-
c.d. "ŚWIĘTOCHŁOWICE - cała prawda "
okolo 20 postow zostalo usunietych z mojego tematu pare linijek nizej i watek zostal zamkniety przez administratora , ktory jak widac ma jakis uklad z niektorymi sprzedawcami tutaj . Jak ktos chce poznac reszte opinii to niech psize na gg , bo tutaj moje posty są usuwane -bo widac komuś szkodze ...
Pozdrawiam
-
Re: c.d. "ŚWIĘTOCHŁOWICE - cała prawda "
ty weź już skończ te swoje pretensje, bedziesz tak zakąłdał te posty do końa życia??
-
mysle ze przydala by sie jakas wypowiedz organizatora i sprawa byla by zalatwiona
-
Dejot daj sobie spokoj z tymi teoriami spiskowymi a'la "X files" :>:>
Piszesz bezsensowne posty, dlatego sa kasowane :]]]
-
Jak dla mnie powinien ktoś z organizatorów wyjaśnić to z dejotem bezpośrednio bez robienia smrodu na forum. Jak rzeczywiście rezerwował miejsce itd to według mnie organizatorzy powinni mu dać dobre miejsce na następnej giełdzie i będziecie wtedy kwita :)
-
ah Dejot skoncz pewnie zaraz uznasz ze to rzad stoi za tym ze swoim spiskiem...
-
to jest jeden watek , drugi jest taki ze rafnoe obrzucil mnie blotem a moje reposty usunieto , zrestza usunieto tez psoty innych ludkow , sorry ale wkurzylem sie ,...
Nie psialbym nic juz gdyby tamte psoty pozostaly , zostalo tutaj zszargane moje dobre imie i skutecznie uniemozliwia mi sie wyrazanie sowich opinii
-
to wszystko sprawka ufo ;]
-
...odrobine przesadzasz...
Bedziesz tak ciagnal te flaki do nastepnej gieldy??
Widac po II OGGiP wszyscy obecni sprzedawcy powiedzieli ze beda na nastepnej, co nie jest dla mnie dziwne. Jezeli Ty zglosiles sie nawet i po samej gieldzie z checia zarezerwowania stolika to nie bylo na miejscu Witka wywalic kogos z tamtej sali tylko dlatego, ze Ty bys tak chcial... zastanow sie troche. Widac w momencie, w ktorym sie zglosiles cala duza sala byla juz zarezerwowana, Witek przewidzial ze bedzie wiecej osob i nowo zglaszajacych sie umieszczal na malej salce. Takie jest prawo pierwszenstwa, a nie przywilej "mafii terrarystycznej"!!!
Jedyny poprawny wniosek dla organizatorów ==>nastepnym razem wieksza sala!!!
-
czemu czesi bykli na małe sali
bo na duzej juz nie było miejsca
a co staly bywacy nie musili sie obawiac o swoje stoliki na duzej sali
dobrze było :)
-
na poprzedniej gieldzie byly wolne stoliki i nie wszyscy przyjechali znow na ta gielde -uogulniasz teraz
Ja zarezerwowalem stolik i w ogole okazalo sie ze na liscie mnie nie ma :/ chociaz rezerwowalem dwa razy -to pewnie nie przypadek , jesli nie byloby miejsca na duzej to bym napewno byl chociaz na liscie i powinienem byc uprzedzony wczesniej .
Poza tym widzialem jak jednego typa przerzucili na duza sale choc podobno miejsc juz nie bylo , jednak widac ze dla niektorych miejsce sie znajdzie ...
-
ku*** ale ty upierdliwy jesteś, chcesz z siebie zrobić kozło ofiarnego... i dlaczego ktoś ciągle twierdzi że wszyscy czesi stali na małej sali to ja nie wiem,
może terroryści trzymający właze mi to powiedzą?
jak zaczniesz sie stawiac to grupa trzymająca władze wywali Cię z forum?
a może to wina Leppera i to on wymyslił ten przewrót stolikowy?
powołamy terarystyczną komisję śledczą?
moge być jej przewodniczącym i zarabiać 3000zł za zebranie?
-
słuchaj szczylu! nudny juz jestes z tymi twoimi teoriami spiskowymi wiec skoncz wreszcie pierd... głupoty!!! nie podoba sie to nie przyjezdzaj wiecej. plakal nit nie bedzie za toba i tobie podobnymi!!! a pod postem Rafnoe podpisuje sie obiema rekami. Gdybym cie spotkal to sam bym Ci dal w łeb za takie oszczerstwa i obrabianie dupy organizatorom!!! Odwaz sie nastepnym razem założyc identyfikator!!!
