-
skladki na forum??
Witam!
z tego forum korzystamy wszyscy w jakiś sposób go tworzymy!
Jak narazie większośći z Nas nieinteresuje się jego sprawami od strony finansowej
jeżeli chcemy aby forum(cała strona) działala poprawnie Powinniśmy wesprzeć budżet strony www.terrarium.com.pl
NIE MOŻEMY OBCIĄŻAĆ CAŁYMI KOSZTAMI UTRZYMANIA STRONY ADMINISTRATORÓW SKĄD ONI MAJĄ BRAĆ PIENIĄDZE??
STRONA ZACZYNA SZFANKOWAĆ(NP ZDJECIA TO OPISU ZWIERZĄT ZAŁĄCZNIKI ITP )
UWAŻAM IŻ........KAŻDY Z NAS MÓGŁBY WPŁAĆIC JAKĄŚ SUME NA BUDŻET STRONY NIE MUSZĄ TO BYĆ WIELKIE PIENIĄDZE TYLE ILE KAŻDY MOŻE!!
mam nadzieje że mój apel wesprze więcej osób a przedewszystkim czy Administratorzy sobie tego życzą wiec do nich pytanie czy zgadzają się na taką formę pomocy?
i druga prośba niech wpisują się osoby które popierają mój pomysł.
pozdrawiam!
-
Re: skladki na forum??
Pomysł niezły....tak sobie mysle,ze mozna by zrobic jakieś składkowe i rozdawać coś w stylu karty członkowskiej terrarium.com.pl; jakis identyfikatorek czy jak....Pozdrawiam
-
albo poprostu podziękowanie w formie e-mailu bo takie indedyfikatory to też dodatkowe koszty
pozdrawiam!
-
Wiesz roko a moze tak>>taki identyfikator drogi nie jest..20złoty i mozna np. sprzedawac go jak sprzedaje sie koszulki z logo terrarium...bylby to niezły chwyt reklamowy....ja bym na pewno kupił:) Pozdrawiam
-
to będzie tak jak z koszulkami Poprostu Darowizne jakąś złożyc kto ile moze czy 10 czy 20 czy ilest tam złotych nie ważne liczy się nawet symboliczna złotówka :)
takie jest moje zdanie:)
pozdrawiam!
-
Konczac temat..... jestem za i zobaczymy jaka bedzie odp. adminow i odzew ludzi. Pozdrawiam
-
sprawa skladek jest bardzo dobrym pomyslem!! powaznie
sam zwrocilem uwage na pewne braki na stronie :/ wiec przyznam szczerze ze finansowo bardzo chetnie mozna poprzec... tylko zeby te pieniadze szly na serwis... a jaka masz pewsnosc?!? to jest problem gdzie ludzie moga miec obawy...
taki mail i np lista na forum z podziekowaniami zeby wszyscy widzieli to jest bardzo dobry pomysl :]
-
Ja wieże akurat tutaj w uczciwość Administartorow z wielu powodów a jeden najważniejszy:
Przecież muszą płacić za: domene serwer itp!
pozdrawiam!
-
to masz racje!! ja sie z tym zgadzam dlateo jak bedzie potrzeba i konkretna akcja a nie tylko apel :/ to napewno sie dorzuce bo warto zeby ten serwis dzialal tak jak powinien!!
spedzam tu na nim sporo czasu wiec wiem ze warto :)
wiesz... inna spraw jak zaczna sie skladki w duzej ilosci :D to ludzie moga! oczywiscie nie musza... zaczac watpic w uczciwosc! ja tu niczego nie podwazam!! tylko mowie jak moze byc.
osobiscie wierze co ma do stracenia?! parenascie zlotych?!
tylko wiesz musi byc konkretna akcja podane konto i tak dalej.
bo sam apel... ok wiara sie zglosi i bedzie dobrze ale gdzie przelac te pieniadze jak je przekazac... uzgodnij z administratorami i juz!
a przelac pieniadze z konta na konto to nie duzy problem i praktycznie zerowe oplaty. a napewno sporo osob ma konta bo handluje zwierzakami to gdzies sama te pieniadze zgarnia :>
-
jestem zdecydowanie za :) Najlepiej jakby to załatwiać przez SMS-y :)
-
mam nadzieje że zgłosi się wiecej osób:) narazie jest Nas 4:D
Mromanow: Właśnie czekam na odzew Nooka na podanie ewentualnego nr rachunku ale jak narazie jest mało osób musi być nas więcej
pozdrawiam!
