-
Do łyska
Niewiem na który mail pisać bo już conajmniej 3 podawales,zreszta na maila i tak zapewne nie uzyskam odpowiedzi wiec pisze tu
Daje ci czas do wtorku na jakiś ruch w sprawie terrarium,jeśli uważasz ze do wtorku sie nie wyrobisz napisz na gg podam ci numer konta i zwrot kasy.
Później ide na policje.
jeśli ktoś jeszcze zostal przez łyska wrobiony i chce sie przylaczyc do zgloszenia to prosze o kontakt
sp00n@op.pl
-
Re: Do łyska
poczekaj moze troche , nie potraficie czyac ? wszystkie afery z łyskiem sie rozwiazują , i ciagle zakłądacie posty ze to oszut a potem przerpaszacie.
-
Zgadzam sie z Obcym. Powoli to wszystko zaczyna byc nudne. Skoro Łysek powiedzial ze sie wywiaze, to chyba to zrobi, tym bardziej iz z wieloma osobami od zcasu afery wyrownal juz rachunki.
P.S
Moze napisac do Nooka zeby zalozyl nowy dział np. dział Łysek ;D
-
Hehe.. na spokojnie do niego zadzwoń najlepiej ! Wtedy spytaj go w imieniu wszystkich i powiedz jak sprawa stoi.
-
i co mi po tym jak zadzwonie i uslysze znowu ze za kilka dni bedzie wyslane to terrarium.
juz dwa miesiace temu bylo niby gotowe i wysylane.
Teraz znowu ostatnio byl kontakt i na czwartek ostatecznie mialo byc
i co?to samo co zawsze czyli brak terrarium brak kontaktu
juz mi sie niechce bawic z nim w takie podchody,chociaz watpie czy policja cokolwiek z tym zrobi
-
No to jak tak mówisz to rzeczywiście lipa :[
Ale wstrzymaj sie z ta policją troszke jeszcze.. Może do w tych paru dniach sie cos wyjaśni (oby)
-
i tak sie dlugo wstrzymywalem
gdyby nie to ze kazdy tak go bronil to bym juz dawno poszedl
-
U mnie sprawa wyglądała troche inaczej bo kupiłem karmówkę po przez allegro i są dowody na zawarcie z im tranzakcji więc są jakieś dowody w późniejszym dochodzeniu.
Ale ja wpłaciłem kase od razu tak jak sie dogadywaliśmy i miał wysłac na 2 dzień karmówkę, po wpłacie kasy zero kontaktu i tu także telefonicznie go nie mogłem zastać, na mejle nie odpisywał po prostu jakby go nie było!! Więc wysłałem mejla poprzez allegro i na 2 dzień odpowiedział (czyżby przypadek?). I po prawie tygodniu dostałem to co kupiłem czyli 500 sztuk świerszcza + mącznik + drewnojadki. No wydawało by sie że wszystko jest w porządku ale nic bardziej mylnego, maczniki i drewnojady tak zapakował że przegryzły siateczkę (nie wiem czy to był cieniutki materiał czy też plastik ale było to bardzo giętkie i cieńkie) i swobodnie poruszały sie po paczce, chodziły wśród świerszczy i żeby nie było owinięte papierem to pewnie wyszły by wszystkie w czasie transportu i tak trochę zanim otworzyłem wyszło ale to były pojedyńcze osobiniki. A co do świerszczy to zamówiłem 500 sztuk domowych a dostałem 500 sztuk bananowych!!! Umiawialiśmy sie dobitnie że wysyła mi domowe choć chciał wcisnąc mi bananowe bo mówił że ma ich dużo, dużo i są lepsze. Ja ich nie chciałem bo mam ich ze swojej wcześniejszczej chodowli mnóstwo i chciałem powiększyć o nowy gatunek a tu zonk, nowa dostawa bananowca i po co!! Ale to jeszcze nic, duża część tych bananowców zdycha, robią sie czarne, ciemne i z upływem czasu przestają sie całkowicie ruszać (choć i tak siedzą w miejscu i ruszają odnurzami ale sie nie poruszają). I co wy na to powiecie. Co mam z nim zrobić??
pozdrawiam
-
ja tez czekam na swoje terraria juz 45 dni, mimo wielu obietnic jeszcze nic nie dostalem
-
A jaki łysek ma nick na allegro??
