jakies pol godziny temu spryskalem mu terrarium, moze dlatego to robi?
bo nadal to robi, nie przestaje nawet na chwile, a ta glowa to jakby mu peknac miala, ale moze tylko mi sie wydaje... ?
Mozliwe ze ma wyl. :>
ile czasu trwa taka wylinka?
poczytaj FAQ i archiwum. ZAlezy po ktorej wylince pajak
teraz bedziez z l5 na l6. domyslam sie, ze kilkagodzin?
100 godzin z przerwą na lunch.
i jak sie zmeczy to musi odpaczac z 15 minut
Wylinka potrfa okolo 0,5 godziny:)
A mi sie wydaje, ze to po prostu mycie sie.
dokladnie, nigdy nie widziałem zeby spider głaskał sie po "głowie" przed wylinka...
Troche sie uśmiałem czytając to, "moj pająk od 15min. porusza nogami po głowie, czy to wylinka?" hehe widzialem wiele stwierdzen i pytan niedoswiadczonych chodowcow ale to mnie rozbroiło. On poprostu sie czysci, bedzie robił tak co jakis czas. A wylinke pająki z reguły przechodzą na pleckach i nie drapią sie wtedy po głowie(no chyba sie chcą wytrzec pot). :D
macie racje, to nie byla wylinka...
;-)
pajaka sie czysci.Jak pryskales to moze troche kropelek spadlo na niego.
Wylinki napewno nie ma.Ja tu nie widze zadnych oznak wylinke.Moje pajaki tak czesto robia
Proste :)
Gdyby wyczesywal wloski z odwloka to mogla by to byc oznaka wylinki:) Ale nie czyszczenie szczekoczulek:)
to ja biorę patyczka i szturchnę moją geni i zaraz będzie miała wylinkę hihihi ;) bo wszystkie włoski wyczesze
Galn, ja pisze ze czesto pajaki przygotowujac sie do linienia wyczesuja wloski. Mam na mysli pajaka juz pociemnialego z wielkim odwlokiem itd, a nie uciekajacego przed patykiem:)
Do tej pory moje pajaczki tak sie wlasnie zachowywaly, zreszta byl wczesniej post na ten temat:)
Potwirdzam :) Dwa dni temu obserwowalem przygotowania mojej smithi do 8 wyl.
Najpierw plotla dywanik, potem wyczesywala wloski dokola, potem znow pajeczynka i znow wloski w inna strona. I tak kilka razy :>
Nie zrzuca wylinki, tylko sciaga beret.... ;)