no właśnie i zastałem cos takiego jak jest na zdjeciu. Czy z tych jajeczek jeszcze cos będzie?
pozdrawiam
Wersja do druku
no właśnie i zastałem cos takiego jak jest na zdjeciu. Czy z tych jajeczek jeszcze cos będzie?
pozdrawiam
i jeszcze jedna fotka
Bedzie, a dlaczego ma nie byc.
Wątpię, że coś się z tego wykluje. Jaja najprawdopodobniej się zapadną. Poczekaj jeszcze i poobserwuj co się z nimi będzie działo.
Kiedyś miałem podobne i nic z tego nie wyszlo.
Co to za gatunek? Ile czasu mineło od zniesienia kokonu?Wygląda mi na kokon brachypelmy-stawiam na kędziorka albo vagansa.Jak mineło ze 4-5 tyg,to raczej nic nie bedzie ale jak krócej to jeszcze warto czekac
Pozdrawiam Robert
jeśli te czarne jaja są zaschniente to na 90% ( jełśi warunek roberta jest spełniony:]) coś z tych zułtych będzie a jak te czarne są taie ciapowate to marne szanse ( prawdopodobnie infekcja) powybieraj czarnuchy i wysyo z kokonu na r papierowy i do inkubacji
Nie bede sie powtarzac - napisz odpowiedz na pytania Roberta. Jednak ja osobiscie uwazam, ze z tego kokonu nic sie nie wykluje.
moim zdaniem lipa... jajeczka nie powinny tak wyglądać :P i wątpię by coś się wylęgło
Witam
A jak powinny te jajeczka wygladac bo sam nie wiesz Kuba, tego jestem pewien :]
Pozdrawiam
tak wiec jest to kokon B.alopilosum. Samiczka złożyła go 28 stycznia wiec ok4,5 tyg temu
mam jeszcze pytanie czy jajeczka są niezapłodnione czy poprostu były źle inkubowane?
mysle ze mozesz im ladnie pomachac na pozeganie
Raczej niezapłodnione-jajka są całe ,niezgnite za bardzo ,wiec czesc nimf napewno by sie wykluła jakby były zapłodnione.Ja otwierałem swoje "kedziorki" wczoraj-po 18 dniach od zniesienia i juz nimfy sie wykluły.Dla spokoju sumienia potrzymaj kokon jeszcze z tydzien.To pewnie niewiele da ale bedziesz miał czyste sumienie ze dobrych jaj nie wywaliłes
duzo zalezy od temp inkubacji ,, z tego co czytałem kędziorki rozwijają sie od 15 do 70 dni , jednocześnie zbyt duze wychłodzenie - nawet krutkie - moze zabić zygote - jest to szczegulnie na początku delikatny ustruj - w momencie ich składania ,, jaja wtedy są zapładiane i ich powłoki zaczynają twardnieć ,,