-
TVN - przestępstwo
W dniu 22.09.2004 Polskie Stowarzyszenie Terrarystyczne złożyło w prokuraturze zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa przez stację TVN poprzez wyprodukowanie i wyemitowanie programu "Wyprawa Robinson", w którym bez żadnego uzasadnienia został zabity Pyton siatkowany.
O dalszym przebiegu sprawy będziemy informować na oficjalnej stronie PST http://www.pst.org.pl/index1.html
Pozdrawiam serdecznie
Bartłomiej Gorzkowski
-
Re: TVN - przestępstwo
bardzo dobrze!!! tak trzeba było zrobić!
-
ZNAKOMICIE! Jak zobaczylem wczoraj powtorke tego programiku dla impotentow umyslowych, to malo mnie krew nie zalala.
-
TVN ma kase i pewnie armie prawników, mimo to powodzenia, w słusznej sprawie... nie widziałem tego ale jestem za stanowczym NIE dla takich produkcji.
-
To program polskiej produkcji? Sory, ale nie ogladalem TV od 3 miesiecy...
-
Tak to program ktory leci na TVN i tam wlasnie zabili i zjedli tego pytona!!! :( Okrucieństwo
-
-
I tak ma być !! niech im sie dopiorą do dupy !!
-
ale mi sie potej wiadomosci humorek polepszyl :D
bo sie strasznie wzburzylam jak to zobaczylam ..........zeniby co zglodu umiearaja? tvn by ich zabral gdyby padali :Dale mniejsza z tym przeciez mieli ryz itd...zachcialo im sie weza.............powinni oni tez zaplacic a nietylko tvn :D a szczegolnie ten caly KEN hehehe najwiecej nieh zaplaci :D
-
...a schabik albo kurczaczka to pewnie każdy z was chęwnie by zjadł...
-
No świetnie, choć wątpie czy takiemu potentatowi jak ITI coś zrobią ale może się na drugi raz zastanowią nim coś takiego wymyślą. A dzisiaj mi mama pokazała zdjęcie (w jakiejś babskiej gazecie) Martyna Wojciechowska została miłośniczką węży i wstawiła do swojego studia terrarium z "boa dusicielem" choć moim zdaniem na zdjęciu był tygrysek-albino
-
niestety wedle naszego prawa nic nie mozna zrobić poza tym TVN w porozumieniu ze sztabem prawników wszystko skonsultował
-
A wiecie ze ten ***** co zabil tego weza ma w domu legwana zielonego?Jak mozna zabic weza samemu chodujac gada??
-
Zeby skazac w Polsce za ten czyn, o ile bylo to przestepstwo musialaby zachodzic podwojna przestepczosc czynum czyli w miejscu gdzie to sie stalo, zabicie pytona tez musialoby byc pzestepstwem - w co watpie.
Pozdrawiam
Mark0wy
-
Zeby skazac w Polsce za ten czyn, o ile bylo to przestepstwo musialaby zachodzic podwojna przestepczosc czynum czyli w miejscu gdzie to sie stalo, zabicie pytona tez musialoby byc przestepstwem - w co watpie.
Poza tym wpadacie w jakis dziwny szal, w tamtych klimatach waz jest jak kurczak.
Jesli chcecie dac upust swemu oburzeniu, to tutaj na miejscu jest wiele ciekawych problemow, m.in. niehumanitarne zabijanie zwierzat w rzezniach.
Pozdrawiam
Mark0wy
-
No dobrze że się za to wzięliście. Ja naszczęście tego nie widziałem bo by mnie ku*wica wzięła. A tak wogóle Bartek...KIEDY ZROBICIE RELACJĘ Z FIRLEJA?!
