Mozna Karmic Geka Konikami Polnymi??? Takimi Zlapanymi Na Podworku??? Czy Moze Mu To Zaszkodzic???
Wersja do druku
Mozna Karmic Geka Konikami Polnymi??? Takimi Zlapanymi Na Podworku??? Czy Moze Mu To Zaszkodzic???
KONIKI polne jak najbardziej , tylko zlapane w miejscu oddalonym od ulic i spalin.
i daleko od pryskanych pól
A taki koniki z natury maja duzo wiecej witramin i sa duzo zdrowsze dla geka bo przecierz naturalne a nie jakies hodowlane !!
Dzieki Za Info...
Niestety, niosą tez niebezpieczenstwo związane z pasozytami.
to jak to jest z tymi konikami dawać czy nie??niby są zdrowe ale jednak jest ryzyko związane z pasożytami
dawać
Dawac ale trzeba najpierw obejrzec konika czy nie ma pasozytow i bedzie ok
To nic nei da. Tu chodzi o wewnetrzne pasozyty, chociaz sprawdizc czy nie ma roztoczy nie zaszkodzi.
mi sie wydaje ze warto dawać przynajmniej czasem takiego konika polnego bo są zdrowsze a pasożyty zatko się zdarzają chyba ze zbierasz je blisko drogi czy czegoś podobnego
Moja geka jedzie na planktonie cale lato, jesien i wiosna swierszcze/drewnojady a w zimie kimie :D
Moj gekonik jak dotąd nigdy nie jadl świerszczy ( bo sie urodzil późną zimą) ale jak ostatnio mu zlapalam kilka to sie bardzo cieszyl i mu smakowaly :D
P.S.: A czy można dawac motylki? Bo cmy daje i mu smakują...
Ech co ja pisze... urodzil sie hehehe
Motylków mu nie dawaj, bo te wloski sa szkodliwe, przynajmniej tak na forum raz bylo ;)
A ćmy juz wpadaja wieczorami?? BO sie zastanawiam czy zasadzke robic??
No dużo ich nie ma ale ja już troche zlapalam...jakieś 12, 13 :D Warto próbować ;]
P.S.: A jaką chcesz zrobić zasadzkę? Bo może ci zabiore pomysl :P jeśli nie masz nic przeciwko...
ZAsadzka w postaci lampki w ciemnym pokoju, otwarty balkon na lampce biala szmata:) Wchodze od spodu biore szmate zamykam tak zeby nie zwialy i tyle:) Pozniej je jeszcze jakos trzeba, przesypac ale dp tego jeszcze nie doszedlem:)Jeszcze nie testowalem ale trzeba bedzie:)