-
Problem polega na tym, że Dejot przyjechal z zalosną ofertą, drogimi zwierzetami, które można było kupić u innych zdecydowanie taniej i probuje odreagowac na wszystkich to ze mu sie nie udalo ich sprzedac...
Wkurzaja mnie te gowniarskie pretensje. Ja jakos nie mialem problemow z rezerwacją stolika, a nie poczuwam sie do przynaleznosci do jakiejkolwiek mafii...
Co do Czechów, to za pozno sie zorientowali ze jest gielda, ale z drugiej strony poza aksceoriami nie mieli nic rewelacyjnego. A to co mieli rewelacyjne i tak pewnie nie poszlo (np. 2 parki Nephrurus milli !!!!!!! - podejrzewam ze pierwszy raz sprzedawno w Polsce te gekony i to po naprawde dobrej cenie, tylko 520 PLN szt.)
Miejsca moglo byc więcej, i mam nadzieje ze na nastepnej gieldzie będzie więcej. Ja nie mam zadnych powodów do narzekania.
-
Jak komus sie nudzi to niech tego nie czyta.....
Prawda jest taka ,ze zamowilem stolik i go nie dostalem i to jest fakt i nie byl to z pewnoscia przypadek , a oferte moglem miec jaka chcialem bo to moja sprawa ,na duzej sali byli ludzie ktorzy mieli gorsze oferty wg mnie ...
Rzeczywiscie moje pretensje sa "gowniarskie", bo powinienem sie cieszyc ze mojego stolika nie bylo dla mnie ...
Czesi moze zorientowali sie pozno , ale ja zamowilem stolik duzo wczensiej ...
pzoa tym nawet jak ktos pozno rezerwowal to plucik powinien go uprzedzic ze sie juz nie zmiesci na glownej sali, bo jakbym to wiedizal to bym nie przyjezdzal nawet ...
Pieprzycie glupoty bo was nikt nie oszukal - bo wlasnie toz robil organizator dwukrotnie twierdzac ze stolik mam zarezerwowany
-
Tak czytam te dyskusje, i sie zastanawiam gdzie jest napisane że bedzie jedna sala.Gorzej by było jakby nie było drugiej sali. A w końcu w Polsce jest tyle giełd terrarystycznych, że można wybrzydzać (żartowałem)
-
ciekawe jak mantid by sie cieszyl jakby na stolowce kazali mu sprzedawac:) czyzby jego oferta zroblaby sie gowniana :/
-
podejrzewam, że sprzedałbym dokładnie tyle samo...
-
no to zapraszam na natsepna gielde na stolowke hehe ,
Inni sprzedawcy jak Awikularia np, przynali ze wkuryzliby sie jakby ktos ich wywalil na mala sale, ale jeden mantid wszedzie sprzeda tyle samo :)Troche pokory by ci sie przydalo , a jesli miejsce tak malo jest dla ciebie istotne to idz na jakis pierwsyz lepszy bazar warzywny i tam sprzedawaj ...
-
Ja wale... Kurde, czytam twój kolejny temat i mnie kiszki skręcają :-/ Powiedz mi a gdzie cie Plucik miał wsadzić? Trzebabyło wcześniej przyjechać to byś lepszą miejscówe dostał... .Rafnoe był pierwszy, potem chyba Avi przyjechała... Wiem bo byłem na giełdzie prawdopodobnie od 7:30.... I potem się zagęszczało...
Nie miej pretensji do wszystkich tylko do siebie ze nie pomyslałeś zeby wcześniej przyjechac!!!
-
tyle gadki bez, żadego wypowiedzenia organizatora...
-
... ja juz wysiadam... probowalem, ale niemoc mnie powoli opanowuje...
Nie miales chyba okazji zaobserwowac w jaki sposob Mantid sprzedaje... Z tego co ja skromnie "podpatrzylem" to mial pare zamowien, od stalych klientow, ktorzy przychodzili po to zeby towar odebrac (nie byly to bynajmniej pojedyncze zamowienia), czy byl na duzej sali czy na malej, nie sprawilo by to zadnej roznicy... (mam nadzieje Mantid, ze nie pogniewales sie o to co napisalem :)
Tymbardziej nie przeszkodzilby sprzedazy fakt, ze Mantida zna lub kojarzy chyba kazdy z tego forum zainteresowany ptasznikami lub modliszkami... na tym polega budowanie zaufania. A ze jego oferta jest atrakcyjna cenowo i jakosciowo tylko dodaje smaczku. Nie porownoj swojej sprzedazy do sprzedazy takich osob.
