to czesc tego, o czym pisal tomi666 - najazd na nasze miasto.
a wiec:
http://free.boo.pl/tmp/1.jpg - to akurat nie wiem skad (no z netu) ta fotka i czyja.
http://free.boo.pl/tmp/2.jpg - jak nic widac, ze z tcp.
mozecie pozwac do sądu.
Wersja do druku
to czesc tego, o czym pisal tomi666 - najazd na nasze miasto.
a wiec:
http://free.boo.pl/tmp/1.jpg - to akurat nie wiem skad (no z netu) ta fotka i czyja.
http://free.boo.pl/tmp/2.jpg - jak nic widac, ze z tcp.
mozecie pozwac do sądu.
abuhehehe jaki prostacki artykuł.
"Te niebezpieczne owady..." - w końcu pająk to bez wątpienia owad (hmm...chrząszcz?)
"Ukąszenie przez niektóre odmiany tego owada powodują natychmiastową śmierć ofiary"
Oczywiście Slamandra wyszła na bohaterską organizacje która ujawniła "wielkie przestępstwo", które i tak nie jest przestępstwem. Pozostaje zaspypać autora tekstu meilami ( podał adres) a gazeta podać do sądu.
Ukąszenie przez ptasznika moze zagrażać życiu i zdrowiu człowieka - podpis pod fotką B.smithi :DDDDDD
Dla nas to śmieszne ale wpółczeje temu gostkowi :/ Oj debilizm się szerzy.... tym co to pisali też współczuje zakresu wiedzy i inteligencji
o no prosze :D - wogóle nie wolno handlować ptasznikami bo są objęte CITES :DDDDDD hehe
Gościu podał swojego maila :D
Prosimy o zasypanie go sprostowaniami, niech nieuki mają za swoje :)
Ja właśnie wysyłam. :]
Ja już wysłałem :-)
Hmmm. Wiadomość niedostarczona... :/
Na ich stronie www nie ma maila do redakcji. Buraki.
A przez jakie "u" wpisałeś adres? ;)
Jest jeszcze adres redakcja@gazetaolsztynska.pl, ale tego konta nie sprawdzali chyba od czasów II wojny, bo jest przepełnione.
Takie artykuły przekonują mnie, że ten kraj stoi miejscu (mało tego czasem mam wrażenie, że się cofa). Ludzie czytają takie bzdury i potem się słyszy co za dzikich morderców to trzymam w domu, co to tylko dybają na chwile mojej nieuwagi żeby uśmiercić mnie swoim jadem (smithi to w pierwszej kolejności- w końcu jego ugryzienie zagraża życiu). Nie wiem czy smutniejszy jest tekst o tym że ptaszniki to owady czy ten tekst o spowodowaniu śmierci (chociaż zdaje się nie udokumentowano nigdy zgonu po ugryzieniu żadnego ptasznika), czy to, że do tworzenie takiego ich obrazu wykorzystuje się zdjęcia z serwisu, który ma służyć do popularyzowania terrarystyki. Człowiekowi coraz częściej odechciewa się żyć w tym kraju ;/
ale glupoty tam pisza az mi sie niechce tego czytac :/ jak ta gazeta przekreca fakty o 360 stopni;/
Czyli pisze prawidłowo? 360 stopni to powrót do punktu wyjścia :D
Ale sie zdenerwowalem po przeczytaniu tych artow. Dostalownie szlak mnie trafil i humor mi sie popsul, tylko pojechac do gazety i wsadzic granat w dupe temu co to pisal. Co za dupek wziol sie za napisanie o czyms o czym nie ma zielonego pojecia. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Buahahahahaha aż mi sie komentowac niechce.... masakra co za debile.... zamiast granata to mu puścić kędziora chyba by sie posrał.... bo odrazu by było że jest śmiertelnie jadowity...
heh... co moge powiedziec... przede wszystkim sorki dla Ciebie kak za to, ze wczoraj nic nie powiedzialem, ze to o mnie chodzi, ale sam wiesz w jakim miescie mieszkamy.
do faceta, ktory pisal ten "artykul" nic jeszcze nie pisalem, ale mam juz gotowe sprostowanie, ktore zanosze do "gazety" w poniedzialek.
tomi666 tak trzymaj :)
tylko czy zechca oni umiescic sprostowanie - pewnie nie ale trzymam kciuki
a calego artykulu nawet nie skomentuje
według prawa prasowego - nie ważne, czy chcą je umieścić - muszą to zrobić
Drukiem 6 pkt. w kolorze tła, gdzieś w okolicach stopki redakcyjnej. :]
Hehe - "Fot. Archiwum" :)))
tekst rozłożył mnie. Poprostu leże, knock out totalny.
Panu dominikowi jaskulskiemu wysłałem maila m.in. z gratulacjami (to za te owady:P).
Ciekaw jestem czy odpisze.