-
Foxtrott
ja bym shaba ani kurczaka nie wszamala :D bo niejem tego co po trawce latalo :D:D
niestety roslin tez niepowinnismy jesc bo tez krzycza i cierpia jak sie je wyrywa z ziemi albo ucina tyle ze NIEMAJA OTWORU GEBOWEGO ZEBY TO WYKRZYCZEC...........zeby hociaz oczy mialy.......hmmmmmmmm
-
Raczej nic im nie zrobią, ale pomarzyć dobra rzecz. Gdyby im tak skopali tyłek to by może miało jakiś wpływ na opinię publiczną dotyczącą takich dennych programów jak i samych węży, tudzież innych gadów :/
-
pomijajac fakt ze z tvn nie macie szans,czepiliscie sie tego weza:|Nie wiem czemu ale na tej stronie panuje jakies kretynskie przekonanie ze gady to najinteligentniejsze i najpiekniejsze zwierzeta swiata,a piszac ze szkoda wam tego weza macie przed soba talerz z mielonymi.Litosci:||
-
Ale ZakkWYDLE trzeba wziąć pod uwagę że np. kury, kaczki, indyki, króliki, świnie czy krowy hoduje się tylko i wyłącznie na mięso (no może drób też na jaja a krowy na mleko) a poza tym ich hodowla jest na tyle prosta i popularna że to chleb powszedni dla każdego. Wąż natomiast nie jest raczej popularnym w krajach europejskich i amerykańskich jako potrawa, bo jest drogi, trudno dostępny a poza tym to są rzadkie gatunki. W Polsce (to tylko taki bardzo ogólny przykład bo nie znam faktycznych danych) jest kilkadziesiąt lub nawet kilkaset tysięcy sztuk kur i innego drobiu. Węży natomiast jest zaledwie kilkaset albo kilka tysięcy sztuk. Co by było gdyby każdy sobie zaczął jeść gady i inne zwierzęta chronione? Mięso z żubra też dobra rzecz :>
-
A mi chodzi o to ze oni pokazali to w TV ku uciesze gawiedzi i powiększeniu oglądalności. Ten wąż został zabity bez sęsu. Uczestnicy programu mieli co jeść i zabicie węża nie było wcale konieczne. Zrobili to na potrzeby show. Wiem ze są kraje gdzie ogólnie przyjęte jest jedzenie węży tak jak u nas krów ale to był inny przypadek . My jemy krowy ale nikt nie pokazuje w programach telewizyjnych, które oglądają także dzieci jak są one zabijane. Uważam ze wąż został zabity jedynie w celu zaspokojenia i podniesienia poziomu adrenaliny u "ogladaczy" , gapiących się bez sęsu w ekrany, znudzonych monotonnością i beznadzieją emitowanych w telewizji programów.
-
z tym się zgadzam, ale i tak nic nie wskuramy jeśli o TVN chodzi.
-
masz racje są silniejsi od nas ale liczą sie chęci i to że musimy walczyć o swoje będa wiedzieć że jeśli chodzi o zabijanie zwieżąt to nie błacha sprawa i nie warto zadzierać z nami tak czymać
POZDRAWIAM
-
Boze jak ja się w związku z tym ciesze ,bo normalnie smutno mi tak było jak mnie ojciec zawołał i to na dodatek ten#@# ken powaleniec głupol jeden szkoda ze tu klnąć nie wolno grrrr...
-
Heh a wg was kotlet to sie od razu na talezu rodzi niezłe świnki to nie szkoda a pytonka tak chociaż świnka niby mądrzejsza od psa nawet jest :(
-
NoOO ale świniaki sie po to hoduje :]
-
No ale świnia przez proces hodowli się bardziej nacierpiała niż pyton w swoim życiu a jej jakoś wam nie żal i tu widać że dzielice zwierzęta na lepsze i gorsze
-
WIDZIALEM TO I Z MILA CHECIA BYM ODCIAL GLOWE KENOWI.NIC WIECEJ NIE POWIEM.
-
tak jak by pyton cierpial bardziej niż ta świnia którą ostatnio wcinaliscie.... coniektórzy tu są żałośni... narzekają że ktoś je węża a sami jedzą jakieś zwierzęta. Porażka.
-
W malezji hoduje się węże w podobnych celach jak u nas kurczaki. Skąd więc tyle szumu ?
Co innego pokazanie scen drastycznych obojętnie, gdzie się wydarzyły. To jest właśnie przestępstwo.
-
to towarzystwo idzie w slady salamandry - wstyd - chce im sie kasy i tyle
ocrona gatunkowa a ) dotyczy zwieząt dzikich - tamten pewnie był chodowany
b) ochrona ma na celu ocalić populacje nie osobnika ,,, więc sianie paranopji z powoduodizolowanego przypadku jest feeeeeeeeeeeeeee
c) chciałbym tam być i mogew was zapewnić zwe jak bym tam był to zjadłbym wszystko co sie rusza a dotego co drugi dzień na haju :p ( zna sie te roślinki :0 )
-
mialem okazje ogladac ten program. pierwszy odcinek ktory zobaczylem. zabicie weza bylo bezsensowne i bezcelowe. i nie wazne czy to byl waz kura czy swinia bylo by bez sensu. teksty uczestnikow w stylu "odezywaja sie w nas pierwotne instynkty" swiadcza tylko o ich poziomie umyslowym. banda debili ktora mysli ze przezywa niesamowita extremalna przygode. za bardzo to przezywaja, a dobrze wiedza ze wlos im z glowy nie spadnie. nie mam nic przeciwko zjadaniu wezy... co kraj to obyczaj, a w naszym kraju takich obyczajow nie ma by zabijac i jesc weze co moze tlumaczyc oburzenie wiekszosci ludzi. a ken co?? zrobil "show" po to wzieli go do programu, zeby zwiekszyc ogladalnosc i im sie chyba udalo...