-
Na allegro działa pod nickiem _KGTZ_ i ma już pokaźną pulę punktów w komentarzach biorąc pod uwagę datę zarejestrowania się.
-
Ja czekam juz od 21 kwietnia na terarium i pomimo wielu z jego strony obietnic do tej pory nie mam ani terra ani kasy, a podobno juz w maju bylo zrobione.
Nie wiem jak ale jakims cudem zlapalem z nim kontak w piatek i obiecal ze zwroci mi kase(swoja droga po co jak mial juz zrobione terra...ciekawe). Czekam do wtorku a jak nie, dolaczam sie do Twojego pomyslu.
Dlaczego starsi uzytkownicy go bronia?! To ze koles ma jakis staz na forum nie upowaznia go do okradania ludzi!!! Nie broncie kolegi-oszusta!!!
Pozdrawiam!!!
-
macie cierpliwosc ;) ja dawno bym juz zadzialal, wkoncu ja place ja wymagam i nie wazne ze ktos ma problemy ze zrobieniem bo jak takie ma to niech nie przyjumuje kasy.
-
-
Panie Łysek, dzisiaj tj 20 czerwca miałem mieć w domu terraria albo kase na koncie, chciałbym wiedzieć co się stało że nie ma ani jednego ani drugiego??
na gg się nie odzywasz, ale zauważyłem że jak dam posta na forum odrazu nagle odżywasz, więc proszę Cię o pilny kontakt w tej sprawie, potrzebuje terraria dla pająków, a teraz nie mam ani terrari ani kasy
pozwole sobie wkleić naszą ostatnią rozmowę z gg
DARIA: (Piątek 10.06.2005 20:05)
siemka
z tej strony Łysek
whateva: (Piątek 10.06.2005 20:09)
no witam
DARIA: (Piątek 10.06.2005 20:09)
jak bedziesz to sie odezwij
whateva: (Piątek 10.06.2005 20:09)
no witam
DARIA: (Piątek 10.06.2005 20:10)
sorki ze dopiero sie kontaktuje ale chce juz wszystko powyjasniac
whateva: (Piątek 10.06.2005 20:10)
napisz poprostu kiedy dostanę terraria albo kase
DARIA: (Piątek 10.06.2005 20:10)
a wiec tak
kase moge zwrocic tzn przelac do ciebie w poniedzialek
(Piątek 10.06.2005 20:11)
terraria moge miec klejone juz przez szklarza w najblizszy czwartek lub sobote
bo teraz mam ale tylko 20x20x0
20
a widze ze ty zamawiales takie
2x 25x25x30
i 2x 20x20x25
whateva: (Piątek 10.06.2005 20:12)
nie dokońca takie
(Piątek 10.06.2005 20:13)
20x25x35 2
30x25x20 1
20x20x20 1
DARIA: (Piątek 10.06.2005 20:13)
to wiec tak
20x20x20 mam
ale tych wiekszych aktualnie nie
moge miec w przyszly tydzien jesli chcesz jeszcze poczekac, jesli nie to zwroce pieniadze
whateva: (Piątek 10.06.2005 20:13)
czy w przyszły poniedziałek będziesz w stanie dostarczyć mi terraia?
DARIA: (Piątek 10.06.2005 20:14)
tak w przyszly tak tzn chodzi o 20czerwca ??
jestli ten termin to tak
whateva: (Piątek 10.06.2005 20:15)
tak 20
4 terraria każde z oprawką na małą żarówke
o takich wymiarach
20x25x35 2
30x25x20 1
20x20x20 1
(Piątek 10.06.2005 20:16)
w poniedziałek 20 czerwca będą u mnie tak ?
