Re: SKANDAL!!!przestańcie
tylko jeden z was widziałten sklep i taka panika znam tego goscia co ma ten sklep i jest to mój przyjaciel wogule ryby niemósza miec filtrowania jak maja rosliny sam trzymam od 15 lat ryby bez filtra i rozmnarzam zadkie gatunki a wogóle gady nie mósza mieć cały dzień picia i z pewnościa nie jeden z was trzymał zwierzęta w gorszych warunkach. kazdy sklep w róznych teskach ma róznych wlascicieli więc ich nie identyfikujcie ze soba. MYŚLE ŻE WIEM COŚ NA TEN TEMAM BO MAM PEWNE DOSWIADCZENIE I WYKSZTAŁCENIE.A TY CHŁOP[TASIU NIE PANIKÓJ ZE RYBKI NIE MNIAŁY PRZEZ GODZINE POWIETRZA BO ZADYRZO POWIETRZA TER SZKODZI .ZGADZAM SIE Z WAMI ŻE WARONKI SĄ W SKLEPACH NAPRAWDE ZŁE ALE NIE MÓWCIE O TYM SKLEPIE BO WŁASCICIEL TEGO SKLEPU JEST CZŁOWIEKIEM KTÓRY KOCHA SWOJE ZWIERZETA I DAJE IM WIĘKSZ MIŁOŚĆ NIŻ NIE JEDEN Z WAS . BEZ URAZY DLA WSZYSKICH. SORY ZA BŁĘDY PISAŁEM W POŚPIECHU
Znam ten sklep dlatego, że doszły do mnie sygnały (kilka miesięcy temu) o bardzo złych warunkach przetrzymywania ryb. Wybrałem się i znalazłem wiosłonosy z bardzo uszkodzonymi pyskami. Jeden pływał martwy, nikt go nie usuwał. Wiem, że sprzedawano tam żaby zielone do sadzawek, ale jak tam byłem, żab nie było. Ale jak będą się tam pojawiać to zjawię się tam z prokuratorem (wszystkie płazy i gady w Polsce są pod całoroczną ochroną).
kurcze mowimy to zawsze o winie sklepow, ale jak ja mowie klientowi przez 30 minut ze ta "nereczka"(to cos dla zowli) nie nadaje sie, to nic nie daje, albo slysze panie ja sie na tym znam, i jeszcze zjebka ze on tak robi i jest wszystko oki, owszem sklepy zoologiczne nie sa tez bez winy w wielu sa okropne warunki, ale nie zmieni sie to dopuki nie zmieni sie mentalnosc ludzi widzac ze zwierzeta sa w zlych warunkach nalezy mowic o tym wprost pracownikom, a jak to nic nie daje to postraszyc, popieram takie wlasnie dzialanie :):):)