Czy to prawda, bo tak słyszałem od niektórych hodowców, że pająki rosną ładniejsze jak im się podaje od początku owady latające, a jak im się podaje robaki to stają się późnie brzydsze lub osowiałe.??
Wersja do druku
Czy to prawda, bo tak słyszałem od niektórych hodowców, że pająki rosną ładniejsze jak im się podaje od początku owady latające, a jak im się podaje robaki to stają się późnie brzydsze lub osowiałe.??
no to niezłe głupoty słyszałes :)
fakt najlepiej jest urozmaicać diete ale cos takiego... LOL
Bzdura.
Te ktorym podawane sa owady latajace czesciej w przyszlosci zostaja pilotami, jak dajesz pokarm ktory sie zakopuje wieksze jest prawdopodobienstwo ze pajak zostanie gornikiem. Na dodatek przy podawaniu swierszczy zwieksza sie ryzyko , ze pajak zostanie alkoholikiem lub narkomanem, takze zastanow sie dobrze :]
Najładniejsze rosną jak im sie podaje takie specjalne robale z mojej osobistej hodowli ;) To mutanty cmy i nietoperza!!!!
Takie po 20 zl za sztuke.Ale za to jakie po nich ptaszniki rosną ;)
Dosłownie jak ręka ;)
Call now!!!
Telezakupy Bango!!! Promocja 2 za cene 3 !!!!A moze na odwrót?
0-700 00 00 01
Licza sie substancje odzywcze a nie sposób poruszania
eeeeee widze ze wy sie nie znacie :)
najladniejsze rosna jak jedza swierszcze napromieniowane promieniami Rendgena lub swierszcze radioakywne :D lool
wtedy to pajaki przechodza nawet do 50 wylinek!!!
czasami nawet moze wyrosnac drugi odwlok lub 3 dodatkowe pary nog :)
...gdzięs dzwonili tylko nie wiesz gdzie ...doswiadczeni hodowcy modliszek ...twierdza ze osobniki (modliszki ) karmione owadami lotnymi (muchy) zyja dłuzej niz modliszki karmione inną karmą . Z takim stwierdzeniem sie spotkałem ...ale to co piszesz ...niestety ...
z modliszkami to sie zgadza chociaż polemizowałbym.
Wyczytane w dziale "Modliszki " osobiscie nie eksperymentowałem..
obalamy ten mit zdecydowanie
ropert.p. - hahah 2 w cenie 3 - a moze odwrotnie :P hahahha
kumpel podal motyle smithiemu i ten po jego skonsumowaniu padl :( i podobno od motyli pajaki niekiedy gina bez przyczyny (po zjedzeniu)
Jakis czas temu na wakacjach glosno bylo o przypadkach pajakow, ktore padaly po zjedzeniu cmy (mialo to miejsce okolo 4-5 razy). Zawsze paraliz... i zgon.
Choc przyznam, ze ja karmilem Poecilotherie cmami i nigdy nie bylo komplikacji.
Hehe fajnie moje ptaszory zostana lotnikami :P:P Rastafaq a co sie dzieje jesli ktos karmi swoje skarby macznikami ?? :>
Dobrze wiedziec o tych przypadkch padniecia po zjedzenie przez pajaka cmy/motyla ...
ja karmiłem nie raz cmami swoja samice vagansa i jakos jeszcze zyje :D
jak bedą jeśc mączniki to zostaną samobujcami bendą się kłaść przy terrariach i odcinać se głowy :P żeby sie niezakopywać