-
arachnea.pl - kradzież zdjęć
na stronie www.arachnea.pl zamieszczone są zdjęcia, wykorzystane tam bez zgody właścicieli praw autorskich
ale tego było mało - co gorsza serwis ten 'przejął' prawa autorskie, umieszczając na każdym zdjęciu swoje logo!!
jak do tej pory swoje zdjęcia znalazło tam dwóch znajomych, jednak sprawdzcie i Wy, może i wasze prace tam zagrabiono - oby nie
od razu uprzedzę błędne domysły i powiem że nie mam żadnej urazy osobistej do autora - nawet go nie znam
zawsze będę piętnował kradzież dóbr osobistych, bo niczym innym to nie jest
-
Re: arachnea.pl - kradzież zdjęć
Ja piernicze ty jesteś jakiś niedorozwinięty zrobiłeś z tego taką afere że szkoda gadać i ty masz 27 lat hahahaha chyba 7 Ja na miejscu Juraviela kazałbym ci na kolanach przepraszać a jak nie to ...
-
-
Na ilu jeszcze działach zamierzasz umieścić ten post..?
-
Cytat:
Ja piernicze ty jesteś jakiś niedorozwinięty zrobiłeś z tego taką afere że szkoda gadać i ty masz 27 lat hahahaha chyba 7 Ja na miejscu Juraviela kazałbym ci na kolanach przepraszać a jak nie to ...
uważaj chłopcze co i do kogo mówisz... nie życzę sobie abyś w ten sposób się do mnie zwracał, wódki nie piliśmy
a jeśli chciałbyś mi coś jeszcze kazać albo może zdecydował się pokazać co miałeś na myśli na końcu tej wypowiedzi, to chętnie się umówię, bo nie lubię słów nie popartych czynami....
-
Bardzo dobrze Pawle że ujawniłeś tę sprawę.
Kradzież zdjęć, opisów, sprzedaż skanowanych książek itp działają na mnie jak czerwona płachta na byka.
Podobna, choć o wiele poważniejsza sprawa: http://www.terrarystyka.com.pl/forum...ic.php?t=14238
Szczęśliwie Allegro zareagowało bardzo szybko, a i samo wydawnictwo Egros zajęło się tą sprawą.
-
witam,
sprawa ze zdjeciami jest taka, ze strona nie ma szans sprawdzic zrodla tych zdjec, skoro nadsyla je jakas osoby to czemu jej nie ufac ..., wiec strona Juraviela nie ma nic wspolnego z ta kradzierza a raczej osoba, ktora nadeslala zdjecia
-
Widzisz Pawel nie tylko ja mam takie zdanie a twórce arachnea znam osobiście i mniej więcej znam sprawe i on nie ukradł żadnych zdjęć a ty robisz wielką afere piszesz posty w większości działów szkoda że nie napisałeś na wszystkich działach forum miałbym z ciebie jescze większy polew a z Tobą sie nie spotkam chyba że z kolegami (za duża różnica wieku :D:D)
-
tak jak powiedział arrow jesli ktoś wysyła do Juraviela fotki to on raczej nie moze sprawdzic kto je zrobił..... mam pytanie czemu nie załątwiłeś tego z juravielem skoro zauważyyłews ze jest taki problem tylko robisz afere?
-
z kolegami buahahahha ja nie moge, to jest wlasnie zalosne sam sie nie spotkam ale z kolegami tak to dopiero jest polewa!!
-
Murinusek 11 lat różnicy to troche jest wiesz może ty byś poszedł sie spotkać z gościem 11 lat starszym od ciebie
-
Cytat:
sprawa ze zdjeciami jest taka, ze strona nie ma szans sprawdzic zrodla tych zdjec, skoro nadsyla je jakas osoby to czemu jej nie ufac ..., wiec strona Juraviela nie ma nic wspolnego z ta kradzierza a raczej osoba, ktora nadeslala zdjecia
Owszem, wina leży głównie po stronie osób nadsyłających zdjęcia. Jednak Paweł zamieścił swój post głównie jako ostrzeżenie dla innych. Dzięki temu każdy (no prawie - ja nie zdążyłem) mógł sprawdzić czy nie znajdują się tam jego zdjęcia.
Sprawa mogłaby się skończyć szybko i bezboleśnie gdyby właściciel strony zareagował prawidłowo i np. od razu zawiesił działanie galerii do czasu wyjaśnienia całej sytuacji. Niestety zachowanie admina (preparowanie maili, obrażanie użytkowników tego forum itp.) spowodowało jeszcze większą burzę. No, a wiadomość zamieszczona na głównej stronie arachnea.pl dobitnie świadczy o jego odpowiedzialności i szacunku dla innych.
