-
M1 [KRK] sklep zoolo :P
Ja: Dziendobry czy dostane mech?
Pan: (mysli, patrzy na kolege z usmiechem)prosze?
Ja: Czy ma pan mech?
Pan: (usmiechniety nieprzyjemnie) nie, nie mamy czegos takiego.
Ja: a wglębke dostane moze?
Pan: nie, czegos takiego tez nie ma.
Ja: a jakies witaminki dla plazow?
Pan: a dokladniej?
:>
Ja: dla zabek
Pan: glupi nie jestem ale jaka firma.
Ja: nieznam sie, poprostu szukam witamin dla zabek.
Pan: moge Ci(?) dac dla gadow.
Ja: ale to dla gadow.
Pan: tak ale mozesz sprobowac. Sa bardzo podobne.
ale ogolnie ceny maja przystepne. naprawde spora porcja wlokna kokosowego tylko 8zł. w innych sklepach.. 4,5razy mniej za ~6zł :/
i maja genialna papuge :P
tylko ten "Pan" jakis nie teges :]
-
Re: M1 [KRK] sklep zoolo :P
tak konury maja zajebiste !!!! no i jeszcze żako mi sie podoba :)
-
Z tego co ja pamiętam to identyczna kostka włókna kokosowego kosztuje w Biofilu 2 albo 3 zł mniej. :))
P.S. A papuga naprawdę super!! :))
-
ponczos ale ja napisalem WLOKNO a nie kostka. kostka jest zbita i to jest mial. A wlokno jest hm.. no wlokno :P
-
niemozliwe zeby bylo taniej w M1 czy w jakimkolwiek sklepie zoo tego typu.Bo mowisz o Zoo Natura (mialem dla nich terra i gady sprowadzac), kolego na wejsciu jest na wszystko marza 100%,a jak jest promocja(bo sie nie sprzedalo) to znizaja marze do 70-80% :))
P.S.pracowalem chwile w Zoo Natura w Carrefourze wiec wiem jak wyglada ustalanie cen:D, tak zwane dyrektywy z centrali w Warszawi...k**wa brzmi jak z Misia albo z Rozwow kontrolowanych!
-
ale wiesz. to ze jest jakas obnizka to mnie nie obchodzi bo w biofilu tez moze byc. Nie to mialem na mysli. Kupilem torf o niebo tanszy i to bylo istotne w tym poscie.
a ze obnizka bardzo mozliwe lecz nigdzie nie bylo takiej informacji.
hah jak z Misia :D
a marzy to w Biofilu nie ma? mysle ze jest nawet wyzsza..
ale nie mam nic przeciwko.
-
Sklep w M1 to istny syf!! Mówcie co chcecie ale na gadach nikt tam się nie zna !! Mało tego niektóre z nich są w tragicznym stanie,nie mają UV,nie mają nawet wody w misce,gekony i anolisy są bez ogonów,ekipa niedoiformowana a wręcz zielona,a ceny!! Ceny są tam większe niż w każdym innym sklepie zoologicznym w hipermarkecie.Gady są bez opieki,a ich tzw.terrarysta,poleca dla dziecka, gekona Toke,jako gekona,którego bardzo łatwo i szybko się oswaja,który wręcz sam wchodzi na ręce i jest bardzo łagodny!! To jego słowa. Takich historyjek nasłuchałam się tam tysiące.Faktycznie sklep jest dobrze zatowarowany,ale poza tym,to kompletna kicha.Nie polecam tam zakupów,ponieważ zwierzaki się tam męczą
-
W BIOFILU MARZA JEST WIELOKROTNIE NIZSZA,BO CZYNSZ ZA LOKALIK(LOKALICZEK), W KTORYM LUKASZ S. MA SKLEP JEST NIZIUUUUUUTENKI, PODCZAS GDY NA PROMENADZIE HANDLOWEJ W CARREFOURZE LUB M1 CZYNSZ WYNOSI JAKIES 5-10 TYS. PLN MIESIECZNIE:)
WIEC I MARZA JEST WYZSZA, A MOZE POWIEM CI TAK...JA SPROWADZALEM KAMELEONY Z HURTOWNI PO 180PLN, SKLE SPRZEDAWAL JE PO 350PLN,
ZBOZOWKI SPROWADZALEM PO 60ZL, W SKLEPIE SA PO 110PLN :)
JAKIES JESZCZE MASZ WATPLIWOSCI?
AHA TERRARUM 40X30X30-150ZL :))
-
tak obywatelu ale nie musisz krzyczec :P (wywal tego capslocka!)
Ale ja Ci wierze. Nie mowie ze rewelacyjny sklep. A wrecz przeciwnie sam napisalem na poczatku. Widzialem cos tanszego wiec oznajmilem tylko. thats all..
