Czy gekony mogą być trzymane z jakim kolwiek innymi jaszczurkami ?? Jerzeli tak to jakie to są jaszczurki ???
Ps: bo mi sie wydaje ze można trzymać z gróboogonowymi
Wersja do druku
Czy gekony mogą być trzymane z jakim kolwiek innymi jaszczurkami ?? Jerzeli tak to jakie to są jaszczurki ???
Ps: bo mi sie wydaje ze można trzymać z gróboogonowymi
Niechce byc chamski ale było to już conajmniej 5 razy wałkowane na forum :|
czemu chamski ? dobrze mówisz... jedynie chamski to może byc autor tematu (ale ja powiedzialbym leniwy :))), poszukaj Dawidzie w archiwum i masz również te informacje u dołu opisu... trochę wysiłku nie zaszkodzi.
gekon scynkowy pewnie był by odpowiedni zresztą tak pisze w opisie ;)
nie no autor napewno nie jest chamski tylko poprostu, tak jak mówisz Nook, leniwy :)
Jeżli autorowi tego posta chodzi o to co można trzymać z gekami lamparcimi to Korgan sorry, ale czegoś nie doczytałeś w opisie g.lamparciego: "(...)Z podobnych względów nie powinno się trzymać w terrarium z gekonami lamparcimi innych gatunków gekonów o podobnych wymaganiach (np. gekon scynkowy (Teraroscincus scincus Schlegel, 1858)) lub innych jaszczurek." Tutaj jest wyraźnie napisane że nie powinno sie łączyć lamparta z jakąkolwiek inną jaszczurką (np.z G.Scynkowym) :-)
He ja chciałem sie tak spytać z ciekawości czy wogule ktoś łączy rużne gatunki geków
Pozdrawiam
moze byc to chociazby szyszkowiec
Wlasnie nie. Fakt, ze są zwolennicy takiego łączenia, ale jest wiele negatywnych stron tego pomyslu (przede wszystkim rozne pory aktywnosci)
z szyszką też nie bo szyszka w dzień buszuje i nie daje spać lampartowi a w nocy lamparcik będzie biegał a szyszka spała-daj sobie spokój z tym łączeniem lepiej pojedynczo wtedy wszyscy są szczęśliwsi
ja sie powolalem na sprzedawcow sklepow zoo. gdzie sa razem w terra
a nie jest to moje zdanie na ten temat
ostatecznie paroedura pictus :) (ale itak nie zmieniam swojego zdania co do łączenia gatunków)