jaki pajączek waszym zdaniem jest najładniejszy i najciekawszy??
Wersja do druku
jaki pajączek waszym zdaniem jest najładniejszy i najciekawszy??
Ephebopus murinus :)))
Ephebopus murinus jak najbardziej ;-)
Wszystkie są ciekawe!!
Cyriocosmus elegans i Ephebopusy murinus i cyanognathus nie wspominajac o H schmidti i P metallica :) Napewno wszystkie sa ciekawe
Chromatopelma Cyanopubescens i Ephebopus Murinus
Cyclosternum Fasciatum i C.Crawshayi:)
Hmmm, większość wymieniła E. Murinus. Dlaczego one są dla Was takie ciekawe poza tym, że trochę trudniej je dostać?
No wlasnie :>
Taka potrzeba szpanu?
Im drozszy tym ciekawszy?
Nie sojaksie, zaden szpan, jest poprostu bardzo ladny. Wszystko i sie kojarzy ze szpanem ?? jak ktos wymieni albopilose to juz jest dobrze ??
Mnie się tam E.murinus średnio podoba... Ogólnie za sam kształt bardzo lubie wszelkie nadrzewne szczególnie te ładnie wybarwione A.purpurea. T.purpureus i P.metallica, ale bardzo podoba mi się też Ch.cyanopubescens i H.lividum ale tylko takie jak na niektórych fotach :D Poza tym wszystkie są piękne :)
H.Lividum i M.Robustum ;)
pozdrawiam Kamil
Chromatopelma , C.Crawshai , H.Lividum , M.Robustum , P.Murinus (spinifer red form no ten pomarańczowy a nie żółty :D)
P. irminia, B. Emilia, T.blondi
E. murinus, Poecilotheria smithi, Ch. cyaneopubescens :) TOP3 :]
no to dobrze wybrałem Chromatopelma cyaneopubescens:)))
Wszystkie:P
878 Theraphosidae... a tego jednego nie mam.
Sojkas cos ci sie nie podoba?? jaki szpan ?? chyba ty hodujesz (trzymasz) pajaki dla szpanu :/ . Nie powiem ze szaleje za T blondi albo Ch cyanopubescens bo tak nie jest .... kwestia gustu .. pozatym Wiem z doswiadczenia ze te DROŻSZE ptaszniki sa poprostuladniejsze:] Ludzie nie szaleja za P metallica , smithi , E cyanognathus albo Cyriocosmusami dlatego ze sa drogie ..poprostu dla wiekszosci z hodowcow sa to najladniejsze i najbardziej pozadane ptaszniki . Zreszta to kwestia gustu
- Pterinochilus murinus
- Chilobrachys fimbriatus
- Poecilotheria subfusca
- Brachypelma auratum / Brachypelma boehmei
- Chilobrachys fimbriatus
- Chromatopelma cyaneopubescens
- Grammostola rosea
- Nhandu chromatus
- Nhandu coloratovillosus
Dla mnie T.Blondi - the big one ;)
B.Smithi - the most beautiful . Gdyby nie był tak łatwo dostępny, to większość miałaby podobne zdanie :)
bede oryginalny.. albopilosum i smithi..
no właśnie,zapomniałem dodać cyclosternum fasciatum.I boehmei
A. geniculata i oczywiście B. smithi
Wszystkie.
Alez ja jestem szpanerka, mam drogie pajaki ;P
lol
Dla mnie najciekawszy jest B.Vagans napreawede swietne pająki. A najladniejszy kędziorek :D
-Aphonophelma moderatum
-Avicularia minatrix
-Avicularia purpurea
-Avicularia versicolor
-Brachypelma baumgarteni
-Brachypelma ruhnaui
-Chromatopelma cyanopubescens
-Cyriocosmus elegans
-Cyriopagopus thorelli/schioedtei
-Ephebopus cyanognathus
-Ephebopus fossor
-Ephebopus murinus
-Ephebopus sp.
-Grammostola actaeon
-Haplopelma lividum
-Haplopelma longipedum
-Haplopelma minax
-Iridopelma spec.
-Megaphobema mesomelas
-Megaphobema robustum
-Poecilotheria metallica
-Poecilotheria miranda
-Poecilotheria subfusca
-Psalmopeus pulcher
-Tapinauchenius latipes
-Tapinauchenius purpureus
-Xenesthis intermedius
Kędziorek :P:P Narazie pierwszy i najładniejszy :)
A P. metallica jest obrzydliwa :P:P:P Nie wiem za co oni tyle siana chcą :D:D:D
p. murinus ;] i wszelkie nadrzewne..
No wiecie co....!! Przecież takiego typu tematy są bez sensu. Ktoś co jakis czas zada pytanie 'jaki wg was jest najladniejszy ptasznik' a tu już sie zbiera 50 odpowiedzi... Przecież każdy ma własny ulubiony typ ptasznika każdy ma swój gust wiec nie rozumiem na co takie tematy zakłdać. Mówicie o śmieceniu na forum a sami takie posty tworzycie.
O gustach sie nie dyskutuje wiec po co to pytanie.
wielkie :| na mojej twarzy
Pamphobeteus vespertinus / samiec /
H.lividum ,
A.miniatrix
pozdrawiam !!!
P. vespertinus, platyomma i ornata ( samce ) i Avicularie wszelakie ( w wersji kolorowej :P i metalicznej oraz jeszcze innych )
Moim zadniem chromastopelma nie ma lepszego pajak no jeszcze a.metalica,a.versicolor, dużo jest takich pająków wejdz na stronke www.pauki.ru i tam wejdz w zdjęcia i będzie większośc gatunków ;).