Na koniec uwazam, ze nic bez ofiar obejsc sie nie moze, a jeden czy dwoch niezadowolonych, na takie morze szczesliwych z gieldy... hmm, statystyka calkiem zadowalajaca...
Czy ktos sie orientuje, kiedy bedzie nastepna gielda w Ostravie ??
-
nie porownuje sie do nikogo tylko twierdze ze jest spora roznica meidyz sprzedawaniem na glownej slai a na stolowce, -niektorym mzoe wsyzstko jedno mi nie!
Pzoa tym jak rezerwuje stolik to nie musze przyjezdzac o 7 zeby go miec , bo do poludnia jeszcze byly stoliki zarezerwowane na glownej sali i czekaly na sprzedawcow , po to jest rezerwacja zeby stolik byl tryzmany do przyjazdu sprzedawcy.
Poza tym przyjechalem godzine przed rozpoczeciem gieldy , kiedy jeszcze klientow nie wpuszczano nawet , duzo ludzi przyjechalo pozniej ode mnie !
-
sorry a po co ma sie Witek denerwować.... Kurde, nie dość, że bez niego ta cała giełda by się nie odbyła to jeszcze opierdol dostaje... :/ Bym się śmiał gdyby się zbuntował i nie zrobił giełdy we wrześniu... A wtedy Dejot to by miał ostro przejebane.........................
-
eee... jak można było nie trafić na "stołówkę?"
wszyscy chyba tam byli bo każdy oglądał czeskie tarraria...
-
chyba nie wsyzscy:) bo nawet moi kumple ktorzy wiedzieli ze tam ejstem i mnie szukali , nie znalezli , a co dopiero ci ktorzy w ogole nie wiedzieli ze cos tam jest ...
Poza tym klku gosci mialo ode mnie odebrac towar wlasnie na gieldzie i nie znalezli mnie tez , bo rozmawialem z nimi juz po gieldzie ....
Ale to malo istotne ...
Na przyszlosc gieldy pracuja wszyscy , a organizator glownie ...
Trzeba robic tak zeby bylo dobrze, moze keidys to sie rozwinie ale jesli dalej uklady beda tu rzadzic i bedzie sie sprzedawac zwierzeta zwozone z czech , to dojdzie do tego ze wszyscy zaczna jezdzic na gieldy czeskie , zreszta juz mozna zauwazyc ,ze przynajmniej polowa tamtejszych klientow to Polacy i trudno sie dziwic , tam sa lepsze warunki do rozwoju tego hobby ...
NIE SLUCHAJCIE TEGO CO NAPSIZE WAM RAFNOE CZY INNY CZEKSI IMPORTER , BO BEDA WAM WCISKAC KITY ,ZE TAM JEST KICHA ..... Wystarczy pojechac zeby sprawdzic jak jest naprawde ...
Co wiecej - spotkac tam mozna nawet polskich sprzedawcow -co mnie torche zdziwilo , ale widac im tez podobaja sie tamto makrootoczenie ....
-
Wiem dobrze jakie ceny sa w Czechach i wiem, ze jezeli mam jechac tam na gielde po to zeby kupic jedego zwierzaka, albo dwa to wole zaplacic wiecej 'importerowi' niz jechac tam sam... Transport tez kosztuje. A na tym wlasnie opier asie idea importu... Niech ktos np z centralnej Polski pojedzie sobie do Ostravy w te i we w te i ciekawe czy mu sie to oplaci...
Nie szykanuj 'importerow' bo to sa hurtownicy, po to kupuja zeby ktos nie musial tam dylac, dlatego sprzedaja drozej bo na tym zarabiaja!!
Taki mikro przyklad masz sklep zoologiczny-gielda zoologiczna...
No a zawsze pozostaje Ci alternatywa wyjazdu za granice, co zreszta chyba zamierzasz...
-
Zauwaz ze na gielde do swietochlowic przyjezdzaja nawte ludzie z gdanska, wiec czmeu nie moga poejchac do ostravy czy pragi ...
Juz powtarzam 3 raz ze nie syzkanuje teog ze ktos przywozi taniej i sprzedaje drozej tylko to ze bezcz4elnie twierdzi ze sam to wyhodowal i opowiada wszedzie ze czesi maja drozej i nie oplaca sie tam jezdzic a sami biegaja po gieldach z wielkimi torbami pelnymi zwierzat - O TO MI CHODZI a ty nie doczytales chyba
-
...podejrzewam, ze oprocz zakupow przyjezdzaja jeszcze poto, aby sie spotkac ze znajomymi z forum i dobrze sie bawic...