-
malo internetowy jestem wiec nie wiedzialem z capslock to ze niby krzycze:)))
tak mi sie pisalo dobrze bo mam -15 dioptrii i ni hu ja nie widze:D
-
:D nie ma sprawy. to moze Sobie zmniejsz rozdzielczosc monitora? mi pomoglo to. z 1024 na 800 zmienilem i jest naprawde swietnie. nie mecza mi sie oczy.
-
"W BIOFILU MARZA JEST WIELOKROTNIE NIZSZA,BO CZYNSZ ZA LOKALIK(LOKALICZEK), W KTORYM LUKASZ S. MA SKLEP JEST NIZIUUUUUUTENKI, PODCZAS GDY NA PROMENADZIE HANDLOWEJ W CARREFOURZE LUB M1 CZYNSZ WYNOSI JAKIES 5-10 TYS. PLN MIESIECZNIE:)
WIEC I MARZA JEST WYZSZA,"
Czemu myslisz ze marza jest wyzsza , to niekoniecznie mzoe przekladac sie tak jak piszesz , biofil moglby miec podobną marże i tym samym wiekszy zysk przy nizszych kosztach .
Jak na takie zadupie i wielkosc sklepu to biofil wg. mnie jest drogi , pewnie ze zwierzeta maja niedrogo jak na sklep ale reszta to roznie
-
aa i bylem dzisiaj przypadkiem w M1 i nie wiem jakimi fachowcami sa sprzedawcy ale sklep jest calkiem niezly . Nie widzialem zeby jakies zwierzeta tam cierpialy
-
nie wiem jak wam ale w m1 najbardziej podobaja mi sie agamy blotne:)
-
no chyba sa tam najlepsze:) i maja ciekawe terrarium:)
-
hmmm,nie wiem jak teraz tam wyglada.
Ale wracajac do marzy itp...to pomysl:) jezeli mozesz placic nizsze oplaty zwiazane z utrzymaniem dzialalnosci handlowej to nie bedziesz jednoczesnie przywalal duzej marzy bo wtedy to klientowi bedzie obojetne czy pojdzie do ciebie czy do konkruencji, skoro ceny macie takie same.
Przynajmniej kiedy ja mialem mala firemke to tak to wygladalo- kluczem do ucilulania drobnej kasy jest ilosc sprzedanych sztuk a nie zarobek na pojedynczej sprzedazy, wiec marza u Sulka jest bankowo nizsza.
Podwaz to jezeli potrafisz:)
-
Nie masz racji. Cenę kształtuje przede wszystkim podaż. Opierasz sie na ogólnikach, które nie do końca mają zastosowanie w teraźniejszym handlu.
Twoje porównanie sprowadza, sie do tego, że w handlu jest najważniejsza cena, a jest to rozumowanie błędne. Najważniejszy jest serwis - czyli fachowa, profesionalna obsługa.
Uważam, że biofil (pomijając niektóre zwierzaki) jest sklepem drogim ale zawsze będąc w Krakowie udaję się właśnie na ul. Kopernika bo najważniejsza jest OBSŁUGA i KOMPETENCJA a nawet jeśli zapłacę za coś 5-10% więcej to drobiazg (nie liczę świerszczy).
-
zakladam ze obsluga jest i tu i tu taka sama (zalozmy), to wtedy o zarobku decyduje cena, za ktora chcesz sprzedac.
Jezli twoje koszty sa nizsze to mozesz sobie pozwolic na nizsza marza(nizszy jednostkowy zarobek), ale masz gwarancje mnogosci sprzeazy, podczas gdy w sklepie ktory ma wysokie koszty cena musi byc wyzsza, wiec to ty nie masz racji, poniewaz do biofila nie chodza ludzie ktorzy nie maja pojecia o terrarystyce (baaardzo maaalo takich tam przychodzi). Ludzie tacy ida do duzych sklepow przeplacajac, dlatego taki sklep leci w h**ja z cenami, bo jak sprzeda to raz ale zarobi porzadnie. Dlatego liczy sie ilosc, czyli musi byc nizsza marza.Tak czy nie?
-
Zakładając, że mamy dwa porównywalne sklepy pod wzgledem asortymentu i fachowości obsługi masz racje, że wygra ten, który ma lepszą ofertę cenową. Z drugiej strony jak sam zauważyłeś taka sytuacja jest czysto teoretyczna.
-
obywatel zgadzam się z tobą tylko ty zakladasz ze biofil jest tanszy niz inne sklepy a ja twierdze ze cenowo wcale nie jest taki dobry , przykladowo swierszcze 50-60gr /szt takie same ceny sa w duzych sklepach w centrum miasta , podobnie urzadzenia terraryjne itd
Zwierzeta maja tylko troche taniej bo ten sklep skierowany jest do osob ktore maja pojecie o tych sprawach .
