-
wiecej opisow gatunkow!!!!!!!!!!!!!!!!
moim zdaniem powinno bycc wiecej opisow gatunkow zwierzat terrarystycznych. jesli sa osoby ktore moga cos na to zaradzic to prosze o to jest tyle popularnych gatunkow jeszcze nie opisanych na terrarium.com a jak wiadomo jest to najpopularniejsze forum w polsce.
-
Re: wiecej opisow gatunkow!!!!!!!!!!!!!!!!
-
ja jeszcze nie mam doswiadczenia ale wiem ze sa osoby ktore mogly by cos napisac nie wiem na jakiej zasadzie to dziala ale wiem ze nie jeden z was to potrafi
-
Właśnie moim zdaniem duzo hodowcow ma ogromne doświadczenie i mogliby dodac opis jakiegos nowego gatunku np.Nhandu Colov...(nie wiem jak sie pisze) bo ten pajak staje sie powoli bardzo spotykany.
Trzeba zebrac doswiadczonych hodowcow i ich poprosic a mysle ze napisanie opisu nie byloby dla nich zadnym problemem
-
Ja mam dobre opisy przygotowane:
Kameleona Wernera (Chameleo Werneri)
Agama Karłowata (Agama aculeata)
pisane przeze mnie.
Sa na stronie:
www.terrarystyka.boo.pl
Jak ktos chce to niech bierze :]
Jeszcze moge pogadac ze snakeman-enem na temat doskonalego opisu dendrobates auratus (na pewno sie zgodzi) :]
Tez jest u Nas na stronie, wiec jak Nook chce to niech bierze :D
Pozdrawiam
-
ja moge zrobic opisy gramostolla grossa blaptica dubia karaczan blaberus cranifier karraczan i świerszczy bo tego tutaj chyba brakuje jak sie niemyle
-
ja np zrobiłem opis platusa, męczyłem nuka przez kilka dni zeby w ogóle raczył go przeczyacc jak przeczytał kazał poprawić to poprawiłem ulepszyłem wysąłłem, potem przez tydzien niebył łąskaw odebrac poczty bo jakto mówił nie chce mu się. jak juz to zrobił to powiedział ze pomoco mu opis. wiec gadaj sobie dalej z nookiem.
-
I WIDZICE SA CHETNI TERAZ TRZEBA DO JAKIS MEDATOROW LECIEC Z TYM TYLKO JA NIE WIEM NA JAKIEJ ZASADZIE TO DZIALA ALE JAK WY WIECIE TO ZROBCIE CO MOZECIE JA SZUKAM JUZ TYDZIEN OPISU GEKONA PLACZACEGO KTORY JEST JUZ DOSC POPULARNY I NIC NA STRONACH POLSKICH NIE MA. WeNsU ma calkowita racje to juz jest bardzo popularny pajaczek a opisu nie ma na terrarium.com a ta strona powinna byc bogata w opisy sami z reszta wiecie.
ps. wladzo najwyrzsza moze zrobicie cos w tej sprawie?? prosze
-
Jak ten Twoj opis był równie zrozumiały co powyższy post, to ja sie Nook'owi wcale nie dziwie.
-
chlopaki wy sie tu nie obrazajcie tylko trzeba dzialac w tej sprawie!!!!!!!!!!!!!!!
-
działejmy tylko niech ktoś powie zrobil liste jakie opisy zrobic
-
zeby zrobic opis jakiegos gatunku, trzeba miec nie tylko wiedze zdobyta z zewnatrz ale rowniez wlasne doswiadczenia. Wiec nie mow zeby dano ci liste jakie opisy masz zrobic bo nie majac doswiadczenia z tymi gatunkami, ktore beda wymienione, zrobisz g**** a nie opis.
-
ale niektóre z własnego wszystko ja nic z ksiąrzek niemam
-
Ja mam bardzo dużo opisów z książek, no oczywiście ptaszników. Niech tylko moderator jakis powie ze chce go zamiescic to mu od razu przesle.
-
żeby napisać opis trzeba po pierwsze posiadać dany gatunek gdzieś tak przynajmniej rok, po drugie mieć spore zaplecze w literaturze, po trzecie najlepiej rozmnożyć dany gatunek.
Opis ze wszystkimi wymaganymi podpunktami i napisany poprawnie gramatycznie najpierw trzeba przesłać Nookowi, poczekać dwa tysiące lat aż on go przeczyta, potem opis leci np do pana Borkowskiego w celu sprawdzenia ewentualnych błędów, dodania tego i owego.
Napisałam opis scynków z rodzaju mabuya (plus 4 "podopisy" poszczególnych gatunków tych jaszczurek) i czekam na odzew od Nooka drugi tydzień. więc jak widać jest to bardzo skomplikowany i zmudny proces...
