UWAGA! RADOSŁAW TUTAK -nieodpowiedzialny oszust!!!
Witam wszystkich terrarystów. Wiem ze to nie forum do wyrażania opinii, ale chcę ostrzec wszystkich sprzedających przed nieodpowiedzialnym oszustem. Wysłałem mu za pobraniem pajaczki na kwotę 150zł. Nie odebrał paczki, nie raczył poinformować dlaczego. Kiedy w końcu dodzwoniłem sie do niego bełkotliwie tłumaczył coś o koledze, itd. Jest nieodpowiedzialnym gówniarzem (bez względu na wiek). Co do jego koegi to też złożył zamówienie, takie samo. Zorientowałeem sie zę chodzi o przesyłkę łączona i nie wysłałem na szczęscie drugiego. Mam nadzieję zę jestem troszkę znany, także z żetelności i mój post nie zostanie zignorowany. Dla ścisłości podaję dane dwóch nieodpowiedzialnych osób. W sumie pal sześć pieniądze. Szkoda mi tylko zwierzaków leżakujących na poczcie od 2 tygodni.
Radosław Tutak
ul. Konstytucji 3-go Maja 27a/115
87-100 Toruń
Piotr kaliszewski
ul. Stawisińskiego 3b/24
87-100 Toruń
Uważajcie na tych osobników. odradzam wszelkich interesów.
Re: UWAGA! RADOSŁAW TUTAK -nieodpowiedzialny oszust!!!
co do podawania pelnego adresu bym uwazal (prawo), chociaz wiem, ze to dla dobra innych sprzedajacych.
Trzeba tepic Seba takich gowniarzy,ale tak jak wspomnial poprzednik,nie wolno podawac danych osobistych na forum
Co do podawania adresów - spokojna głowa - można zinterpretować prawo na swoją korzyść. Zajrzyjcie na odpowiednie strony i poczytajcie. Co do oszustów - Tępić gnoji. Pozdrowienia
Dlatego właśnie nigdy nie uznaję przesyłek za pobraniem. :((
No co do pobran to właśnie kończę proceder. A adres, sprawdzałem spoko. nie jest zastrzeżony w żaden sposób, więc ok. Tak jak z ostatnimi zdjeciami pijanych kierowców na necie i ksiązką telefoniczna. Pozdrawiam wszystkich.
jak wg., mnie to też uważam że takich ludzi trzeba tępić jak szkodniki!! mam nadzieję że pajączki przeżyły ... :)
I to przesto ceny pajączków rosną. Oszust nie zapłaci sprzedawca poniesie koszty to na kogo one spadną hmmm oczywiście na nas :(
Moze byc zastrzezony w kazdej chwili. Wystarczy ze gniojek powie: "zastrzegam swoje dane osobowe" i juz masz problemy. Jedynymi ktorzy maja prawo (nie ze ty chcesz tylko musisz podac) znac twoje dane (imie, nazwisko, adres, data urodzenia itp.) jest policja. Ja juz nie raz tak robilem z kanarami w tramwajach i autobusach. Po prostu mowilem wlasnie ze zastrzegam swoje dane i mogl mi naskoczyc:P. Raz zadzwonil po policje, to tamci mnie spisali i tyle:D Ale rozpowszechnianie danych bez zgody tej osoby moze (ale nie musi) miec przykre dla ciebie skutki:(
Wina lezy rowniez po Twojej stronie, bo kto wysyla zwierzeta za pobraniem?? Ja nigdy nie wysylam, nawet jak ktos mnie bardzo prosi.
tylko nie wiem skad tacy ludzie sie biora....??????
Jeśli chodzi o aspekt prawny :
Wpisałeś pełne dane osobowe ludzi ,których nazwałeś oszustami , gówniarzami itd.
a to jest przestepstwo z artkukułu 212 kodeksu karnego
§ 1 ...Kto pomawia inną osobę.... o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
oraz § 2 Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
Nie chodzi juz tu o samo puszczenie danych w eter tylko o publiczną obrazę , jeżeli oni poczują się urażeni to mogą ci założyć sprawe, gdyz to przestepstwo sciga sie na wniosek poszkodowanych .
Radzę Ci abyś poprosił admina o wykasowanie danych osobowych , szkoda zeby takie gnojki urządziły cie podwojnie
dodam jeszcze ze w tym przypadku nawet Art. 213. kodeksu karnego raczej Cie nie usprawiedliwia gdyz dzialalnosc tych osobnikow jest znikomie szkodliwa mimo wszystko
wogóle nie jest szkodliwe. Bo poczta zakłada, że w paczce nie ma żywych zwierząt. Więc też nie widzi problemu.
Fajnie żyjemy w kraju w którym oszukany nie ma prawa do obrony i przestrzegania innych. Kiedy pojawia sie post o tym, że ktoś oszukuje to roztrząsa siejego prawa. Pożałowania godne. Co do pomówienia nie są to rzeczy wyssane z palca tylko prawda... więc. Pozdrawiam i trochę siezastanówcie.
Moja też to ni bilboard tylko niszowe forum. Pozdrawiam. I widzę zę Homo sovieticus to syndrom, który będzie nas gonił jeszcze przez wiele dekad. Pozdrowionka dla wszystkich.
A według mnie seba zrobił dobrze że ujawnił dane osobowe oszustów. A co do aspektów prawa to wątpie aby ci dwaj coś zrobili sebie.
seba napisał(a):
> Fajnie żyjemy w kraju w którym oszukany nie ma prawa do obrony
> i przestrzegania innych.
Seba, na temat ochrony danych osobowych mam doczynienia codziennie w pracy.
Intencje miales dobre, ale za publikowanie danych osobowych, mozesz miec problemy.
Malo tego, w momencie opublikowania przez Ciebie danych osobowych owych delikwentow, takze wlasciciel strony na ktorej jest forum, jest zobowiazany do przestrzegania ustawy i tez moze poniesc konsekwencje.
Na przyszlosc odradzam takich praktyk i polecam jak najszybsze usuniecie tego tematu z forum.
Na prawde nie warto narobic sobie problemow z powodu jakiegos palanta.
Ale taki palant czuł by się bezkarny. Teraz jak wszyscy wiedza jak on (a w zasadzie oni) się nazywaja to będą unikać robienia interesów z nieodpowiedzialnymi ludźmi.
Barzdo jesteście nie fajni. Trzeba rozdzielić pojęcie oszust z pojęciem nie odpowiedzialny człowiek. Kolo nie chciał zarobić czy zrobić cię w bambuko tylko jest takim niesprecyzowanym gamoniem.
Lepiej okraść hipermarket niż mały sklep sporzywczy który prowadzi jedna osoba.
Buziaczki i papatki moi infantylni koleszkofie z forum.
Napisałbym inaczej, tylko gość w rozmowie telefonicznej na mój koszt nie raczył nawet powiedzieć przepraszam, tylko jeszcze był dość zlewający. Sam sobi jest winien.