-
wiesz to moze nie tylko ogloszenie na forum... zreszta chyba nie kzdy tu wchodzi....
mzoe na glownej stronie. to w koncu administrator i taka informacje mzoe zamiescic :D
albo inf na kazdym forum....
-
wow, jestem bardzo miło zaskoczony, ze jednak jest częsć forumowiczów, ktorym zależy na rozwoju forum i serwisu, a nie tylko "zależy jak leży". Dodam, ze owa inicjatywa nie została podjęta przez adminów (albo mi nic o tym nie wiadomo)
dodatkowo, mysle ze warto wspomniec o tym, ze admin, wykładający kase na całość - Nook, stwierdzil ze skoro wiecznie na forum ktore stworzyl jest obrzucany obłotem i obsmarowywany nie ma zamiaru go dłużej wspierać... a koszty utrzymania serwerów (z transferem powyżej 20gb miesiecznie), domeny, skrypty - kosztuja.
Widzę jednak ze są ludzie którzy cenią cudzą prace! Sprawa koszulek była własnie pomysłem tego typu, zeby zebrac jakies fundusze, a w ramach podziękowania, czy tzw. cegiełki, bedzie koszulka.
Jeżeli wsród nas, terrarystów, sa programiści, bardzo proszę o kontakt na priv. jak dotad, mało kto chciał pomóc w rozwoju tego "wirtualnego stwoarzyszenia"...
Jestem ZA! mam nadzieje ze Nookowi wroci napęd, i energia by dalej tworzyc serwis.
-
ja od zawsze powtarzałem, że należy szanować tych, którzy wkładają w ten serwis ogrom pracy tylko po to, żeby jeden z drugim, nie koniecznie najmądrzejszy, przyszedł i coś na tym skorzystał. Tak naprawdę, to czy ktoś kiedyś podziękował tym ludziom za to wszystko? Może kiedyś, zanim sie tutaj pojawiłem, ale przez ostatnie 18mies (bo coś koło tylu tutaj zaglądam) nie przypominam sobie takiego czegoś...
Myślę, że jeszcze sporo osób sie zdeklaruje do takiej pomocy. Oczywiście znajdą się wyjątki. Stwierdzą, że nie ma sensu, po co naciągać sie na koszty. Bardzo bym prosil, żeby tacy ludzie poprostu powstrzymali sie od komentarza tego pomysłu, omineli ten temat i po krzyku.
Osobiście postaram się zaangażować w tą sprawe w miare swoich możliwości (czasowych i finansowych).
Mam nadzieje że sie uda :)
-
chetnie dorzuce pare groszy,ale dajcie tego posta zeby wszyscy to widzilei.nie kazdy wchodzi na ;Serwis tcp;.
ale jak co to cos dorzuce.
-
a na pewno bedzie wiecej osob ktore beda chcialy pomoc.tylko w jaki sposob mamy wplacac kase??
co gielde??
czy dacie jakis nr konta??
-
nr konta bedzie najelpszym pomyslem.
kto bedzie chcial wplacic do wplaci.
powiem szczerze ze bardzo mi zalezy na tym zeby serwis dzialal prawidlowo i ile bede mogl to napewno wplace!!
siedze tu codziennie i zle by sie stalo gdyby taka strona musiala by zostac zamknieta....
juz wczesneij pisalem ze najelpiej duze ogloszenie na glownej stronie i ewentualnie post na kazdym forum.
negatywne glosy napewno tez sie znajda ale gdzie ich nie ma?!? :)
jezeli nikt nie gratulowal adminom pracy przy tym serwisie to ja DZIEKUJE NAPEWNO!!!
kawal dobrej roboty.
gdyby nie to, to nigdy bym nie zaczal hodowac ptasznikow :D
pozdrawiam
-
to juz jest zależne od nooka, zobaczymy co ustali jak wróci (ma bardzo powazne problemy z dostepem do sieci), w razie potrzeby będe mógl udostępnic konto nieaktywnej juz exo-fauny. (konto wciaz jest;])
-
ale z tego co pamietam, jak ejszcze wspierałem serwis, to nook ma konto dla tcp.