-
mantis to po cholere go wyzywasz jak sie potem boisz?!?!?! dzieciaku? to ze znasz juraviela osobiscie nikogo nie obchodzi i daj spokojnie wyjasnic sprawe a nie sie rzucasz bo robisz z siebie debila! Kradziez zdjec to bardzo powazna sprawa takze daj wyjasnic sparwe do konca.
-
nie ma problemu, przyjdź z kolegami
będa tylko stali czy przyłączą się do wymiany 'zdań'?
i mam nadzieję że nie skończysz na obietnicach...
-
Cytat:
Sprawa mogłaby się skończyć szybko i bezboleśnie gdyby właściciel strony zareagował prawidłowo...
Bartku, z ust mi to wyrwałeś!
zachowanie człowieka świadczy o jego poziomie, w tym przypadku każdy chyba widzi jaki to poziom
co do informacji która na pojawiła się (po czym szybko znikła) na stronie głównej arachnea.pl, świadczy ona o słabo rozwiniętym instynkcie przetrwania u tego osobnika.... nie pozostanie to bez mojej reakcji... chyba że zmieni zdanie i mnie przeprosi, ale chyba ten typ tak nie ma....
-
mantis jestes zalosny, a z Pawlem ktory ode mnie jest starszy o 9 lat sie widzialem i spoko koles...a wyzywanie i potem sie banie no to juz wogole kupa smiechu, prawdziwy gangsta z Ciebie...
-
Ten post został usuniety z serwera Terrarysytyka.pl zaraz po jego pojawieniu się. Zaś użytkownik otrzymał ostrzeżenie. A jeśli można to proszę o uważniejsze czytanie nazw działów. Dział "wysypisko" używany jest przez moderatorów właśnie dla tego typu postów.
---------------------------------------
Mariusz Sekściński
Gdynia
moderator Terrarystyka.pl
---------------------------------------
-
Mariusz Sekściński:
Cytat:
Ten post został usuniety z serwera Terrarysytyka.pl zaraz po jego pojawieniu się. Zaś użytkownik otrzymał ostrzeżenie. A jeśli można to proszę o uważniejsze czytanie nazw działów. Dział "wysypisko" używany jest przez moderatorów właśnie dla tego typu postów.
Drogi Mariuszu:)
Aby uniknąć nieporozumień:
Wiem w jakim dziale obecnie znajduje się ten post. Moja wypowiedź nie miała na celu jakiegokolwiek ataku na serwis terrarystyka, a jedynie podanie przykładu człowieka który łamie prawo sprzedając efekty cudzej pracy. Serwis terrarystyka.com.pl zachował się bardzo dobrze błyskawicznie przenosząc ten post na "wysypisko".
Przepraszam wszystkich że odbiegłem nieco od głownego tematu.
-
mi sie zdaje ze mowinie publicznie o takich sprawach jest dobre....po tym co admin strony zrobil jakis czas temu na TP to nie zdziwie sie jak sprawa ze zdjeciami jest mozliwa ;]
-
Dla czego wszyscy go bronicie?
Odraz una wstepie powiem szczerze, ze nie darze wielką sympatią autora wyzej wymienionej strony poniewaz zachowal się bardzo infantylnie w stosunku do mnie! Zaufałem mu iu podałem mu moje haslo a on zabawił się moim kontem, jest to udowodnione, ale nie ważne.
Chciałem ogłosić, że strona Arachnea.pl nalezy do systemu portalowego PHP-Nuke, ale autor strony za wszelką cene to ukrywa, a w regulaminie korzystania psize wyraźnie, że informacja na dole strony musi być umieszczona.
Kolejna sprawa, wiele zdjęć w galerii w/w strony jest skopiowana z angojezycznych stron, a autorzy są calkiem inni anizeli to pisze pod fotką. Jak dla mnie sprawą oczywistą jest, że jest to złodziejstwo.
Nie pisze tego z zemsty, tylko piszę co myślę na ten temat. Juraviel liczył na karierę czyimś kosztem a to dla mnie jest zachowaniem niezbyt dojrzalym, dla tego udzielilem sięw tym poście.
-
Mam tylko nadzieje, że nikt nie pomyli Arachnea.pl z Arachne.boo.pl - ponieważ Arachne.boo.pl ma WSZYSTKIE fotki za zgodą autorów jak i nie tylko fotki.