Także twoja teoria by sie sprawdzila gdyby rzeczywiscie biofil zachecal mnie swoimi cenami , jednakze tak nie jest wiec smiem twierdzic ze na pojedynczej sztuce biofil zarabia wiecej niz sklep w centrum handlowym z uwagi na mniejsze koszty
Biofil ma swoją ograniczoną wąską klientele i pewnie nie musi obnizac cen z teog wynika , ale ten sklep w ogole sie nie rozwija - sam rozmiar sklepu jest smieszny .
Rynek ciagle sie zmienia i rzadzi sie swoimi prawami , teoria ekonomii nie zawsze wszystko kreuje
-
to prawda, ale marze na zwierzeta maja mniejsza niz w centrach handlowych i to jest bez dyskusji.Wiem bo sam kupowalem do sklepu zwierzaaaki- Waran stepowy (kupilem po 90 zl za sztuke), po promocji (bo za hu**a nie chcialy schodzic)...opuscili do 230PLN...dziekuje za uwage:))))
-
Świerszcz w Biofilu kosztuje 25 groszy juz przy kilkdziesięciu sztukach i z tego co mi wiadomo nie ma tańszych w Krakowie.
Cena 50-60 groszy za sztukę jest przy zakupie jednej - kilku sztuk kiedy do świerszcza dokładam woreczek strunówkę , wytłoczkę , reklamówkę ewentualnie pojemnik jednorazowy. Gdybyś kupował a nie pyskował to wiedziałbyś , że płacąc nawet za 10 świerszczy w woreczku ZAWSZE doliczysz się kilkunastu (15?) .
Kaszkiet sciągnij kaszkiet, przewentyluj główkę i pomyśl, przekalkuluj i zastanów się czy jeżeli też płacisz 2zł za bilet tramwajowy czy autobusowy w jedną stronę do biofila to jest sens za każdym razem brać po 2 świerszcze?
:)
-
Świerszcz w Biofilu kosztuje 25 groszy juz przy kilkdziesięciu sztukach i z tego co mi wiadomo nie ma tańszych w Krakowie.
Cena 50-60 groszy za sztukę jest przy zakupie jednej - kilku sztuk kiedy do świerszcza dokładam woreczek strunówkę , wytłoczkę , reklamówkę ewentualnie pojemnik jednorazowy. Gdybyś kupował a nie gadał to wiedziałbyś , że płacąc nawet za 10 świerszczy w woreczku ZAWSZE doliczysz się kilkunastu (15?) .
Kaszkiet sciągnij kaszkiet, przewentyluj główkę i pomyśl, przekalkuluj i zastanów się czy jeżeli też płacisz 2zł za bilet tramwajowy czy autobusowy w jedną stronę do biofila to jest sens za każdym razem brać po 2 świerszcze?
-
Sorry za ten "lokalik i lokaliczek"...(http://www.terrarium.com.pl/forum/re...&i=4913&t=4814), chodzilo mi o to ze to nie jest pawilon z Karfura:)
-
Sulek :jak chce wieksze ilosci sztuk swierszcza to kupuje w cenie 15-20gr/szt , a wlasnie czasami potrzebuje kilkunastu szt do czasu keidy przyjdzie kolejna dostawa i wtedy przydaloby sie skoczyc do sklepu i kupic ale z ceną 60gr /szt to kłade na to.
Jak robie wieksze zakupy to kupuje mozliwie najtaniej i przy wiekszych zakupach oplaca mi sie wziac cos nawet z drugiego konca Polski bo wyjdzie taniej z wysylka niz isc do biofila , zastanowcie sie czy nie warto ujednolicic cen , zawsze to wieksza sprzedaz ,albo obnizcie ceny swierszczy przy 100szt do 20 gr to zaczne kupowac u was duze ilosci i inne osoby tez bo nie ejstem odosobniony w krakowie wiele osob tutaj sciaga karmowke z poza miasta
-
Cena 50-60 groszy za sztukę jest przy zakupie jednej - kilku sztuk kiedy do świerszcza dokładam woreczek strunówkę , wytłoczkę , reklamówkę ewentualnie pojemnik jednorazowy. Gdybyś kupował a nie gadał to wiedziałbyś , że płacąc nawet za 10 świerszczy w woreczku ZAWSZE doliczysz się kilkunastu (15?) .
-
Cuś mi się komp kitwasi ... :)
Ciekaw jestem ile kosztuje sciągnięcie 100 świerszczy po 20gr spoza Krakowa i ile wtedy łacznie z kosztem wysyłki i telefonów (zamawiania) płacisz za 100szt - bo może się okazać że ponad 25 gr/szt ...:) słyszałem juz o niejednej historii z zamrożonymi świerszczami wysyłanymi zimą przez internetowych "handlarzy" pocztą - żeby było "taniej" :)
-
jak biore 300-400 szt i wysylam pks za 10zl to przezywają i spokojnie mi sie to oplaca ,
Spusccie cene do 20 gr tak jak jest standardowo to przestanie sie oplacac kupowanie gdzie indziej
-
-