-
sluchajcie nie koniecznie musza byc to skomplikowane opisy gatunkow ale chociaz by takie ktore sa zamieszczone na terrarystyka.com.pl podstawy hodowli danego gatunku jesli np. chodzi o ptaszniki to sila jadu, wielkosc, agresywnosc i to nawet wystarczy przy wyboze pajaka bo sa nie kturzy jak np. ja zawsze wybieram gatunki o slabym jadzie reszta to nie jest tak istotna dla mnie i mysle ze nie jedna osoba jest taka jak ja bo wiadomo przeciez ze karzdy gatunek ptasznika hodowany jest bardzo podobnie. moze jakis kochany,mily,inteligetny,wzorowy medator zrobi z nasza pomoca chociaz by krotkie opisy gatunkow przeciez jest tyle juz popularnych chociaz by pajakow ktorych nie ma na liscie np. Nhandu sami wiecie ze jest juz bardzo popularny w srod hodowcow i zaloze sie ze podobnie jest u hodowli innych zwierzat terrarystycznych.
-
no wiesz jak juz pisałem to nie problem tkwi w napisaniu lecz w rękach administracji.
Zrobiłem opis i nook powiedziałze ma zamało tekstu, wiec opis poprawiłem i wszystko było OK. wysłałem poprawiony opis, i czekałem az nook go odbierze, nie odbierał go chyba tydzień bo jak to pisał nie chce mu sie, ja juz po tygodniu odebrałmeil to cos mu tam nie pasowało, cos mu źle, cos tam cos tam i po co mu w ogóle opis. niedość że sami robimy opisy, to admin robi nam jeszcze łaske e je umieszcze. sam powienien zadbac o opisy i sam je robic jakto robia autorzy innych stron.
-
Zgadzam sie z frytą powinno byc wiecej gatunków. Sam mam wiele robaków i chetnie bym o nich poczytał.
-
kacper2005 znam go ale to zabawny chlopak (patrz profil)
-
do double to tak grosse posiadam od 4 lat i rozmnorzyłem blatica dubia od 3 lat i rozmnorzyłem blaberus cranifer posiadam i rozmnorzyłem moge napisać opisy
-
Jeżeli ktoś chce opisów takich skromnych jak na terrarystyce to przecież może tam zaglądać - nie ma zakazu :). Po co dwie identyczne strony. Może tutaj lepiej, aby opisy były większe, dokładniejsze. Serwisy mają się uzupełniać, a nie dublować.
Jeżeli czytam ten wątek i widzę te porażające błędy ortograficzne i stylistyczne to się wcale nie dziwię, że Nook odrzuca ofert takich osób. Ludzie, słowniki są produkowane dla Was. Korzystajcie z nich ! Jeśli takie opisy będzie przyjmował to zaraz będzie krytyka, że opisy są krótkie, w sumie nie dają porządnej informacji. Lepiej mniej, a lepszej jakości niż dużo byle czego.
-
Chrzanu, my sobie sprawe juz chyba dawno wyjasnilismy ja mowilem co do poprawy a ty uparcie swoje. Zreszta Ci pisałem ze zastrzegam sobie prawo do odmowy umieszczenia, zgodziles sie na to. Macie wzorowe opisy np ptasznikow, Awikularii, Roberta P., wzorujcie sie na nich wtedy nie bedzie problemu, bez przesady, chodzi o konkretne dane, zawarte w pracy a nie o plagiat polegajacy na zmianie cyferek:)
-
no nie wiem co sobie wyjasnialismy i nie i nie psiz ze ja uparcie swoje co do poprawy. w ogóle nie chodziło ci ze opis jest zły tylko było za mało tekstu, napisałem nowy opis z duza iloscia tekstu ale i tak nie chciałes go umiescic.
Zreszta Ci pisałem ze zastrzegam sobie prawo do odmowy umieszczenia, zgodziles sie na to - o tym nie było w ogóle mowy w ani jednym miejscu naszej rozmowy. ale oczywiscie ze masz prawo.
-
dr Robert nie jestesmy pedancikami zeby kazdy wyraz sprawdzac czy nie ma bledu
Wazne zeby bylo wiadomo o co chodzi...
A jezeli ktos by robil opis to na pewno by go nie odwalil z bledami tylko ladnie czysciutko
A po drugie nie chce sie wadzic
-
a po za tym jak ktos pisze to moze uzyj Microsoft Worda, który podkreśla błędy.
-
A kupisz im MS Worda za 2k? ;p
-
nie, bo office ma prawie kazdy, więc nie problem jest pozyczyc go od kogos, lub sciagnac z netu.