-
Nie no, może tak nad wężem jako gadem nie rozczulajmy sie. Wiem że tutaj masa ludu ma węże i dlatego wydaje mi sie że głównie stąd taki sprzeciw.
Jak dla mnie bezsensem było zabicie zwierzątka, węża jako istoty żywej. Ciekawe czy jakby w kraju gdzie to kręcą dozwolone było zabicie murzyna to czy 'nasi' by go zabili :|
Zabijanie dla zabawy, podniesienia adrenaliny czy oglądalności zawiewa mi kretynizmem i brakiem pewnych części mózgu (a konkretniej szarych komórek).
-
Im chodzi tylko o poniesienie ogladalnosci....
I to osiagneli, chociazby z tego powodu, ze wszyscy z tego forum rzucili sie zeby obejrzec jaki to wąz i przy okazji obejrzeli kilka spotow reklamowych.
-
dobra dobra a jak kilka odcinkow wczesniej zabili osmiornice czy cos to sie nikt nie czepial a teraz jak weza zajebali to sie wszyscu zucili ze sa mordercami... niepowazni...zal mi niszczyc klawiatury na taki temat...jecie mieso to jestescie tacy sami jak oni...i kazdy wie jaka jest sytuacja w polskich rzezniach, w jakih warunkach trzymane sa zwierzeta i jak sa zabijanya wy sie czepiacie o weza i to o jednego gdyby oni zabili ze 20 tych wezy to jeszcze cos ale jednego weza?? jedna ***** zabijana jest co godzine i mniej wiecej kilka razy w tygodniu jesz czesc ciala tego zwierzaka...non sens!
-
Popieram to Bartku,wogóle co to za pomysł?Zamiast dobry film puścić to tylko wymyślają te durnoty.Coraz mniej normalnych ludzi to ogląda,a głupków za przeproszeniem,jest coraz więcej.Powinni coś z ty zrobić,a mianowicie uchlastać głowe Kenowi.Może jego zjedliby tym razem?A jaka by była oglądalność!!!Normalnie czysta kasa dla TVN!Ciekawe jak na to zareagowali by ludzie.Eh,dzisiejsza telewizja.
-
Jakis czas temu podobne armaty przeciwko Big brotherowi tez TVN-u wytaczala grupa pl.rec.akwarium
Czesc materialow znajdziemy na ten temat na stronie http://malawi.pl/bb/
Dla osob bardziej ciekawych i wnikliwych poszukiwanie w google pod haslem :
bigbrother ryby
Pozdrawiam
Robert
-
za samo zabicie tego pytona nic im nie zrobia bo miało to miejsce na wyspie gdzie jest on lokalnym przysmakiem ..natomiast za emisje tego w tv moga zostac obłozeni jakas smieszna suma (mandatem ) na bardzo smieszna kwote..bo takie sa przepisy i juz sie rozejdzie po kosciach ...szkoda takiego dorodnego okazu ..ale musimy sobie uswiadomic jedno ...sa miejsca na ziemi ze gdzie tego typy potrawy podaje sie na codzienny obiad ..bo takie sa warunki w jakich zyja tubylcy i poluja na to co w tym rejonie zyje
-
hmmm....
smiechu warte ze majac w domu gada mozna zabic gada, ale coz ten ken jak widac to taki lovelasik zapatrzony w siebie ktory stara sie jak moze by inni patrzyli na niego. Jak dla mnie gosc to zjeb ale coz tacy tez zyja i my musimy zyc z nimi.
Nie wierze ze oni tam jedza co zlapia, tvn nie moze sobie pozwolic na to by komus cos sie tam stalo... wiec my widzimy to co oni chca bysmy widzieli. tak samo bylo z programem wisniewskiego " jestem jaki jestem" tez bylo pokazywane to co on chcial by bylo pokazane. Wszystko to pic na wode. juz wole sobie zobaczyc "ciao dawrin" bo to przynajmniej w jakims stopniu rozwesela. A cio do tego ze wykonczyl weza, to powinni mu dac do zabicia jakiegos jadowitego weza, skoro jest taki twardziel pewnie by bez problemu sobie poradzil a jak nie to trudno, reality show to reality, pytanie czy tvn by nadal trzymalo sie zasad ze maja sobie radzic tam sami???
-