DARIA: (Piątek 10.06.2005 20:16)
tak
whateva: (Piątek 10.06.2005 20:16)
ok
teraz zadzwonie i zlece do robienia
whateva: (Piątek 10.06.2005 20:16)
jak się nie wyrobisz to 20 czerwca chciałbym mieć kase na koncie
i jeszcze raz sorry ale wszedlem w uklad z debilem i takie sa skutki
(Piątek 10.06.2005 20:17)
bardzo przep[raszam
whateva: (Piątek 10.06.2005 20:17)
zadarza się
DARIA: (Piątek 10.06.2005 20:17)
<OK>
do 20 czerwca albo terra albo kasa
ok
i jeszcze raz przepraszam
np
dzięki za infor
znikam na imprezke
cYa
<OK> <papapa>
milej zabawy
aha
czarnym silikonem zeby były
DARIA: (Piątek 10.06.2005 20:18)
OK
-
hihi juz mnie smieszy ta wasza slepa wiara :D lysek na prezydenta bo dyplomata to z niego jest :)
-
Hmm kiedy on mial wyslac te terraria zeby u ciebie bylty dzisiaj? NA 20 mialy byc zrobione, nawet jesli dzisiaj wyslal, to terraria doszlyby najwczesniej jutro...
-
Saurus napisał(a):
> Hmm kiedy on mial wyslac te terraria zeby u ciebie bylty
> dzisiaj? NA 20 mialy byc zrobione, nawet jesli dzisiaj wyslal,
> to terraria doszlyby najwczesniej jutro...
>
(Piątek 10.06.2005 20:16)
w poniedziałek 20 czerwca będą u mnie tak ?
tak
-
Moze sie przejezyczyl? Po prostu zobacz czy jutro lub pojutrze nie dojdzie kasa, lub terraria (przelew tez idzie jakis czas). Jesli nie, no to cie znowu oklamal.
-
Popieram ta sprawa zaczyna być nieco śmieszna :]
-
Jak się nie myle na allegro tez mu konto zablokowano ;p
-
Dokladnie... zawieszone :D
-
Jeśli dobrze patrzyłem ostatnio na forum zalogował sięużytkownik o podejrzanym nicku nicku Łysy1895 :]:]
-
A którego roku urodzil sie łysek??:>
-
Byloby czysta glupota z jego strony wymyslanie nowego, podobnego nicka... Przeciez innych "Łysych" jest na tym forum wiele (jest po prostu Łysy, ŁŁŁsy itp. )...
-
No to i na allegro sie doigrał Łysek. Ale ciekawi mnie czy zablokowali mu konto temu że nie uiścił opłaty za tranzakcje/aukcje dla allegro, nazbierało sie pewnie tego troche bo sprzedał nie mało, czy też może ktoś z allegrowiczów doniósł dla serwisu kilka słów, może było kilku donosicieli i wtedy allegro zawiesiło mu konto, no nie wiem jak to tam było.
Heheh ale przed zawieszeniem mu konta spore grono osób kupiło u jego karmówkę i ciekawe czy dostaną towar?? Czy im powysyła to za co zapłacili. Osobiście wątpię bo sam sie przekonałem ile trzeba nastraszyć go, ile nerwów zepsuć aby otrzymać to co się należy. Może wyjśc z tego założenia że jeżeli konto na zawieszonie to wszystkie aukcje są już anulowane i nic nie musi wysyłać ani oddawać (Łysek pewnie i kasy nie odda jak to było z terariami). I powiększy sie lista oszukanych osób, przez jego. Pewnie znajdą się osoby które tego nie odpuszą i skończy sie to fatalnie dla sprzedającego, cięganie sie po sądach itd. Czego mu nie życze.
No to jest moje zdanie i nie mówię że tak jest czy tak będzie.
A co to "Łysy1895" to sprawdzałem na tym forum i na allegro i kogos takiego nie ma :)
pozdrawiam
-
Napisałeś ze jedną z możliwosci zablokowania konta byloby to ze nie placil za allegro, raczej ta kwestie wykluczam, jakby nie placil prowizji to zablokowaliby mu mozliwosc sprzedarzy a potem przyslali powiadomienie do sadu, ale nie zablokowaliby mu raczej konta z tego powodu, widocznie mial juz kilka ostrzen od allegro, nazbieralo sie ich zbyt duzo, gosciol widac jest dosyc nie odpowiedzialny...
