-
NIE KUPUJCIE OD CRISTALA !!!
Witam. Chcialbym poinformowac iz uzytwkonik Cristal to oszust. Rzekomo podawal iz ma do sprzedania boehmeiki, chromki, nhadu i geniculaty co jest nie prawda. Wplacilem 30 % ceny na konto i gosc sie juz nie odzywa, zadzwonilem to zostalem tylko zwyklinany... Nie kupujcie od niego.
-
Re: NIE KUPUJCIE OD CRISTALA !!!
30% to ile Cie wyszlo?:P
szukalem w wyszukiwarce na forum nicku CRISTAL i nic mi nie znalazlo:/
-
: NIE KUPUJCIE OD CRISTALA !!!
A chciałem kupić chromke od nie go :|
-
-
Murinusek Smithi dal ci linka. Wplacilem mu 55 zl. Skur**** niedoje**** :/
-
łeee "szkoda", że znowu nikt z poznania:/ spuściłoby się łomot i po sprawie:/
ajajaj źle się dzieje, mnie ponad rok temu pewien warszawiak okroił. koleś wyleciał z forum, ale jego kumpel jest tu do teraz i nic nie można z tym zrobić:/
-
Stary jak bym mial jego adres to tez by bylo zle z nim. Niestety mam tylko numer konta i nazwisko Grzegorz Paczwa ktore podal do nr konta.
-
to szczerze powiedziawszy też trochę ciała dałeś, ale właśnie tak się człowiek uczy, niestety... ja spaprałem sprawę w bardzo podobny sposób i teraz jestem 1000x ostrożniejszy, czasem aż za bardzo.
-
Heh nie wiem jak to się tak można było zrobić, gość pierwszy post i niskie ceny, a odbioru osobistego nie chciał.
No, ale współczuję, bo jakaby to nie była kasa, to zawsze kasa.
-
Kurczę coraz więcej kradzieji na tym forum i na innych drobnych cwaniaczków.
Trzeba tępić ten plebs i margines naszego fachu popieram każdą akcję wymierzoną w oszustów.
-
Re: : NIE KUPUJCIE OD CRISTALA !!!
Chroma L1 za 25zł?????? Sama cena byla podejrzana...
-
heh prosze, mowisz ze Grzegorz Paczwa a w profilu ma inaczej, wiec to juz wogole zajebiscie... Foxtrott a kto z Wawy?
szkoda ze tacy ludzie sie wogole rodza:/ ja nie zostalem jeszcze oszukany, mimo to zachowuje szczegolne srodki ostroznosci
-
No ja juz sie nauczylem, teraz bede baaaaardzo ostrozny. Zdarzylo mi sie to 1 raz wiec wczesniej nawet nie myslalem o takim czyms, dzwonilem do tego dup*** na kom i nawet po glosie wydawal sie na 30 lat i nie podejrzewalem nic no ale jednak :/ Pozdrawiam
-
Murinusek patrz:
Ja3 (26-04-2005 13:30)
Prosze jeszcze podac Imie i nazwisko aby mogl wplacic pieniazki
Kutasik (26-04-2005 13:30)
podane na forum
Piotr Stolański
Dobrze
ale nie wiem czy trzeba podawać dane
a chociasz nie bo konto nie na mnie
Imie i nazwisko podobno trzeba
bym zapomnial
Kutasik (26-04-2005 13:33)
na konto wplacic pod nazwiskiem Grzegorz Paczwa
Dlatego jest rozbieznosc nazwisk. Pozdrawiam
-
Fajny mu Nick dales :D:D... i dobrze ,szkoda kasy na nastepny raz lepiej goscia w jakis sposob sprawdzic
Pozdro
-
ja kazdego oszusta bym dawal na czarna liste !!! itam bylo by ipe i podstawowe dane o takim kolesi zeby mozna bylo widziec kto jest wporzo np. Foxttrot a kto jest oszustem jak
ten dupek!!
(mowiac dane niemialem na wysli danych osobowych tylko dane o sprzedazach itp....)