...ja jeszcze nigdy nie spotkalem sie ze zdaniem, w ktorym Rafnoe (bo o nim chyba mowa) mowil ze sam to wszystko wyhodowal...
...Ceny w Czechach zaczynaja sie robic podobne do tych w Polsce, i tak tez chyba zaargumentowal to Twoj przeciwnik, nie mowil ze maja drozej
Cytat:
NIE MA ZNACZENIA BO CENY SIE
RACZEJ JUZ WYROWNUJA I WCALE TANIEJ NIE KUPICIE TOWARU OD NICH
tak napisał Rafnoe...
-
oferta mantida:
kędziorki 3zł/szt (przy ponad 10 szt taniej) - 20 koron
smithi 14/szt (przy ponad 10 szt taniej) - 90 koron
boehmei (coś koło 15zł) - 100 koron
w czechach takich cen na te pajaki nie znajdzesz, podobnie jest ze skorpionami, boasami (młode koło 900koron - 140zł u nas na forum trafiają sie po 150 -170zł)
wcale nie ma tak kolorowo jak piszesz, jest taniej ale jak sie bierze wiecej po pojedyńcze czy 2,3 szt nie opłaca sie jechac, no i sprawa przewozu przez granicę
-
Ktos mial smithi po 14 zl/ szt ?
Na gieldzie?
Jak dlugo?
O 12 szukalismy ze znajomym z Czwy smithi i najtaniej byly po 20 zl
-
Miras: "Bym się śmiał gdyby się zbuntował i nie zrobił giełdy we wrześniu... A wtedy Dejot to by miał ostro przejebane........................."
Fajnie ci sie pisze na forum a nie wiem czy chciałbyś go dalej bić gdy byś stanął przed nim... Co ty myślisz że tylko rafnoe jest straszny?? jestescie cwaniakami, wszystko byście załatwiali siłą.... Dejot jakby chciał to by też mógł tak załatwiaćswoje sprawy, ale on najwyraźniej jest inteligentniejszy od was ;)
Pozdrawiam wszystkich normalnych TERRARYSTÓW
-
...ja juz pasuje...
Zero argumantow. Nikt nie chce sie bic. Chodzi o opinie.
Od tej pory tylko czytam ten watek, juz zadnej literki nie napisze... brak mi sil...
-
kromms, dejot, bt_przemo i Crazy_man, wszyscy maja te same ip... albo to ta sama osoba, albo sieć... ehehhe to juz wiadomo czemu dejot tak silnie stoi skoro ma wsparcie "ziomków" z bloku...
-
te samo ip ma jeszcze kilku kolesi z forum tak samo jak dużo osób ma IP. neoplus.adsl.tpnet.pl...... Więc pepre ameryki nie odkryłeś... jak byłbyś mądry zobaczyłbyśże wszyscy jesteśmy z Jaworzna.... pół jaworzna ma takie IP :|
-
Mam fotke w profilu... jezeli ktos chce mnie spotkać osobiście to prawdopodobnie będe na następnej giełdzie.... Ja się was nie boje..... chcecie mi coś wytłumaczyć pięsciami... to życze powodzenia :D:D:D poczekajcie tylko do września.....
-
przez 2 lata nigdy nie widziałem takiego zachowania jakie zaprezentowaliście w ostatnich 2 dniach....
-
ale sie znacie panowie... (---.artvox.pl) to nie jest IP tylko domena w ktorej jestescie zarejestrowani a IP kazdy ma indywidualne i ma postac np: 215.90.60.196..
-
qrde pepre mnie wytracil z rownowagi i nie zobacyzlem ze zrobil blad wiec przepisalem... a ip mam 255.124....... :D
-
pepre adminem ejst a nie wie jak dziala internet :)
"ehehhe to juz wiadomo czemu dejot tak silnie stoi "
czy ja tak silnie stoje? heh
Do syzmona czarodzieja - owszem niektore ceny czeskie sa podobne ale duzo maja rzecyz ktore u nas sa drozsze ...
Przykladowo podrostki lampropeltis t. sinaloe ktorymi rafnoe wypakowal sobie ostatnio torby w ostravie kosztuja okolo 800 koron , a polsce sprzedaja je za 160zl i wiecej ...
Roznica jest dosc spora szczegolnie jesli przywoza tego duzo , przyklady takie mozna mnozyc ....
Jak na jednym wezu roznica wynosi kilkadzieisat zl to lepiej jechac nawet chociazby po 1 sztuke i poogladac fajna gielde niz brac od kogos tutaj :)
A faktem jest ze rafnoe wyraznie zniecheca ludzi do odwiedzin czech a sam jezdzi tam keidy tylko moze:) LoL