-
Pytanko:)
Witam czy czerwony kolor pinek to ich naturalny kolor czy sa one jakos chemicznie farbowane? Bo kupilem pudelko z normalnymi kremowymi ale byly tam tez czerwone wlasnie dalem pajaczkom i czerwone. Wiec chce sie dla swietego spokoju dowiedziec czy sa tez naturalne czerwone piny. Dzieks z gory jesli ktos pomoze.
-
Re: Pytanko:)
są one chemicznie farbowane i nie podawaj ich pająkowi
-
różnie bywa z barwieniem pinek raz chemicznie raz nie ale radziłbym unikać kolorowych pinek
-
Witam!! Te czerwone pinki, które są z kremowymi to ich dojrzalsza forma!! Z tych czerwonych są już muchy!!Norysek napisał(a):
> Witam czy czerwony kolor pinek to ich naturalny kolor czy sa
> one jakos chemicznie farbowane? Bo kupilem pudelko z normalnymi
> kremowymi ale byly tam tez czerwone wlasnie dalem pajaczkom i
> czerwone. Wiec chce sie dla swietego spokoju dowiedziec czy sa
> tez naturalne czerwone piny. Dzieks z gory jesli ktos pomoze.
-
wlasnie ze nie bo sie ruszaja umiem rozroznic dojrzewajaca pinke, problem w tym ze juz podalem paru czerwone piny.
-
ja moge w wędkarski kupić różne formy barwne i nie chodzi tu zapewne o stadium pomiędzy larwą a dorosłym osobnikiem (muchą)
-
pinki są biale, lekko beżowe a te czerwone itp sa farbowane dawaj mu te jasniutkie!
-
Niebyłes pewien czo mozesz je podać, a jednak podałeś, i dopiero pytasz ??
P.S. to tak jak inni robią z ptasznikami: Kupują a potem się pytają jak się zajmować a opis jest w "opisy gatunków".
-
Najlepiej ku białe robiaki sa większe i nie sa farbowane..
-
to, że już podałeś to nie problem, bo pająkowi nic nie będzie od kilku barwionych pinek. po prostu na przyszłość tego unikaj.
-
Te barwniki nie sa szkodliwe....
-
ja karmiłem młode pajaki tylko kolorowymi pinkami czerwonymi, zołtymi i pajaki od l1 pieknie wyrosły teraz sa l8 i zyja wiec smiało mozesz podawac kolorowe pinki.
-
Zgadza sie, barwniki nie sa szkodliwe, bo produkowane sa na bazie naturalnej.
Jezeli nie ma sie co przejmowac kolorowymi pinkami, to tym bardziej muchami, ktore z nich wyrastaja.
-
zgadzam sie z przedmowcami .... ja karmie smithi L1 czerwonymi pinkami ... karmie nimi tez geniculaty od 1 wyl mam juz po 5 wyl i czuja sie swietnie ....
-
ale zdażają się też pinki barwione chemicznie, żadko ale jednak dlatego ja unikałem karmienia pinkami, polecam za to białe robale(wyrastają z nich ogromne muchy)
-
A ja sie dowiedzialem w wedkarskim, ze pinki to sa wlasnie te kolorowe, biale to po prostu biale robaki :)
-
Derilium_tremens i Mantid wlasnie takich odopowiedzi oczekiwalem:) Kogos kto sie zna a nie chrzanu który gada za przeproszeniem do chrzanu, do Waszej wiadomosci znam podstawy dotyczace chodowli pajakow mam ich 53 i daje sobie rade:P
-
To ze masz 53 pajaki to nie znaczy ze znasz podstawy - to nie jest wyznacznik. A to ze nie wiesz czy barwione pinki sa szkodliwe czy nie nie potwierdza Twoich slow.
-
Sa one barwione.Sam wedkuje i czesto kupuje zolte i czerwone.A jak sa ciemnoczerwone i twarde,to znaczy ze niedlugo beda z nich muchy.Takie robia sie z kazdego koloru pinek.Ale jesli czerwone i swieze to barwione
-
Majdanie ja mam 28 (chyba) pająków i też nie wiem czy barwione pinki są szkodliwe. Nie uznaję tego za podstawy bo nimi nie karmię.
-
Nie musze wiedziec czy pinki sa tez koloru czerwonego! BO zawsze kupowalem kremowe poprostu cale biale. Nie ma to kluczowego zwiazki z chodowla pajakow. I znam sie na ich chodowli lepiej niz wiekszasc osob na tym forum.
-
Cóż za skromność... <lol>
-
-
najlepsze jest to : znam sie na hodowli lepiej niz wiekszosc .. hahaha jaki smieszny koles
-
Nie Wam to oceniac:P Sam jestes smieszny Przemo:)
-
bT_PremO się naśmiewasz ze mnie a to nie ja jak dobrze pamietam zalozylem temat jak rozmnozc maczniaki:) Przypomnij sobie ze tez nie jestes taki kozak a potem moze innych besztaj. Pozdro
-
dajcie sobie po razie najlepiej :)
-
Hej znawco jak juz cos to macznIki a nie maczniaki:P
-
Nazar kolejny kozaku:) "Maczniaki" napisał Przemo. Nie bede sie z nikim tutaj juz klocil:P Pozdrawiam
-
-
Ja karmilam barwionymi pinkami i pajaki zyja do dzisiaj. Czesc z was, moi drodzy uzytkownicy niniejszego forum, ma ode mnie A. geniculata karmione wlasnie kolorowymi pinkami. I co, zyja i maja sie nadzwyczaj dobrze, nieprawdaz?
-
Dzieki Awikularia za wypowiedz:)