mam taki mały problem z ptasznikami nie wyliniał mi żadsen od 8 miesięcyt mimo że nie są to młode ptaswzniki zwiększyłem temperature wilgotnośc ale nadal nie linieja co robić
Wersja do druku
mam taki mały problem z ptasznikami nie wyliniał mi żadsen od 8 miesięcyt mimo że nie są to młode ptaswzniki zwiększyłem temperature wilgotnośc ale nadal nie linieja co robić
Jakie to ptaszniki i jaką masz temperaturę? Możesz częściej podawać pokarm. Jeśli to nie pomoże to nic nie zrobisz, na to nie ma rady, linieją kiedy przychodzi na to czas.
wróżka gdzieś indziej mieszka
po ktorej sa wylince albo ile maja cm ciala
kiedy ostatnio jadly
jaki to gatunek
8 miesiecy dla starego ptasznika to nie jest duzo, poczekaj jeszcze z 8.
Dla starego pająka to normalka.
ja mam Blondi 7 wyl. juz 7m-cy nie liniala i nie zanosi się na to :P
eh co to 8 miechow moja boehmei przez 3 miechy a byla dopiero l2-3:)
miałem podobnie jak b.s tylko, że moja rosea przechodziła 3 miesiaki z L1 na L2. a co najdziwniejsze z L2 na L3 przechodziła miesiak :P
a moj b.albopilosum nie je juz 7 dni i siedzi w norce i nie wiem czy to za duze pudelko czy moze on bedzie wylinke przechodzi podejko jest niewiele wieksze od pojemnika na mocz taki dostalem w sklepie :/
aha zapomnialem dodac ze on jest L1 :/
Na razie spokojnie możesz go trzymać w kodaku.
Choć sam wczoraj zrobiłem moim Cambridgei-om (też po pierwszej wylince) mikroterraria - 5x5x5 cm. :)
A możesz opisać jak zrobiłeś? Albo ew. fotke pokazać? :)
Niestety - nie ma do końca września dostępu do cyfraka. :(
A zrobiłem tak samo jak się klei akwaria. :)
Mam trochę szkła więc je dociąłem i skleiłem silikonem nietoksycznym. :)
Jeszcze tylko muszę dorwać jakąś pleksi, żeby zrobić pokrywki.
czyli jednak powinienem go przeniesc do pojemniczka po kliszy. Ale boje sie ze jezeli to wylinka to mu moge zaszkodzic
Poczekaj aż przejdzie wylinkę i przenieś go gdy stwardnieje. Teraz i tak nie przyjmuje pokarmu, więc nie będzie miał problemów z jego znalezieniem. :)
tylko ja nie mam 100% pewnosci ze to wylinka :/ ale ok jezeli to wylinka to tak zrobie dzieki za rade
A co do samej fotki - kiedyś Wojtas wrzucił fotkę czegoś takiego. Tyle, że on miał jeden pojemniczek podzielony na 6 części (2x3).
Może wrzucisz to Wojtas jeszcze raz? ;) I napisz proszę, jakie to ma wymiary.
Ze szkła, niezłe :) kiedyś widziałem coś podobnego, było podzielone na dwie części. W jednej był pająk a w drugiej chyba woda dla utrzymania wilgotności. Chyba też spróbuję zrobić coś takiego dla vagansa :)
Kiedy wylinieja to wylinieja one ci nie wylinieja jak w zegarku