Tak jak w temacie, foto w zalaczniku, teraz pelno tego lata.
Wersja do druku
Tak jak w temacie, foto w zalaczniku, teraz pelno tego lata.
wedłudg mnie to tak nawet sam takiego chciałem złapać ale za wysoko latają
Guniak czerwczyk (Amphimallon solstitialis).
Można podawać. Choć podobnie jak koniki polne, mogą akumulować różne paskudztwa.
włoraj jak jechałem rowerem to we mnie walnął taki robal ale to było zderzenie , mozna je dawacchociaż ja swoim nie daję tych robali jak costo wole konijka polnego wrzucić
Mozna mozna :) Tak samo jak chrabaszcza majowego, ale ze jest on uznawany jako szkodnik, moze miec w sobie pewne stezenie insektycydow ;]
wczoraj oglądałem "Mamy Cie" i to mi do pokoju wlecioalo i walneło w TV
ja zjadlem go przedwczoraj :] wiec pajaczkowi tez mozesz dac.
mozesz na 100% ja swojemu dawalem w tamtym roku.
To są chrabąszcze.
jak poprzednik to sa chrabaszcze i slyszalem ze podobno sa pod ochrona
ale mozna je dawac moj piesio je wcina i nic mu nie jest wyksztalcil nawet nowe techniki polowania na nie :)))) lapie w locie :)
Jak pisałem, to nie chrabąszcz (Melolontha melolontha), a guniak czerwczyk (Amphimallon solstitialis). Sprawdźcie w google ;-)
Żaden z krajowych chrabąszczowatych nie jest pod ochroną... o ile pamięć mnie nie myli.
Pod ochroną?
Można, ale ja i tak polecam świerszcze.
dawaj te czerwczyki moje pająki już od jakiegoś miesiaca tylko na tym lecą smiało można tym karmić pajaki
Ja wczoraj dalem cos takiego P canceridesowi l7 poradzil sobie bez problemu :)
Wy to macie dobrze - pelno robali karmowych wokolo...
A u mnie tylko cale STADA PAJAKOW - najrozniejszych - co nastepny to wiekszy... szlag mnie trafia - mam nowa chate a to do niej legnie jak szlag - no mnie sie tez podoba ale to moja chata... Ci co lubia moga do mnie pisac - moge wysylac pajaki krajowe tuzinami... kokony rowniez... (juz zaczynam myslec o tym zeby organizowac walki tych pajakow...)
A wokolo i nic dziwnego nie ma zadnych karmowych rodzajow robali :/:/:/ wszystkie maja zezarte - choc jest tu taki urodzaj ze pozwala to wlasnie na taka liczbe pajakow... Jedyne co u mnie mozna spotkac zywego to zielone koniki - ale takie 7cm minimum (wiec raczej niewiele je ruszy) i 3-4cmtrowe szerszenie - ktore mi cholera przegryzaja gałązki gruszy - zeby sie chyba to soku dostac (tych to ja nie ruszam - raz popelnilem ten blad :/ )
Dzieki wielkie.
Qrcze stary nie mow ze nie wiesz co to za owady !!!!!
To zwyklechrabaszcze :)
A co do tego czy mozna nimi karmic pajaki to nie wiem choc probowalem kiedys ze 2 lata temu i wrzycilem je do pajakow ale za nim je pajaki zauwarzyly to one juz sie wkrecily w trof i tyle je bylo widac.
Wiec sie pozniej wkurzylem i je powybieralem i po wypuszczalem na podworko spowrotem.
pozdro garo