Czy po przykryciu akwarium szybą zostawiając z każdej strony szpare wielkości 3 milimetrów będzie wystarczającą wentylacją dla pająka?
Wersja do druku
Czy po przykryciu akwarium szybą zostawiając z każdej strony szpare wielkości 3 milimetrów będzie wystarczającą wentylacją dla pająka?
chyba raczej pewnie nie...
trochę za słaba ta wentylacja...
3mm to będzie za mało, ja mam 5 i już jest ok :)
kpawel taka wentylakcja była by dobra ale zależy jaki masz zamiar chodować gatunek .Dla pająku taki jak Pterinochilus murinus , przynajmniej tak mi sięwydaje.
a przez 5 milimetrową szparke świerszcz nie zwieje
A Geniculata i B Smithi
powinienes zwiekszyc szczeliny do mniej wiecej 0,5 cm
Zależy jak dużego ma pająka. Może ma malucha który zwieje przez 0,5 cm.
przez taka dziure pajak moze uciec nawet jak jest duzy ja bym radził siatke jednak założyć
Pająk jest po 10 wylince
A po co kombinować ??
Zrób terra jak należy albo zagadaj na gg do Adama Słodowego.
najlepiej zostawic spora szpare i potraktowac ja siatka, nawet duzy pajak moze uciec przez mala szparke, trzeba uwazac. Z ta siatka tez lepiej ja dopracuj moze to nie jest Blondi ale slyszalem o przypadkach ze pajak przegryzl siatke itp. , solidna siatka przytopiona do szkla to dobre rozwiazanie, tylko nie wpuszczaj pajaka do terra zaraz po przytapianiu bo sie nawacha oparow i kaplica :(
przez szparę 0,5 cm pajak po 10 wylince nie ucielnie... świerszcze też raczej nie bo nie chodzą po ściankach...
Oj, i tu bym sie klocila. Swierszcze doskonale łażą po rogach terra - czepiaja sie silikonu i w ten sposob wylaza. Widzialam to setki razy u siebie.
No ale z reguly niezjedzonego odrazu swierszcza sie wyjmuje... ja u siebie w terriach mam wlasnie takie szparki na pol cm i jeszcze mi nie zwial ani pajak ani swierszcz (choc raz swierszczyk siedzial w terra dwa dni).
Chcesz sie zalozyc ze ucieknie ? Kumplowi od ktorego kupowalem albopiloski uciekl 13 cm blondi przez szpare 0,7 cm :)