czy będzie dobra świetlówka od pythona regiusa dla lamparta to jest chyba repi glo 5??????
sory za błędy
Wersja do druku
czy będzie dobra świetlówka od pythona regiusa dla lamparta to jest chyba repi glo 5??????
sory za błędy
Jak to jest na pewno 5.0 to bedzie w sam raz. Ja takiej uzywam i jest wszystko w porzadku.
cos mi sie wydaje ze reptiglo 5.0 to troche za duzo najlepsza dla geka jest reptiglo 2.0
jedni uważają taki a inni tak, ja stosuje 2.0
albo zwykła żarówka....
Gekony lamparcie wogóle nie potrzebują promieni UVB. Jeżeli już ktoś się uprze 5% to na pewno za dużo. 2% to max, a i wtedy trzeba im zapewnić dobre kryjówki.
Alez wy kase lubicie wydawac...
ja na swoich podobiecznych nie żałóje kasy i bynajmniej ciesze się ich zrowiem ale może u ciebie jest inaczej ;-/
tylko ze swietlowka to zbedny wydatek na gekona..
nie no kurcze przecież w terra powinno odzwierciedlić naturalne środowisko a słońca i wytwarzanego przez nie uv nikt nie powinien że tak się wypowiem "zabierać". Wogule co ja tu gadam szkoda ci kasy to już nie mój problem!!
Pawllo daj sobie siana i sie zamknij jak masz takie bzdury wypisywac czlowieczku.
Wielu terrarystow kompletnie nie uzywa swietlowki i ich gekony cisza sie zdrowiem, wiec przestan pieprzyc ze mi kasy zal bo moje gekony sa zupelnie zdrowe.
Wez ze sobie ta swoja gitarke chlopcze i przestan sie czepiac.
Widze ze kolejny specjalista sie znalazl
specjalistą nie jestem :P a gitrką moge najwyżej komus przyłożyć(żart) :D:D:D
tylko nie gadaj, że TY jesteś SPECJALISTĄ a jeśli się myle to chyba kupie ci warana z komodo <lol> end of topic
o i chciałem dodac, że chyba taka świetlówka nie ma złego wpływu na gekony według mnie to jedynie może pomóc, prawda panie specjalisto?
A czy ja powiedzialem ze ma zly wplyw? Napisalem ze nie ma potrzeby jej kupowania wiec sobie juz dziecko daruj. Nie mam ochoty wiecej pisac.
i tak i tak ją dostaje gratis
:) pozdro i dzienki ale ta swietlówka jest 2.0