-
jak czytam posty takiego typu to się poprostu ciesze że jeszcze nikt z mojego miasta nie oszukał na forum, gdyby tak było to bym siechyba ze wstydu spalił i juz się na TCP nie pokazywał.
a co do tematu to cóż- mądry polak po szkodzie
-
ja biorę adres, proszę o telefon domowy i ukradkiem weryfikuję dane przez biuro numerów...
z wawy koleś miał nick Chudy, właściwie to ich chyba było kilku, ale kiedy zacząłem poważny gnój robić, to zgłosiło się jeszcze kilka osób przez nich oszukanych i któryś z nich rozkręcił im tam zadymę z policją chyba. przynajmneij tak mówił/li.
myślałem, że straciłem całe 150zł, ale koles(e) mieli jak sądzę poważne problemy u siebie i stówkę odzyskałem.
-
ja sie z nim dziiasj po odbior osobisty umowiłem ale nie przyszedł wiec juz wiadomo ze wałek.. ehhh skąd takie niedojeby sie biorą ...
mam nadzieje ze go spotkam kiedys ;] :>
Pozdrawiam
-
Jak wtopiłeś pieniądze to idz na policje. Moze i gowno zrobia ale zawsze bedzie mial problemy.
A moze sie okazac ze odzyskasz pieniadze.
-
żadnych problemów, pewnie nawet nie zajmą się tym.
powyżej 250zł to inna sprawa, ale tak to po prostu jesteś kilka piw do tyłu i nic nie poradzisz...
-
Poza tym 25 zł za chromatopelme??? jakos strasznie tanio. Taniość widze taniość.
-
nom 25 zł to cena okazyjna ... kiedyś mantid miał chromatopelmy w tej cenie nimfy 2 i L1.. załuzje ze tylko jedną sztuke kupiłem wtedy
-
Hmmm, musze przyznac iz goscia troche nastraszylem i... :P napisal i mowi ze odda mi to co wplacilem na konti i nawet odda kase za rozmowy :P lol, zobaczymy co z tego bedzie ale wydaje mi sie to zbyt kolorowe zeby bylo prawdziwe.
-
wg mnie nie będzie z tego nic, bo on chyba dobrze wie, ze straszyć to sobie możesz i tylko tyle:/
od mantida kupiłem 2 lata temu niecałe 4 chromy po 25zł i teraz są już dorosłe:)
-
niecałe 4 chromy ? to co kupiłes 3 chromy i głowotłów z odwłokiem bez odnózy ? :P :P :P
moim zdaniem to tez nic z tego chłopie, gadac to ty sobie mozesz i tyle, nic gadaniem nie załątwisz, jak nie masz pisemnego potwierdzenia to nigdy nikt ci na slowo wierzyc nie musi, i ty jemu tez nie wierz. albo załatwiaj to jakos drogą prawną, albo bierz 40 WRów i wbijaj tam do niego, jakby mnie ktos wychu*** to po 2-gim tel juz do niego sie pociągiem przejechał z z kumplami, w końcu pociag nie taki drogi :D :D
-
Dobra zobaczymy co z tego bedzie. Nie zapeszajcie :P Pozdrawiam
-
Spox dzieki za ostrzeenie
pozdrawiam garo
-
Confucius says:
-
A co myślicie o chromce L3 za 50 zl ? Drogo ?
-
oj wiesz o co lata:P niecałe 2 lata temu, a chromy były kompletne:D
Matt_ns, powodzenia!!
-
ZNA KTOS CRUSCHERA ?
Tak jak w temacie. Ten Pan rownierz ma tylko 4 posty, tak jak cristal :/, na terrarium.com.pl i rownierz ma niskie ceny, tak jak cristal :/, i poroponuje wplate na konto calej wartosci lecz przynajmniej podal wszystkie dane (adres zamieszkania itp). Moze ktos go zna ? Ktos kupowal u niego ? Mozna mu zaufac i wplacic kase na konto ? Nie chce wpasc tak jak z cristalem... :/ Oto link do jego oferty ----> http://www.terrarium.com.pl/forum/re...=112&i=93&t=93
-
Re: ZNA KTOS CRUSCHERA ?
zamow za kwote ponad 50 zl - goscio zaoferowal sie, ze moze wystawic na allegro. Tam powyzej tej kwoty jestes ubezpieczony przez system, pod warunkiem, ze zglosisz na policje.
-
Re: ZNA KTOS CRUSCHERA ?