-
najlepiej neich da nr konta każdy chętny wpłaci "pare groszy" jak bedzie chciał :-) pozatym jest nas ponad 3000 ludzi jak każdy da troche to bedzie spoko:-)
-
Ja popieram tą składnkę i z miłą chęcią się dołożę :) Nareszcie jakoś będziemy mogli pomóc naszej kochanej stronce :)
-
niech placi 100 osob co miesiac.powiedzmy po 3-4 zl
to juz jest 400 zl.
a tak zapytam z ciekawosci,ile kosztuje utzrymanie miesieczne serwera??
-
Ja też sobie jednego browca odpuszcze... :p
-
ok trzeba czekać na Nooka i większe zainteresowanie ludzieee :D
chociaż 5 zł
ps. dałem już link na forum "Na każdy temat"
pozdrawiam!
-
MOze by tak składka była warunkiem posiadania konta , ja chętnie zapłace , ale czemu jedni maja płacić a inne nie??
-
Zapłaci kto zechce i kto moze, ja bym cos chetnie dorzucil. Ale wpłaty obowiązkowe np. przy założeniu konta to chyba zły pomysł bo niektórych to może wystraszyć :]
Póki co czekamy na numer konta
-
to tylko taka sugestia , sam niewiem czy to dobry pomysł
-
eee spadla by oglądalnosc tcp lepiej darowizna:) Obcy jak zaplacisz to masz satysfkakcje że tworzysz tę strone a nie tylko jej używasz
pozdrawiam!
-
ja tez chetnie wplace!
tylko niech ktos poda nr konta
dobry pomysl z tymi "podziekowaniami" dla tych ktorzy cos kasy wplaca-z pewnoscia zacheci reszte do pomocy :)
mysle ze trzebaby ustalic rowna kwote(taka sama dla wszystkich uzytkownikow) np 5 czy 10 zl / ulatwi to sprawe i bedzie sprawiedliwie...
-
-
Super ludziska Jednoczcie się im wiecej was się wpisze tym lepiej!!
pozdrawiam!
-
Wydaje mi sie to taką rozsądną kwotą. Niech każdy co miesiąc albo dwa wpłaci po 10zł i będzie ok :)
Aha, i uważam, że powinna zostać stworzona lista osób wspierających tcp, bo inaczej każdy bedzie mówił, że wpłacił. A tak, jak bedzie jakiś spis, to bedzie im może troche głupio ;)
-
no ja tez jestem za zeby wpłacic nawet tą symboliczna złotówke lub wiecej jak kto moze i w jakiej jest sytuacji finansowej
kto chce niech wpłaci nawet złotówke a jak ktos chce wiecej to niech da wiecej
-
Mareq jasne wszystko w swoim czasie duże znaczenie ma też ile osob sie wpisuje to też o czyms świadczy
pozdrawiam!
-
MareQ dobrze mówie
czeba zrobic przy tym liste wpłacających
-
-
tu sie z kolega zgadzam!.
raz lista powie kto rzeczywiscie wplacil i nie bedzie ze "ja tez"...
a dwa da satysfakcje przed innymi ze ja tu jestem i ja pomoglem :]
np wiesz to nie musi byc lista oglaszana na kadym forum ale np odnosnik na glownej "pomoc dla serwisu tsp" i spis ludzi, oczywisice nie mowie zeby tam sie tez kwota znalazla bo to bedzie juz lekka przesada.
-
-
jak wszycy jesteśmy za to pozostaje tylko czekać na Nooka :-) mam nadzieje ze dzięki temu wszystko pujdzie do przodu
PS i zostawimy terrarystyke.pl daleko za nami :-) lol
-
ale zobaczcie jest nas tylko kilku mam nadzieje że włączy się wiecej osób!
pozdrawiam!