Jeżeli komukolwiek odpisałby, dajcie tutaj na forum. Chętnie poczytam (i napewno nie tylko ja)
Witam!
proszę Państwa, text sprostowania jest już gotowy.
czytali je już vorax, awikularia i dr Robert uznając je za dobre. myślę, że nie popełniłem tak żenujących błedów jak pan J.
jutro po pracy udaję się do gazety, a dokładniej jej red. nacz. celem wręczenia mu tego wspaniałego textu w asyście mojej Pani. "stara dziennikara" z niej (oj będziesz mnie Edit za to stwierdzenie biła :)) wiec mam pełne wsparcie merytoryczne i duchowe.
mam też wielką prośbę do wszystkich forumowiczów - nie piszcie do pana J. - szkoda Waszego cennego czasu i nerwów, a nie chciałbym żeby przez nadmiar mięsa w mejlach podważąli moje prawo do druku sprostowania.
jutro wrzuce na forum co i jak w gazecie i w ogóle.
udam się też do prokuratury z pisemną prośbą o możliwość przeniesienia P. Irminia do nowego faunaboxu, bo przeszła dziś kolejną wylinkę i nie mieści się juz w pojemniku na mocz. wiem, że to głupie, ale oficjalnie pająki są w dyspozycji prokuratury, a znajdują się w moim pokoju, bo nie ma chętnego na zaopiekowanie się nimi.
kak, jeszcze wielka prośba do Ciebie. nie namawiaj NKI do pisania konkurencyjnego artykułu. sam o tym myślałem, ale najpierw poczekajmy aż GI wydrukuje moje sprostowanie, a potem zobaczymy co się da jeszcze zrobić. musimy konsultować nasze działania, żeby sobie nawzajem nie zaszkodzić. w końcu to mnie się czepiają...
hm kurcze za pozno :/
ale chyba nie beda sugerowac sie wpisem w KG.
odezwij sie do mnie na gg, nie moge cie zlapac.
kak, ale jak... przeciez mi kompa zabrali :( korzystam z kompa u dziewczyny.
za chwile bede wracal do domciu. na miejscu bede kolo 21. jesli masz ochote to poczekam przez domem i pogadamy.
jesli bedziesz mial ochote to pusc mi sygnal
No nie - znowy sie tak uśmiałem, że szkoda gadać... te człowieki sie nigdy nie nauczyć...
A co to za fotka kto ja robił? Ktoś z tcp??? Jeśłi tak to myślę, że można by autorowi wykręcić sprawę o nadużycie :) W końcu powinien miec zgode na wykorzystywanie czyichś dóbr. Czekam na dalszy ciąg.
Hmmm... mam pytanie... Chyba wyjdzie retoryczne :/ ... odpisał komuś gościu... bo wiem, że przynajmniej moje przeczytał, ale raczej "pragęby" odpowiedziami nie będzie sobie zawracał (jak na prawdziwego dziennikarza przystało ;)
Moje też przeczytał i oczywiście nie odpisał.
Może jeszcze trawi? ;)
He, he... teraz to raczej cierpi na niestrawność :D
A może ktoś z Was podeśle mu linka do tego posta, niech gośc poczyta co na jego temat sądzą ludzie zajmujący się tematem. Może też zajrzy do działu o Ptasznikach np. w opisy gatunków :) Pewnie przeprosinami nie będzie sypał z rękawa, ale może choć niesądzę następnym razem oleje temat na który nie ma zielonego pojęcia, lub może ruszy go sumienie i kiedyś napisze coś pochlebnego na temat hobby "świrów" co nic nie robią tylko trzymają w domach "śmiercionośne pająki " . A swoją drogą myślę, że mamy tu szerokie pole do popisu, podejrzewam, że nie jest problemem napisanie artykułu w konkurencyjnej gazecie, który bedzie opisywał prawdziwe oblicze pajęczaków. Przynajmniej ja u siebie w Zgierzu mam taką możliwość. "oczywiście za free", ale można w ten sposób odrobinke odegrać się na ośle co szuka sensacji niczym redaktor "UWAGA" hehe Piszcie artykuły! Koniec grzecznej TERRARYSTYKI :)
niebulwersujcie się juz wszystko zostało załatwione, autor artykułu i redaktor naczelny żałuja za ten głupi artykuł i w najblizszym czasie będzie wyjaśnienie w gazecie jak sie uda to zamieszcze fotke art lub scana
Pozdrawiam
Serpent
Ps. na prawde nie ma sensu juz dalej najeżdżać na tą gazete....
dzieki dogadałem sie juz z redakcja i autorem artykulu
Witam
To co oni pisza to jest zalosne. Do czego to dochodzi ....
Glupie *********,,smithi jest jadowity" buahahahaha
Pozdrawiam
To napiszcie jezeli sie pojawi jakies sprostowanie :)
a co moze nie jest?
no to bede czatowac na gazete :>