Oto jaka odpowiedz dostalem jak napisalem zeby wystawil na allegro - "Przez allegro nie za bardzo za drgo to wychodzi proponuję wpłatę na konto."
-
"no oki moze zle postapil ale chyba lepiej przy takiej bardzo atrakcyjnej ofercie zeby ktos kupil osobiscie i ewentualnie polecil cie no bo jakby nie patrzec podejrzane troszke sie wydaje, logujesz sie na terrarium.com i nagle wystawiasz hurtowo kilka kokonow :/ nie rozumiem dlaczego sie od razu sie na niego wkurzasz skoro nikt nie chce byc oszukany?? ja jestem takze zainteresowany miedzy innymi hurtem chromek ale wole poczekac az ktos cie poleci (najwyzej strace dobra okazje) bo widze z postow ze ktos chce odebrac osobiscie wiec zobaczymy...."
i sami zobaczcie jacy tam sa wszyscy naiwni :/ widza ze tanio to rzucaja sie wogole nic nie podejrzewajac, chromki po 25 zlotych sprzedaje a normalnie ok. 40 zlotych moglby chciec to ciekawe dlaczego tak tanio??? zanim walek wyjdzie kilka naiwniakow zdarzy wplacic kase na konto a kiedy ja napisalem zeby zachowac troszke ostroznosci przy takich "okazjach" to oczywiscie post przeszedl bez echa, moze to jest chamskie i wogole ale ja podchodze do kazdego jak do potencjalnego oszusta, szanuje po prostu swoje pieniadze i sprawdzam zawsze pytajac sie kogos o danego sprzedawce a jak cena jest w "super promocji" to nawet jej nie czytam (chyba ze odbior osobisty albo sprzedawca na bank zaufany)
-
Też macie o czym gadać. Nikogo nie mam zamiaru oszukiwać. Jaja sobie robie żeby mieć troche rozrywki. Nawet nie wiecie jakie to jest śmieszne takie zamieszanie zrobić. Nawet ktoś mi SMS'a z neta przysłał i zaczął straszyć prokuraturą. Z IP danych nikt nie uzyska. Pisuary za chu** nie udostępnią danych bo wtedy ja ich moge podać do sądu. Policja ma gdzieś jak ktoś zgłasza wyłudzenie o 55zł. Najlepsze jest w tym wszystkim to, że Mateusz myśli, że mam z 30 lat. Będę miał rozrywke na tydzień a potem znowu coś wymyśle. A wracając do wieku to ja mam 16 lat a jestem bystrzejszy od was wszystkich. Pewnie mi nie uwierzycie, ale mieszkam w Sczecinie i to akurat jest prawda. Więc jak się komuś chce to możecie mnie poszukać.
P.S. Mateusz ta osoba co Cie zwyklinała ma na imię Robert i to jest mój kolega z klasy.
-
hahahahah nie mam pytan :)))
-
ehh jednak szkoda ze nie mieszkasz w rzeszowie ... :>
-
kolego, Ty nie jesteś bystrzejszy tylko co najwyżej niedorozwinięty.
jeśli to prawda to zachowujesz się jak totalny idiota. co Cię tak bawi?? podaj adres domowy to szanse będą równe i zobaczymy jaki bedziesz wesolutki dzieciaku kiedy ktos podeśli Ci kolegów.
jeśli o IP chodzi to nawet nie wiesz w jakim błędzie jesteś, ale nie mam zamiaru Cię teraz uświadamiać.
ciakwe jakież to były pająki, bo jeśli brachypelmy to salamandra chęntie zwiedzi twoją kolekcję:]
tak czy siak tutaj jesteś raczej skończony bo za takie cos powinna być publiczna chłosta pod pręgierzem:/
-
Nie wiem kto to salamandra. Nie strasz mnie sobą bo jak jesteś w moich wieku to nie mam sie czego bać. Nie musisz mi mówić o Ip bo wiem, że mój dostawca internetu nie udośtepni danych. I może skończcie już ten temat bo nikogo nie oszukałem i jak już mowiłem Mateuszowi to oddam mu tą kase. Zdanie sobie wyrobiliście o mnie, ale przynajmniej wszyscy bedą bardziej uważni.