tak zauważyłem że mimo zimnego lata pojawiły sie chrabąszcze i sobei pomyślałem czy nie moża ny nimi karmić skorpionów cesraksich ktoś prubował lub ma jakies zdanie na ten temat?
Wersja do druku
tak zauważyłem że mimo zimnego lata pojawiły sie chrabąszcze i sobei pomyślałem czy nie moża ny nimi karmić skorpionów cesraksich ktoś prubował lub ma jakies zdanie na ten temat?
owszem mozna karmic skorpiony chrabaszczami chetnie zjedzą
o to bardzo dobrzze bo mi sie siwerszcze koncza a koniki polne i inen takei robactwo wyzej rangi jest jeszcze male :/ a chrabaszcze dosc duze sa moze zoabcze jak bedzie mu jad wbijal :]
a u mnie znowu jest na odwrut chabąszczy wcale nie widze a zato pasikoników jest cała masa nawet takie po 2 - 2,5 cm
radze tobie isc na łąke i tam znajdziesz tego pełno
sorki za literówki
bylem na dzialce dzisiaj i zawsze jak tego widzialem tyle ze gdzi enei spojrzalem to widzialem to dzisiaj tylko takie male , chrabaszczy tez nie widzialem do dzisiaj jak wracalem :> jutro moze skocze gdzies indziej na jaks lake i poszukam tego i tego
zycze miłego łapania pasikoników
nie dziekuje :]
hehehe
Dezerter poszukaj w takich niskich brzozowych zagajniczkach do 50cm przy polach uprawnych nałapiesz masę tych wielkich pasikoników w tym roku jest wysyp.
ooo dzieki ja tam tego wysypu nie widzialem ale to jeszcze poszukam u babki na łące :]
Z tego co pamiętam to ktoś pisał, że chrabąszcz majowy jest pod ochrona ;> więc raczej nie nadaje sie na karmówkę
To ze jest pod ochrona nie znaczy , ze sie nie nadaje.
Otóż nadaje sie jak najbardziej mili państwo.
Kraść też nie wolno, a kradną.
Jestem ciekaw czy z taką samą obojętnością byś to powiedział gdybyś np rano nie znalazł swojego samochodu przed blokiem
:)))
Akurat mam garaż :)))
Ale przyznam, że obojętność ma by była nieco mniejsza :D
Gorzej jak by mi żuka z terra ktoś ukradł.