Posta daje ja juz tradycyjnie :)
Jakie wrażenia jakie zwierzaki itp.
Pozdro
Wersja do druku
Posta daje ja juz tradycyjnie :)
Jakie wrażenia jakie zwierzaki itp.
Pozdro
Zobaczymy... trzeba najpierw dojechać :)
Mido - na którą jedizesz?
No ja bede przed rozpoczeciem troszke tak za 35 minut bede na miejscu.
A ja niestety jestem w budzie i raczej nic nie zobacze....
widze że jako pierwszy wróciłem:D
a wiec tak moje zakupy:
-Psalmopoeus cambridgei
-Pterinochilus murinus(red form)
-świerszcze
-robale
wydałem 64 złote
PS pająki od roberta.p
jak dla mnie chyba najlepsza z gield na jakiej bylem-a bylem na 4 lizac z ta w tyl!!!!!!
Razem z kumplami przetracilismy ponad 300 złotych (ja akurat najmniej kupowałem).
Jeżeli się szukało to naprawde były okazje.
Slyszalem że można było dostać murinusa już za 5 złotych!!!
Ja kupiłem grammostole aureostriate L3 za 30 złotych no i vagansa L1 za 5 złotych no i do troche tego robactwa.
aaaaaaaa właśnie widzieliście tą zajefajnie olbrzymią lasiodore parahybane za 280?:D
mam nadzieje ze moja tez taka będzie:)
Parahybna była super, a tak poza tym kupiłem terrarium od Kisiela którego bardzo polecam, robale i włókno kokosowe !!! :)
a jak dla mnie gieła była jedną z najuboższych pod względem wyboru. Ceny takie jak zwykle. Ci co mają tanio, mieli tanio, a Ci którzy mają drożej, mieli drożej. Żadnych rewelacji. Nie mogłem nawet znaleźć podrośniętej mahoniówki :/ ani pończosznika sirtalisa. Kupiłęm sobie tylko gekony domowe i żarcie.
no a czego wy byscie chcieli jak tam sprzedaja dokladnie te same osoby ktore oglaszaja sie na forum, wiadome ze nic z kosmosu nagle im nie spadnie i nie znajdzie sie w ofercie
Podsumuje z mojego punktu widzenia. Mało kupujących, więcej oglądających. Ceny co do pająków podrostków i dorosłych to u niektórych taniej niż u pepoli w czechach kto zresztą jeździ do pepoli ten sam dobrze wie. Ta giełda to totalna kicha. Ale macie co chcieliście po ostatniej piwa dla małolatów brak. No i coś się działo (akcja ze złodziejami-ha ha ha). Zobaczymy jak w Jeleniej Górze wyjdzie giełda.
Pozdrawiam.
tam wcale nie sprzedają dokłądnie te osoby, które ogłaszają się na forum :/ chyba nie myślisz, że wszyscy terraryści w Polsce udzielają sie na forum ..... było sporo sprzedawców spoza forum.
Jedna z gorszych giełd no a z tymi złodziejami ciekawie było .... nawet łądne węze były na tej giełdzie w porównaniu do innych :) cenchrie małe u czechów miodzio , tygryski albino miodzio dalej juz niewymieniam :D a te Boa u Plucika to Hoog Island były ? w jakiej cene ?
Goblin jacy złodzieje?? Ja tam byłem tylko do 11 na giełdzie :( Nie widziałem Czechów z wężami
ja też nie wiem o co chodzi z tymi złodziejami?? Również uważam że giełda nie była najlepsze... długo szukałem małych Achatina achatina i nieznalazłem nigdzie (tylko na jednym stoisku, ale dorosłe) kupiłem więc tylko A. iredalei oraz A. fulica
Kupiłem dorosłą samiczkę P. irminia i jedzonko dla boasa ;] Szkoda tylko, że mały wybór...
Kuwert do mojego ex. boaska :D:D
AGAM około 13:30 złapali złodzieji i była wija :D:D:D
Ja tez se coś kupilem :) Aphonopelma seemanni Chromatopelma cyaneopubescens Stromatopelma calceatum i jeszcze coś ale nie wiem co to za pajączek :) W sumie 70 zl poszlo sie eheheheheh
Heh ja też kupiłam sobie pajączka,chciałam co innego, a kupiłam coś innego, a dokładnie to Vagans-a.Co do giełdy-było w sumie ok, ale za mało czasu tam byłam.Pozdrawiam
Witam!!!
Jestem po gieldzie zakupilem geniculate, murinus ,,red form" i anolisa zielonego- to tyle co do zwierzat !!:)
Dodatkowo kupilem terra i korek :)
Jestem zadowolony z zakupu !!!
Gielda byla super i czekam na nastepna :)!!!