Aha, jeśli ktoś uważa, że nazwy są bardzo podobne to dodam, że Arachne.boo.pl istnieje o kilka miesięcy dłużej :)
-
"mi sie zdaje ze mowinie publicznie o takich sprawach jest dobre....po tym co admin strony zrobil jakis czas temu na TP to nie zdziwie sie jak sprawa ze zdjeciami jest mozliwa ;]"
Moge wiedziec co zrobil? Chodzi o zdjecia Awicularii, ktore wedlug PRAWA sa wlasnoscia autora zdjec (przepraszam Awi, nie robie tego zlosliwie, jednak chce bronic dobrego imienia admina, ktory sam tego nie moze zrobic, gdyz ma tutaj bana), czyli admina? Nie chce rozstrzasac tej sprawy ponownie. W razie wszelkich watpliwosci prosze zajrzec do archiwum forum terrarystyka.com.pl jesli chcecie wiedziec cala prawde.
-
Jezeli o zdjecia moich ptasznikow na terrarystyka.com.pl, to... Z terrarystyka.com.pl od prawie roku nie mam nic wspolnego. No coz, moj blad, ze pozwolilam robic zdjecia u mnie w mieszkaniu. Ale jakbym byla jasnowidzem, uniknelabym wielu bledow w zyciu. Po prostu nie spodobalo mi sie to, ze ktos uwaza, ze jak jedna osoba zrobila zdjecia i sie podpisala pod nimi, to znaczy, ze zwierzeta umieszczone na fotkach sa jego. Ale zdjecia sa tego, kto je robil, niestety. Dlatego juz nie pozwalam fotografowac nikomu moich zwierzat. Czlowiek uczy sie na bledach, niestety. Moge miec pretensje tylko i wylacznie do siebie.
Nie podoba mi sie to, ze jak podsyla sie zdjecia wlasnego autorstwa, to serwis daje swoje logo i zdjecia staja sie wlasnoscia strony. Tego nigdy nie zrozumiem i bym sie na takie cos nie zgodzila. Ale to juz jest sprawa adminow takich stron.
-
Zibi pytal o co chodzi wiec odpowiadam ..... jakis czas temu bylo dosc glosno na TP ze Bull shit wszedl na czata i zaczal bluzgac na wszystkich do okola, potem wszedl na forum i zaczal ponownie jechac po adminach itp. i wszystko bylo na niego, okazalo sie po sprawdzeniu przez admina ze posty te byly napisane przez Juraviela ktory pisal to bedac zalogowanym jako Bull i dlatego nie zdziwi mnie bardzo fakt iz fotki na arachnea tez ukradl ;] ....p.s. do tej pory nie rozumiem czemu admini TP nie ukarali za taki wybryk Juraviela, podszywanie a do tego bluzganie ;] no ale cuz....
-
O sorry, pomylilem sprawy. Przekaze to osobom odpowiedzialnym za rozdawnictwo banow itd :) Na pewno z checia sie wypowiedza na ten temat i co nieco sprostuja.
-
Hehe ile wątków jeszcze będzie?:) nie wiemco ma shit bull z tym wspólnego, nie mówiąc juz o tym jakby o mało co nie dostał po papie na giełdzie za nie wyparzoną buzinke od mojego kumpla:) więc lepiej nie wsadzaj tutaj palców :) i nie wiem co ma wspólnego twój vortal oparty który go ktos inny napisał :) ok wszystko masz okej,a co sam nie umiesz zrobic ?:)
-
Re: Dla czego wszyscy go bronicie?
Bull shit tak na boku, to ja nie bede mówił kto Ci postawił ten twój cały serwisek, ty nawet nie potrafisz dziekuje powiedziec, i smiesz mnie oskarżać mówiąc ze cos kradne? ty nie masz pojęcia o sprawie mały ludku wiec sie nie wypowiadaj w tej sprawie.
-
I to jest przykład prawdziwego administratora, rzetelnego i wyrozumiałego, który nie ma nic wspolnego ze złodziejstwem fotek.... Po tym poście udowodniłeś, że jednak NA TO CIĘ STAĆ! Po pierwsze nie życze żebyś do mnie tak zwracał, razem nie piliśmy jak to napisał Paweł Wielądek. Kolejna sprawa... Miałem dostać na giełdzie?? Ciekawe dla czego nie dostałem? czyżbys rzucał słowa na wiatr? Może kolega myślał że będe Twojego pokroju? Może to damski bokser który potrafi bić tylko śmiesznie wyglądających słabych fizycznie i psychicznie osiemnastolatków? Było go uprzedzić, że różnie się od ciebie :-D
Kolejna sprawa przy Jportalu ty nawet nie pierdłeś, potrafisz tylko stawiać PHP-Nuki, którego zresztą sam używasz a to równiesz nie jest praca Twoja tylko włoskich programistów. Czyżbyś sam nie umiał zrobić?
