czy samica Brachypelma albopilosa 6 cm. ciałka morze się już rozmnarzać???? prosze odpowiedzcie.
Wersja do druku
czy samica Brachypelma albopilosa 6 cm. ciałka morze się już rozmnarzać???? prosze odpowiedzcie.
myśle że już może :)albo lada moment
Może. Mam taką samą i chętnie kopulowała kilka razy.
raczej nie
Zalezy po ktorej jest wylince, nie ma co osądzac po rozmiarach.
Ja np. teraz miałem samca Spinifera który byl duzo wiekszy niz samice z tego gatunku, ze az kazdy sie dziwil.Dojrzala płciowo moze juz byc, musisz spróbowac.
super jesteście !!!!!! bardzo mi pomogliście wielkie dzięki. samica właśnie jest karmiona jak sobie poje to zobacze jak zareaguje na samca. W jaki sposób proponujecie pszeprowadzić kopulacje???
Najlepszy z tego jest temat postu..... A jak proponujemy? Tak jak zwykle sie to robi z pajakami, nic nowego nie wymyslimy... Wpuszczasz samca do samicy i czekasz.....
a jak mu nabije guza albo go zje?? a samiec nie jest muj jest wyporzyczony!! a co ze sposaobem na stole??
Na łóżko je daj. Do tego jakaś romantyczna muzyczka i świece.
A jak nie będą chciały to możesz sprobówać na stole - cóż, jedni wolą "po bożemu" a inni hardcore :P
Ja osobiście wole w lozku, na stole za twardo...
Coz, nie wszystkie pajaki rzucaja sie na siebie w szale milosnym, szczegolnie na nieznanym sobie terenie. Sprobuj tak dopuscic Poecilotherie.
Skoro chcesz sie zabierac za rozmnazanie ptasznikow musisz sie liczyc z tym, ze samica zaatakuje samca. To ryzyko wliczone. Ten kto wypozyczyl samca tez musi o tym pamietac.....
spoko akcja pucio pucio się powiodła samiec się powoli skradał a ona nagle do niego skoczyła a samiec zaczoł swoje podchody no i się udało!!! widziałem jak samiec swoje balbusy pod nia wtykał, trwało to chwilkę, czy napewno ja zapłodnił?? bo zaraz po pukaniu sie zaczoł wycofywać i czy dla pewności dopuścić go jeszcze raz?
Możesz go dopuścić jeszcze raz, ale wygląda na to że wszystko się powiodło :)
Ja dopuszczałem trzy razy. Nigdy nie ma pewności czy samica jest zapłodniona. Nawet jeśli samiec potem się będzie napełniał.
Oczywiscie, ze trzeba dopuszczac kilka razy. Ale i tak nie ma sie pewnosci.... Czlowiek sie cieszy, ze samiczka slicznie je i "grubnie", zaczyna plesc sieci i nagle.... Bach... rano wylinka :/