POZDRO
Ja powiem tak akcia ze złodziejami smutna sprawa :|
Ceny naprawde neizłe, węże super były. Jak ktoś chciał to mógł wiele kupić za niewielkie pieniądze;)
Jedyne co meni rozbroiło to sie okazało, ze moja geniculata to nie geniculata ino Nhandu chromatus (Lasiodora cristata) :|:| Ale tak to super. Okazi było naprawde wiele.
Akcja ze złodziejami - kilku kolesi pokradło zweirzaki itd, złapano ich i sprzedający mogli iść do ich samochodu, gdzie towar się znajdował i zabrać uczciwie to co im ukradli.
Kupiłem piekną parkę boa - samca od Pana Witolda Plucika a samice od emki i elfura, bardzo Ich polecam !!! :)
3eba było im wpier*******
Z reguły Takie giełdy są okazją do pokazania zwierząt przez sprzedających,pokazania się,przyciągnięcia nowych zwolenników terrarystyki.
Ci co już byli na kolejnej z kolei giełdzie i mają kontakty między sprzedawcami raczej załatwiają swoje zakupy po za giełdą .
Jedno trzeba przyznać oby więcej takich giełd i mniej złodziejskiego NASIENIA....
GOOOL akurat polacy strzelili brame na 3 -do 0 ra...
Mój zakup to jedynie samiec imago modliszki gwinejskiej,dalszych zakupów dokonam na giełdzie w poniedziałek.:)
Pozdrawiam
giełda
ocena:6/10
Ale problem był z dojazdem ze strony Chorzowa i Katowic...i z tym wiąże się moja głupawa historia
W Chorzowie były głupie parady i zamiast tramwajów jeździły busy.
Durny kierownik ruchu w Chorzowie mi mówi - że tramwaje nie jeżdżą i jeśli chcę dojechać do Świętochłowic to muszę wsiąć do busa o numerze T37 (zamiast tramwaju 37) i on tez jedzie do tego miasta - . Wsiadliśmy z kumplami i słyszę w busie że on nie jedzie do Świętochłowic tylko do Chorzowa.
Spoko myśle zrobił mnie w h... nie kasuje biletów... wysiąde i jakoś dojde do giełdy a tu kanar się wyłania i mówi mi że mi da karę bo nie skasowałem, pokłóciłem się z nim i wyjaśniłem sprawę
On wziął mi reszte biletów które miałem na odjazdy i przyjazdy... i musiałem kupić nowe (dycha w plecy)
kur... i straciłem parę godzin przez tą zasrana paradę
Było ok ja kupiłem Poecilotheria fasciate :]
Spoko bylo no ale wybor duzo mniejszy niz na ostatniej gieldzie.. Kupilem w sumie 8 modliszek ale chyba najbardziej dumny jestem z 3 x subimago P. occelatta ( pozdrowania dla milego czecha :D).
Giełda jak giełda dla jednych super dla innych kicha wszyscy nigdy nie będą zadowoleni. Ja kupiłem A.bicoloratum , A.seemani , B.emilia , N.chromatus kilka B.dubia i modliche synowi
Ja na giełdzie byłem przelotem może tak z 10 min.Wyszedłem z niej razem z stromatopelma l7 samica i paczką świerszczy.
Dla "żółwiarza lądowego" nie było specjalnie wyboru, ale mogłem się tego spodziewać- hmm... ewentualnie może dorodne samice T. hermanni. Ostatecznie kupiłem wermikulit, korę dębu korkowego i podłoże. Uważam, że giełda była spoko i ostatecznie jestem zadowolony.
Pozdrawiam!!!
Ja kupilem
a.moderatum
a.bicoloratum
samiczke emilii
skorpa
poszlo duzo kasy;/i zmylem sie dosc szybko;/
zazdroszcze tym co siedza teraz w tawernie i graja w pilkarzyki:P
ja kupiłem p. ornate, nic nie sprzedałem :/
byłem w tawernie było ekstra bo byłem 1-szy raz ;D niestety niemogłem dłużej zostać. Czekam z niecierpoliwoscia na fotki, szczególnie te ze skorpem.
cage a gdzie ty stałeś?
jest ok - mam samca corallusa - 2 LATAKA jest zajefajny! Będzie pasował do mojej samiczki.
nigdzie ;D
poprostu zostwiłem ptaszniki przy stoisku Awi pod jej opieką zaco serdecznie wszem i wobec jej dziękuję ;D
a takto chodziłem i pytałem czy komuś jakiegoś ptaszniczka nie potrzeba ;P
Ja kupilem zabe rogata, modliszki subimago Deroplatys lobata, a na mlode Creobroter gemmatus od jakiegos Czecha juz mi zabraklo kasy ;-(
HeY
Ja kupilem fajne zwierzaki gielda tez byla fajna a tawerna jeszcze fajniejsza:D
PoZdRo DlA wSzYsTkicH <=MiDo=>
ja kupiłem 2 oseski, kryjówke i roślinke :) zawiodłem się na gekonach lamparcich, mały wybór :(
dosyc tego gadania:P. moze zarzucicie jakimis fotkami??