Jak sadzicie? Mozna karmic vagansa L9 rybkami? Np gubiki? Badz inne nieduze gatunki? I pozostaje pytanie czy ryba za szybko sie "nie zepsuje" i bedzie swieza, bo moj pajaczek lubi dlugo sie przymierzac do obiadu ;-)
Wersja do druku
Jak sadzicie? Mozna karmic vagansa L9 rybkami? Np gubiki? Badz inne nieduze gatunki? I pozostaje pytanie czy ryba za szybko sie "nie zepsuje" i bedzie swieza, bo moj pajaczek lubi dlugo sie przymierzac do obiadu ;-)
ja tam raz geniculate karmilem rybką ewentualnie można ale się NIE POLECA tylko w wyjątkowych sytuacjach.
Tak dobrze by bylo ja kby szbko zjadl bo jezeli zgnije to pająk jej raczej nie ruszy
pozdrawiam!
Możesz podać mu tą rybe.
No ale właśnie jeżeli jej szybko nie upoluje...to wiesz. :)
Mozna mozna, tylko pajaki lubia, jak im sie cos telepie po terrarium.. a taka rybka poskacze, poskacze i padnie :)
Chyba nie lubia :|
Jasne, ze mozna, dawaj a jak :-)
Dzieki wam za odpowiedzi ;-) No to w poniedzialek vagansisko je rybke, jak mu nie przypasi to we wtorek probojemy oseske :-)
A co sadzicie o tym zeby rybke wsadzic do miski z woda? :P Nie padnie tak szybko to raz... ale czy pajeczak bedzie wstanie ja z tamtad wyciagnac?
Hysterocrates nawet po nią zanurkuje :)
A vagans? Plywac niby umie... ale ponoc nie lubi tego ;-) Da rade wyciagnac?
dla chcącego nic trudnego ale... nie wiem czy to cos da moze 2 min dluzej bedzie żyć:) zależy też jaki głeboki pojemnik na tą wode:)
pozdrawiam!
e no przesadzacie, gupik wykona kilkanascie ruchow i pajak od razu zaatakuje, chociaz nie wiem jak vagans, ale wieksze pajaki raczej tak.
Jak byłem w Poznaniu w zoologiku to gościu mówił, że daje pająkom głównie rybki - twierdził, że mają dużo wapna i są lepszym pokarmem niż np. świerszcze...
Nie wiem co o tym sądzić, ale rybka kosztuje z 2 zł....
Chyba ciut nieekonomicznie...
Chyba, że się ma rybki z własnej hodowli. :) Gupiki mnożą się jak szalone.
NO fakt mnoza mnoza. Ale dlugo dorastaja ;-) Zeby podac je L9 i zeby sie w miare najadl to z trzy miesiace minimum czekania az ryba dorosnie:-) A u mnie gubiki sa za 1zl
Dla zainteresowanych mowie ze vagans wlasnie wcina gubika calkiem sporego ;-) Trzyma go w zebach i robi siec... nie wiem po co? ;-) Sposob podania prosciotki. Rybke wsadzilem do bardzo plaskiego naczynia (miska z woda) i wygladalo to w ten sposob ze sama wyskoczyla... na pajaka ;-) Pajak zucil sie na nia i wsio ;-)