Jeśli chodzi o dziękowanie to oczywiście to zrobiłem ale tylko raz bez jakiś wielkich czułości, bo co to jest wrzucić pare plików na serwer... Dzieciak to potrafi zrobić. Czyżbys mial za malo argumentów przeciw mnie? Jesteś żałosny! Jesteś poprostu beznadziejne załosny po sprawie, która wyszła na jaw. Chciałeś się zabawić kontem na mój koszt, myslaleś ze sprawa nie wyjdzie na światło dziennie, wyszlo wszytsko na ciebie i co teraz? wielka kłótnia bo Juraviel jest pokrzywdzony. Żenada! Stuknij sie w swój pusty arbuz a potem napisz kolejnego posta z przeprosinami, na ktorego w dalszym ciągu czekam.
Ehhh...
-
Aha dodam tylo Juravielu drogi, że ja swój mały serwis prowadze czysto i etycznie. WSZYSTKIE fotki mam za zgodą autorów, wszystkie opisy są za zgodą autorów i nie ukrywam, że moj serwis jest w systemie portalowym w wielkim przeciwieństwie do Ciebie. Fotki równierz mamy tylko swoje, czego o waszym vortalu nie można powiedzieć. Ale dość tej dziecinady. Zachowujemy się jak smarkacze bijący się po twarzach. Mam nadzieje, że przeprosisz mnie jak na Gentlemana przystało.
-
W sprawie TP do Zibiego: nie wiem czy oni cos poradza bo o ile pamietam to mod zamknal topic i napisal ze sprawa powinna zostac rostrzygnieta osobiscie i nie powinno sie mieszac do tego TP ...no nie wiem wkoncu zdarzenie mialo miejsce na tp i chodzilo o adminow modow i userow.... no ale cuz..........
a co do Juraviela to jest bezsensu jedna z osob postawila zarzut ze ukradles fotki a ty piszesz dopiero teraz i zupelnie odwracasz kota ogonem.... kogo obchodzi co twoj kolega mial zrobic wez lepiej powiedz cos na temat tego co zrobiles z tymi zdjeciami !!!!!!! ehhh
-
do MuDvAyne w sprawie TP ;-) posty o których mowa zostały napisane z ip z któergo korzysta Juraviel, co jak wszyscy doskonale wiedzą nie jest jednoznaczne z tym że napisałe je Juraviel, temat z tego co pamiętam zamknałem ja i poprosiłem aby zainteresowani (bull i juraviel) wyjaśnili sobie to nieporozumienie, jak widze jednyne co sobie wyjaśnili to to który z nich o mało co nie dostał w buzie...
prawdziwa tożsamość osoby która pisała te posty napewno się wyjaśni, osoba ta obiecała mi odbić glana na głowie na giełdzie, na październikowej sie nie ujawniła, może ujawni sie w grudniu, czekam ;-)
-
a co do banów to nie mamy jednoznacznych dowodów na to który z tych panów dopóścił sie wyzwysk i gróźb karalnych (choć mocno nierealnych)
-
To ja z checia dolacze do Pawla :D
-
Re: Dla czego wszyscy go bronicie?
Bull_shiit napisał(a):
> Odraz una wstepie powiem szczerze, ze nie darze wielką sympatią
> autora wyzej wymienionej strony poniewaz zachowal się bardzo
> infantylnie w stosunku do mnie! Zaufałem mu iu podałem mu moje
> haslo a on zabawił się moim kontem, jest to udowodnione, ale
> nie ważne.
Czy to aby nie bylo wtedy, kiedy miales do mnie jakis problem?
-
Hwarang napisał:
> Czy to aby nie było wtedy, kiedy miales do mnie jakis problem?
Nie, akurat z tą sprawą Juraviel nie ma nic wspolnego...
Jeszcze raz przepraszam za niesłuszne osądzenie Hwaranga - sprawa juz dawno się wyjaśniła - byłem naiwny i uwierzyłem małemu smarkaczowi który chcial się zabawić na moim forum jako Hwarang.