W jakiej cenie i w jakiej ilosci mozna u was (w waszych miastach) kupic wlokno kokosowe?
Wersja do druku
W jakiej cenie i w jakiej ilosci mozna u was (w waszych miastach) kupic wlokno kokosowe?
10zł kostka zabrze
Jesli mozecie to piszcie jaka duza jest ta kostka lub ile wazy i ile litrow wlokna bedzie z takiej kostki.
4,60zł Toruń
16,00zł Inowrocław
Ale jaka wielkosc tej kostki lub masa i ile z tej kostki po rozmoczeniu bedzie torfu ?? Bo u mnie bardzo tanio jest o,5kg kostka z ktorej bedzie 9-10 litrow wlokna kokosowego.
Wawa. 2l kostki szeroko ciętej (tak cm x cm) za chyba 18 zl.
"2l kostki szeroko ciętej (tak cm x cm) za chyba 18 zl." - to chodzi pewnie o chips kokosowy. :)
Jeżeli chodzi o kostkę prasowaną mielonego włókna kokosowego to w Lublinie ceny wyglądają tak:
- Animals (specjalna dla gadów) - około 11 zł - daje około 8-9 litrów podłoża
- Ceres (do kwiatków) - 5-6 zł - daje około 8-10 litrów podłoża
- "No name" (do kwiatków, bez opakowania) - 3-3,50 zł - daje 10-12 litrów podłoża
chips kokosowy - około 15 zł za woreczek 5 litrów.
cze . tu sosnowiec . kupilem wlukno w zoologicznym ( w realu ) po 12 zl . ANIMALS GRUNT - napis glosi : 1 0pakowanie + 4.5 l wody = 8-9 l podłoża . rozpreza sie w ciagu 15-20 minut . zwiekszajac swoja objetosc do 8-9 litrów .
Ja kupiłem taką samą jak ma Czesiu. Identyczną za 10 zł. Piekary Śląskie
Specjalna dla gadów to dokładnie to samo co specjalna do kwiatków tylko ktos zarabia na drukowaniu innych etykietek....
gdzie mozna kupic w Toruniu za 4,60 zł? Ja widzialam tylko w Carrefurze (czy jak to sie tam pisze;)) za 12zł...
"Specjalna dla gadów to dokładnie to samo co specjalna do kwiatków " - może tak, ale nie zawsze. Przykładowo Ceres jest wzbogacany o pewne składniki chemiczne potrzebne kwiatkom. Polecam raczej te specjalne dla zwierzat, a jeżeli dla kwiatków to takie, gdzie nie ma mowy o "przyswajalnych składnikach" itp. Moze być podane pH, wodochłonność, ale podana zawartość N, P, K juz może budzić podejrzenia o wzbogaceniu włókna o nawozy sztuczne.
firia - jest w Torseed - taka hurtownia ogrodnicza na Żółkiewskiego
W Carrefourze nie kupuj, tam wszystko jest drożej. Proponowali mi świerszcza... 1,00zł za sztukę. Podziękowałem. :P
Dzieki, zajrze tam :P
Co do Carrufoura to faktycznie drogo tam maja... Raz tylko kupilam u nich swierszcze bo nie mialam innego wyjscia. Teraz sobie kupilam 100 swierszczy za 20zł ;)
Nawet na etykietach trzeba umieć zarabiać !!!!!!!!!!
Firia to za 4,60 to jest chyba torf w takiej paczce jak ziemia 5 l, a nie kostka prasowana. Umnie jest to po 4,50 zł
Czesiu ja tesh jestem z Sosnowca ;)) ale nie o tym miałempisać, chciałem sie Ciebie zapytać czy w s-cu można gdzieś qpić świerszcze? bo z tego co sie pytałem w zoologicznych to niechandlują takimi stworzeniami.
gg 4242609
Włókno kokosowe przeznaczone dla kwiatów można stosować tylko w kwiatach, które nie wstawiamy do terrarium. Włókno (kostka animals) z Świętochłowic jest jałowa i nie nasączona jest preparatami ułatwiającymi wzrost kwiatów.
W swojej przktyce spotkałem się z przypadkami przytrucia węży od niewłaściwej ścółki. Decyzja zasze należy do chodowcy. To on jest Panem i Władcą...
a co się zaoszczędzi na podłożu to się wyda u lekarza weterynarii. Pozdr Piotr
lecznicaweterynaryjna.com.pl