-
UWAGA skolopendry, material raczej szokujacy...
Zdaje sobie doskonale sprawe, że wiele osob przegląda regularnie Arachnoboards. Dla tych jednak co nie przeglądają, lub posta tego nie znależli...
Zdjęcia są na prawde nieprzyjemne... przedstawiają serie obrazków Scolopendra gigantea zjadająca dosyc sporą mysz - OSTRZEGAM zdjęcia są brutalne...
posiłek
Od razu dla sprostowania sprawy, nie jestem zwolennikiem karmienia stawonogów ssakami, jakiekolwiek by te ssaki nie byly... oseski mysie czy szczurze, myszki i myszy czy szczury i jakiekolwiek by to nie były stawonogi - duże ptaszniki czy skorpiony czy wreszcie skolopendry. Jestem tego przeciwnikiem i już :) Można przecież karmic dużymi karaczanami, a w lato chociażby pasikonikami.
Poza tym uważam, że jeżeli ktoś się uprze, to powinno się karmić zabitymi myszami...
Dla świetnej ilustracji co może się stać przy karmieniu żywimi następny link:
rewanż !!!
I tak też może sie stać, polujący staje sie ofiarą...
-
Re: UWAGA skolopendry, material raczej szokujacy...
-
... no wlasnie, cos arachnoboards sie zacielo... powinno lada chwila ruszyc, w koncu to renomowany serwis :) jezeli nie pojdzie to wrzuce zdjecia na swoj serwer, ale poczekajmy jeszcze chwilke...
-
-
-
Szymon wrzuc je na swój serwis ;)
-
za pierwszym razem nie skojarzyłem co to za stworek ale juz wiem, bleee ma ktos cos takiego na chacie? po ile to schodzi? i zdjecia sie nie wyswietlaja
chodz czy bym je chcial widziec to niewiem :( tez bym myszka ani czyms takim nie nakarmił .
I jak myslicie czy to Scolopendra gigantea wygrała by z jakimś ptaszoreM? albo czy ptaszor by miał szanse ? lub skorpion itd jak myslicie ?
-
-
juz dziala, sprawdzilem !
Ale dalem zly link do rewanżu :)
-
No coz... niezbyt przyjemny widok.
-
zdecydowanie podoba mi sie bardziej rewanz ! :) hieh myszy pokazaly ze niedadza sobie w kasze dmuchac!
Wiadomość zmieniona (24-04-04 13:58)
-
Skolopendra przynajmniej użwywa jadu... mnie bardziej wpienia jak ktoś karmi myszami modliszki czy imperatory które żadko żądlą...
-
Na moje gozej miała skolopendra bo zeszła w meczarniach, a mysz zginęła bardzo szybko od jadu.
Ale zdjecia fajne ;)
-
Świetne zdjęcia - naturalistyczne :)
Choć przeglądam Arachnoboards codziennie to jednak rzadko zaglądam na forum dot. wijów. Dzięki Szymon - fajne foty!
-
kurcze nie wiedziałem że te robale aż takie wielkie rosną...
-
hej,naciskam na rewanż,a otwiera mi sie znowu to zdjecie co w posiłku...why??? biedne myszki - tez uwazam,ze nie powinno sie karmić,"robali" ssakami :(
-
W temacie z posilkiem jest link do "rewanzu", stamtad nalezy wchodzic.
Ta skolopendra jest ogromna, brr.
-
jak to zobaczyłem top myślałem że chyba sie pożygam...:)powygryzane oczy i szyla albo jak wierci dziure w niej
-
E tam. Po prostu zycie. Uwazaj, zeby sie nie porzygac, jak Ci sie trafi (czego Ci nie zycze) otwarte zlamanie or something.