mam Smithi 8-9L ,przez 2 ostatnie wylinki stałsie grozny ,niemoge reki wsadzic do terrarium bo sie rzuca i atakuje /do 6wylinki mogłem brac go na rece i wogóle a,teraz??? oco chodzi , co sie znim stało???
Wersja do druku
mam Smithi 8-9L ,przez 2 ostatnie wylinki stałsie grozny ,niemoge reki wsadzic do terrarium bo sie rzuca i atakuje /do 6wylinki mogłem brac go na rece i wogóle a,teraz??? oco chodzi , co sie znim stało???
Daje ci w ten sposob znac, ze nie jest puchata przytulanka, tylko pajakiem. Czasami sie tak zdarza, nigdzie nie jest powiedziane, ze wszystkie osobniki tego gatunku sa spokojne. Zdarzaly sie juz ukaszenia ze strony B. smithi. Trafil ci sie po prostu agresywny osobnik...
i nie bedzie już brania na ręka :D :P
a tak poważnie to może mu sie znowu zmienić i znowu bedzie łagodny
wiesz co....... napewno komus z twojej rodziny uciekł twoj smithi.....a ten to poprostu inny odkupiony,zebys sie nie połapał....................hehe
hehe :)
mojego od poczatku nie bralem na reke, teraz tym bardziej nie wezmie :) ostatnio pensete chcial jesc :D
a p.tygrysi prawie mnie uzarl wczoraj :D
ale w przypadku twojego smithasa, moze mu sie zmienic po wylince.
Kak, Cyclosternum fasciatum sa w przewazajacej wiekszosci dosc agresywne, ale na szczescie maja slaby jad.
Mój jest raczej spokojny ale jak go poganiam pędzelkiem np pzy zmianie torfu to miało miesjce to zawsze odrazu pokazuje jakie on ma włoski :D i je we mnie wyczesuje hehe na szczęście nie robi tego często ehehe
witam. powinienes sie cieszyc ze masz żywszego pajączka ;-) .a po co ty chcesz wsadzac ręce do terra ?;-) chcesz go pogłaskać ;-) to calkiem normalne zachowanie pajaczka.Pozdrawaim
jak by było całkiem normalne to w opisach smithi pisali by o nich jak o murinusach :-D
Ostatnio moj Smitek tez sie zmienil...nie bralem go nigdy na rece bo nie jestem zwolennikiem "handlingu"..po 6 wylince moj spojony Smithi juz 2 razy chcial mnie dziabnac i walczyl z peseta..coz taki urok.wszystko zalezy od osobnika.Pozdro
@Awi
hehe no wiem wiem, czytalo sie troche :)
Eeeeeeeeeeee, a co to jest ten handling? :|
Fachowe okreslenie na "branie na reke"... :> Nie wiesz, Mefisto, ze w Polsce jest moda na zangielszczanie wszystkiego? Nie ma obrony, jest defenzywa (wlasnie tak sie to wymawia), nie ma ataku, tylko ofenzywa, nie ma zuzla, tylko speedway :>:>:>:>
Hehe, tak tak. Od lat podziwiam ten zapał ludzi, którzy wymyślają te nowe staropolskie zwroty. :)
Teraz nie masz np. w telefonie logo, tylko logosa; a użytkownik to już jest user.
W końcu modnym trzeba być.... oj przepraszam - trendy. :>
...dla mnie ma staila (jak spiewa jeden z hiphopolo )... czego to nie wymyslą.
mefisto nie przepraszam tylko sorry. czy ty to understand???
Nie, i don't understand. :P
Everybody wrzućice na "looz" ;)
Everybody wrzućice na "looz" ;)