-
jak by blizej mieszkal to bym wolal postawic flaszke kilku osobom i oni by sie nim lepiej zaopiekowali niz policja.
narazie nie bylem bo jestem chory,zreszta czekam az ktos z warszawy kogo lysek oszukal sie zglosi(ew. z innego miasta to sie dogada jakos)bo z moimi 50zł to pewnie nawet nie przyjma tego
sory za chaotycznie napisany post ale jak pisalem jestem teraz chory i mam temperature
-
OK niedawno wrocielm z niemeic i pierwsze co usiadlem do kompa aby zobaczyc co nowego wymyslili ludzie nie majacy ze sprawami nic wspolnego...
I w sumie w drodze powrotnej wymyslalem scenariusze co do dalszego rozwijania sie scenariusza... musze powiedziec ze nie zaskoczylo mnie to poniewaz przewidywalem taki rozwoj wydarzen, chodzi tutaj o osoby nie majace nic wspolnego ze sprawa a ktorej najwiecej sie rozpisuja i maja do powiedzenia najwiezej ZA MNIE.
Ostatnimi czasy mnie nie bylo troszke i sad nie moglem pisac na forum... od najblizszego poniedzial;ku to sie juz zmieni i bede mogl nabiezaco sledzic wypowiedzi na forum.
Zaden nowy temat mnie nie zdziwi bo chyba moglicie wymyslic juz wszystko a tematy byly przerozne. .. ale OK tak jak pisalem rozumie was (chodzi o osoby ktore wplacily kase i czekaly)... to wasza kasa i macie do niej pelne prawo - nie ulega to zadnym watpliwoscia i to szanuje... i tak po koleji zaczalem przelewac wam kase przekazami domowymi. Dzis zdazylem na poczte i kase otrzymali: Paweł (Nowy Targ), Piotr (Łęczna), Adam(Warszawa), Przemek(Kraków). Do realizacji z tego co teraz widze zostały jeszcze 2przelewy i one zostana zrealizowane w dniu jutrzejszym miedzyinnymi do spN,
Jak wszyscy widza pisalem ze kase oddam jesli nie wyjasnie ze "znajomym" sytuacji, trzymałem i oddaje ja teraz z powrotem
Jeszcze raz Was bardzo przepraszam za to cale zamieszanie
Teraz bede nieco czesciej na GG 5469475 a wiec zapraszam do rozmow.
Wybaczcie ale dopiero jutro i po jutrez odpisze na wszytskie e-maile dotyczace pytan o zwierzaki, nowe zamowienia etc. bo nie ogarne tego wszystkiego teraz...
Jeszcze jedna sprawa ktora mnie dziwi w tym wszystkim to postawa niektorych osob i pragne wszystko rozwiac:
prome - jak widzisz kase zwracam a co do jakosci i tego co dostaja kupujacy to widac po komentarzach ze jest to to czego oczekiwali i to co nabyli ode mnie! Twoja sprawa jest z osobnej beczki i przyjze sie jej lada dzien a moze nawet lada godzine tylko musze wstac i byc wypoczety aby wszystko pozbeiurac do kupy.
Troszke nie potrzebnie podjudzales ludzi piszac ze nie oddam kasy bo jak widzisz byles w bledzie.. ale OK nie bede o tym pisal.. tak jak mowilem lada moment wyjasnie i z Toba sprawe co do towaru ktory rzekomo sie nie zgadzal z zamowionym
Teraz widze kilku ciekawskich ktorzy zadali pytania odnosnie nowego konta na tcp Jestem posiadaczem konta Łysek i to jest jedyne oje konto (jesli doszly inne podobne konta to prosze ich nie wiazac ze mna).
Co do allegro - owszem konto zostalo zawiesozne, jeszcze jak bylem w Niemczech to pisalem do allegro prosbe o napisanie o co chodzilo... dowiedzialem sie ze w dwoch aukcjach ze zwierzakami nie bylo napisu " Oświadczam o dopuszczeniu do obrotu w Polsce oraz zapewnieniam bezpieczny i humanitarny transport". - jako ze juz wczesniej mi "zwineto" aukcje za to to tym razem zostalem ukarany w nieco ostzrejszy sposob. Swoje stanowisko przekazalem do serwisu poniewaz aukcja dotyczyla karmowki to przoczylem napisanie o tym i w pospiechu wystawilem aukcje...
