Jaka jest cena albinotycznych constrictorów??????? (homozygot hyba... to te po których skrzyżowaniu wykluwają się same albinosy???? tak?)
ps. możliwe że już był taki post, ale nie pogłem go znaleść...
Wersja do druku
Jaka jest cena albinotycznych constrictorów??????? (homozygot hyba... to te po których skrzyżowaniu wykluwają się same albinosy???? tak?)
ps. możliwe że już był taki post, ale nie pogłem go znaleść...
...i może jeszcze jakby ktoś wiedział to proszę o cenę albinotycznych pytonów królewskich (też homozygot).
...z góry dzięki za odpowiedzi...
boasów mysle od 1000E wzwyz... na wiosne mozliwe ze adsnake będzie mieć... a tak nawiasem to constrictory sie niewykluwają tylko rodzą :]
constrictory są dostępne w Europie w cenie 1200 - 1800 euro. ( istnieją 2 linie, kahlline i sharpline) w USA węże są troche tańsze (minimalnie ponad 1000$)
regiusy w USA kosztuja 2000-3000$
albnotyczne pytony królewskie to homozygoty;) chyba miales na mysli heterozygot;)
Racja... Constrictor jest jajożyworodny.
hmmm... Constrictory mają duży "potencjał rozrodczy", więc można zarobić jeżeli się ma pieniądze na początek... (chyba że zrobi się ich dużo więcej na rynku),
a do tego są to przyjemne w hodowli węże które nie sprawiają problemów...
...Kto mi krótko wyjaśni o co chodzi z tymi homozygotami? Czy jak dopusci się do rozrodu albinosy (może być homozygota i heterozygota tak?) to wszyskie będą albinotyczne jeśli będą homozygoty? (mam wprawdzie książkę do biologi ale tam jest coś o świnkach morskich i nie mogę sie w tym połapać...)
zeby waz byl albino to musi byc homozogotą (jesli to cxecha recesywna , a na pewno tak :) ) Homozygoty mozna uzyskac z krzyzowki homozygoty i heterozygoty (wtedy polowa bedzie albino, polowa normalnych i oczywiscie z krzyzowki 2 homozygot (wszystkie albino). :)
Dokładnie to wyglada to tak:
albinos (homozygota) x albinos (homozygota) = 100% albinosow
albinos (homozygota) x heterozygota na albinizm = 50% albinosów i 50% heterozygot
heterozygota x heterozygota = 25% albinosów, 50% heterozygot 25% normlanych
fakt zapomnaielm o tej 3 kombinacji
jeszcze zalerzy czy het na sharp czy na khal
het na khal x het na sharp = chyba all normal :D
bo te dwie linie sie uzupełniają po ich połączeniu wychodzą zwykłe :D
oczywiście się moge mylić !!!
Ubarwione zwyczajnie ale są podwójnymi heterozygotami (kahlxsharp)
racja :D coolary 2 x het a wygląd nominal :D
czyli tak... wnoskuję(nie wiem czy dobrze zrozumiałem): 2 heterozygoty albinotyczne = 100% tak?
Proszę o jasno sprecyzowaną odpowiedź, a mianowicie: jacy muszą być rodzice żęby było 100% młodych albinosów (bez barwnika czerwonego-homozygot)?????
ps. wiem że trochę zmienił się temat tego posu...
2 homozygoty- wetdy wyjdzie 100% homozygot
Żeby uzyskac same albinosy musisz krzyżować albiono x albino.
Z tego co wiem nie poleca się łączenia homozygot np. par Constricto i par Regiusów. Z takich połaczeń zdażają się defekty np młode Bc brak 1go oka...