Cyclosternum fasciatum po 7wyl ma ok 1cm ciałka dlatego sadze ze to samiec, juz ładnie wybrawiony. Cena 50zł
Wersja do druku
Cyclosternum fasciatum po 7wyl ma ok 1cm ciałka dlatego sadze ze to samiec, juz ładnie wybrawiony. Cena 50zł
Jesli to L7 to napewno nie możliwe jest aby miał 1 cm ciałka :/ .
mam go od 1 wyl i napewno do 10 licze całkiem nieźle:) w opisie jest napisane ze samce osiągaja ok 3cm...dlatego sadze ze to samiec. Napewno jest po 7 wyl:)
jest juz w pełni wybarwiony
Od L4 jest już w pełni wybarwiony . Dorastają do 5 cm ale 1 cm jako L7 to nierealne !!
dlaczego nierealne?
widzialem doroslego samca chromatopelmy ktory mial z 7 cm z nogami i bulbusy :D
kumpel ma usambare ktora jest po 8 wylince i chociaz ma swietne warunki dalej ma cm z nogami ..... inne z tego samego kokonu juz dawno urosly jak nalezy....
oki ale jakby nie było to dzial sprzedam.... i zapewniam ze potrafie liczyć do 7:) nie moja wina ze pajączek jest nie wyrośnięty, jedzenia mu nie brakuje...na giełdzie Awi tez była zdziwiona jego wielkością i takze powiedziała ze to mozliwe ze to samiec, od giełdy przeszedł dwie wylinki i minimalnie urusł, jedynie kolorki sie zmieniły
Aha jeszcze specjalnie dla Dario, cytat z opisu tego gatunku: "Dojrzały samiec ma na przedniej parze odnóży haczyki, a na nogogłaszczkach narządy kopulacyjne. Jest sporo mniejszy od samicy - mierzy około 3 cm ciała."
JasieQ - to ten samiec Chromy który był na giełdzie:)?? tez go widziałem:)
aha Dario...gratuluje hybrydy cambridgei+irmnia...ciekawe...ale jakbyś poczytał troszke to bys sie dowiedział ze przy L4 cambridgei jest prawie ze nie do odróżnienia od irmini...ok 6 wyl nabiera swoch jasnych kolorów...ale to tez taki mały szczegół, bo wkońcu to nie relane ze jeden z najmniejszych ptaszników po 7 wyl ma tylko 1cm ciałka...moze masz jeszcze jakieś ciekawe hybrydy:>??
Wtrace sie na chwilke - mam samca P. scrofa, ktory razem z odnozami ma 2,5 cm. Doroslego. Normalnie to te samce sa troche wieksze. Tak wiec nie ma sie co dziwic wielkosciom pajakow.... :)
Cambri to nie jest hybryda , poprostu zaszła pomyłka i kupujący powiedział ze teraz nie pamieta która mi przysłał , czy hybryde czy zwykłą cambri . Ale teraz jest już wszystko Ok . Widziałem na allegro real fotki fasciatumek aviculari z miarką :) , po 4 wylince - Mają tam na zdjęcie 1 cm ciałka i 2 cm z nogami - to wychodzi na to ze ma chyba same samiczki :) .
W sumie to przypomniało mi się , że mialem 3 vagansy L5 . Przeszły na L6 ale oba L6 miały 2,5 cm ciałka a tamten z 1,5 cm a niby tesh był L6 . Był niewyrośnięty . A co do Cambri jeszcze to nie mam hybrydy ale za to kupiłem sobie Irminia L5 :P .