Podsumowujac jak widze juz tylko znikome osoby pisza o tym ze je "oszukalem" mam nadzieje ze rownie licznie napisza przepraszam za obelgi w moim kierunku oraz tak licznie beda pisac iz zwrocilem i wszystko wyjasnilem.
Ja wszystkich jeszcez raz bardzo, bardzo przepraszam za to ze przez moja glupote i "spolke" z idiota - bo inaczej nie mozna okreslic mojego znajomego ktory mial robic terraria- musialo to sie tyle ciagnac...
ja z tego wszystkiego mam nauczke i mam nadzieje ze na przyszlosc nie bede szedl sciezka interesu zalatwiajac dla kogos zlecenia a cierpiac na nich osobiscie - tak to wlasnie wygladalo poniewaz szczerze wam poweim ze jesli nawet z terrariow by cos wyszlo to nie mialbym z tego ani zlotowki...
Tak nic z tego nie mam a w zamian zszargane nerwy, kupa wstydu i minusy u was... mam nadzieje ze to odbuduje.
Jeszcze raz bardzo Was przepraszam a osoby z ktorymi mam jeszcze cos wyjasnic prosze o kontakt jesli sie jeszcze osobiscie nie zglosilem.
spN - jesli masz konto prosze napisz mi numer na GG 5469475 @: kgtz@wp.pl to Ci przeleje kase jesli nie otrzymam informacji do jutra (a wlasciwie do dzis do godziny 15:00) to kasa poleci przekazem pocztowym na Twoj adres...
Jeszcze raz przepraszam i pozdrawiam wszystkich!
-
wysłałem ci nr kontya na @
-
`łysek a kiedy wróciłeś daj mi dokładną date!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Łysek jeżeli naruszyłem twoją godność osobistą to tu publicznie Przepraszam (gdzieś słyszałem czy może przeczytałem że duży procent osób nie umie publicznie przepraszać, ja na szczęście taką zaletę posiadam :P )
Ale i wina za takie posty leży i po twojej stronie, przecież wypadało by powiadomić kontrahenta o wyjeździe i po sprawie, nie było by takich komentarzy że Łysek sie nie odbiera telefonu, że Łysek olewa mnie itd bo każdy by wiedział co sie dzieje z tobą i logiczne by było że jest niemożliwe wysłanie towaru czy coś takiego. No ale taka jest natura człowieka że uczy sie na błędach, których później próbuje drugi raz nie popełnić. A co do tych śiwerszczy to pogadamy prywatnie.
pozdrawiam
-
SpN - kasa poszla szczegoly w e-mailu
pozdrawiam
PS. jesli ktos jeszcez zostal prosze o kontakt na GG 5469475 (podawajcie numer zamowienia, oraz numer konta do zwrotu)
-
czlowieku, przeciez ty nic nie odpowiadasz na gg...
Tylko nie pisze ze moze cie nie ma, pisalem kilkadziesat razy, o roznych porach dnia, odpowiedziales tylko pierwszy raz, doputy nie przedstawilem z czym sie do ciebie zwracam.
-
Sluchaj LYSEK DOSYC TEGO PIERDZENIA, tylko WYBACZCIE i PRZEPRASZAM. Co do ku... nedzy ma twoja gowno mnie obchodzaca spolka z jakims szklarzem do moich swierszczy i DREWNOJADOW! Ile mam czekac???????????? 5 lat????????? Mowisz ze malo jest juz skarg? Ze nie jestes oszustem? Dlaczego nie odbierasz telefonu? Mam Ci duzo do powiedzenia.
-
Sluchaj LYSEK DOSYC TEGO PIERDZENIA, tylko WYBACZCIE i PRZEPRASZAM. Co do ku... nedzy ma twoja gowno mnie obchodzaca spolka z jakims szklarzem do moich swierszczy i DREWNOJADOW! Ile mam czekac???????????? 5 lat????????? Mowisz ze malo jest juz skarg? Ze nie jestes oszustem? Dlaczego nie odbierasz telefonu? Mam Ci duzo do powiedzenia.