-
KONKURS - www.Formicarium.pl
Witam :)
Jestem bezguściem graficznym - wiem ;P
Nie mam czasu na pierdoły - niestety... :(
Z powodów powyższych ogłaszam KONKURS na najlepsze ubranko dla tej stronki (grafikę :P ), Logo oraz baner.
Moim zdaniem im grafika będzie uboższa - tym lepiej - w prostocie widzę urok... Oczywiście zapoznam się chętnie z każdą propozycją.
Co jest istotne ?? - "jajo"... Stronka nie jest stronką naukowca a hobbysty (obecnie mrówy zastąpiły w moim życiu gady, które są już od lat pracą, co prawda połączoną z obcowaniem ze wspaniałymi zwierzakami, jednak - PRACĄ... :( ) i jako taki będą ją starał się rozwijać.
Logo... cóż - nie mam pomysłu...
Baner - mały... porównywalny gabarytowo z banerkiem terrarystyka.com.pl u mnie w sklepie.
Nagrodą za najlepsze propozycje (łącznie, gdyż mają mieć identyczny charakter, a więc będą pochodzić od tego samego autora, lub zespołu, który sam się już nią podzieli) będzie bon na 200zł do zrealizowania w sklepie CURTUS na www.curtus.pl
Propozycje prac, proszę przesyłać na adres konkurs@formicarium.pl do końca stycznia czyli 31.01.2005r - zwycięzca będzie zobowiązany do pisemnego przekazania praw autorskich właścicielowi domeny (czyli mi ;P), jest to warunkiem otrzymania nagrody ;)
-
Re: KONKURS - www.Formicarium.pl
zgłaszam się do udziału.
napisz tylko ile ma trwać banner, czy ma być animowany, czy z muzyką czy bez itd.
-
i jaki tekst ma być na bannerku i logu czy sami mamy sobie wymyślić??
-
Gdybym miał pojęcie CZEGO chcę - pewnie sam dałbym sobie radę:D:D:D
Ponieważ nie mam pojęcia - ogłaszam konkurs ;P
Oczekuję propozycji, z których po prostu wybiorę tę, która mi najbardziej podpasuje ;)
-
hmm... a o czym jest ta stronka??
widziałeś??czytałeś?? - więc może odpowiedzi na te pytanka już znasz ;)
-
Super te mrowki
ile cos takiego kosztuje?
-
-
jedno pytanie o czym am być stronka o hodowli mrowek czy sklep z mrowkami :) ?
-
Sklep to sklep... - to moja praca, komercja itd... ma swojego admina - osobę odpowiedzialną za grafikę, system, bazy, cenniki, uaktualnienia itp. (nie robi tego co prawda idealnie, ale cóż... ważne, że mam kogo OPR w razie czego:D:D:D) jednak nie o to idzie - stronka, której tyczy się konkurs, to moja prywatna zabawka, gdzie wyżywam się pisząc o nowej dla mnie pasii, o hobby, którego powstania nawet nie podejżewałem, o zwierzętach wcześniej co prawda zauważanych i częściowo znanych (jednak nie miałem pojęcia, iż AŻ tak ciekawych w obserwacji i chowie domowym) - idzie tak jak w temacie o www.formicarium.pl - stronę, którą piszę na gorąco, w trakcie obserwacji i nauki, nie jestem ekspertem w tematyce, są w necie osoby, sporo więcej wiedzące o mrówkach odemnie, to co robię, robię jednak w zupełnie inny sposób i chyba niektórym się to podoba :) Czas by i graficznie nie najgorzej to wyglądało ;)
-
tak z ciekawości ?? czy mrówkolwy nie są u nas pod ochroną ??
-
4 gatunki są objęte ochroną całkowitą:
Formica pratensis - mrówka łąkowa
F. truncorum - mrówka pniakowa
F. aquilonia - mrówka północna
F. lugubris - mrówka smętnica
2 ochroną częściową (Ochrona mrowisk) - Tych nie pamiętam, jedną jest chyba nasza rudnica F. rufa.
-
ale mi nie o mrówki a o mrówkolwa :P:P
na stronie jest do kupienia zestaw z 4 mrowiskami i mrókwkolwem :P:P
-
Nie - mrówkolew nie jest obięty ochroną :)
To pospolity, liczny i raczej mało pożyteczny owad...
btw - drugi gatunek mrów, którego kopce są chronione, to chyba będzie Formica polyectena - bardzo podobna do F.rufa, jednak o dużo większych koloniach i znaczeniu w ochronie lasu, jedna kolonia potrafi mieć kilkanaście kopców i kilkaset w nich królowych - tłuką niesamowite ilości szkodników leśnych - jednak ponieważ to kopce są pod ochroną - można w domu utrzymywać kolonię tego gatunku wyprowadzoną z rójki (inaczej i tak nie radziłbym szukać... nieżle można od nich oberwać w razie uszkodzenia kopca i próby szukania w nim królowej... ) ;)
-
a jest mozliwosc pieniedzy zamist jakis rzeczy, ziwierzat ?? bo nie za bardzo jest tam duzy wybor i niem za bardzo tego co mnie interesuje..
a mozna zobaczyc jak wygladaja te faunaria w dziale "terraria" i jakie sa dokladne wymiary ich ??
-
heh... rano miałem opuchnięte oczy i nie zobaczyłem dokładnie :P
Dzięki CURTUS! Właśnie o ten drugi gatunek chodziło.
-
zglaszam sie chyba ale odpowedz na moje pytania..
-
więc mi sie coś pomyliło :P:P ale i tak paskudne są te mrówkolwy :P
-
Jasne :P Niedługo dochowam się dorosłych, rozmnożę i wtedy pogadamy kto tu jest paskudny :-)
... heh... ale spam :D
-
Warunki są jasne i stałe :)
ta stronka to jak już pisałem "zabawka/hobby" - gdybym chciał stronkę profesjonalną i za gotówke - wiem gdzie się udać :)
Natomiast chętnie dowiem się jakich artykułów bądź zwierząt poszukujesz - nie widzę problemu, by je wciągnąć do oferty sklepu :) Faunaria sprawdzę - zagadnij mnie o nie na priv - jutro będę znał dokładne wymiary, dzisiaj mam wolne:D:D:D ;)
W każdym razie - nie potrzebuję zgłoszeń - potrzebne mi wyniki a nie gadanie;)
-
OK, zrobie przedstawie Ci piotr szablon i jak ci przypasuje to będziemy go ciąc a jak nie to trudno :) pozdrawiam
-
ja tesh cso zrobie ale dajcie wszystkim szanse jest czas do 30 a ja teraz niemma czasu moze na weekend
-
Spokojnie - przed 01.02.2005 - nikt nawet nie zerknie na te prace;)
Ja nie mam stałki, a nie będę specjalnie, codziennie jeździł do Hot@Spota by odebrać pocztę ;P
Konto powstało na potrzebę konkursu i po jego zakończeniu (najpóżniej 02.02.2005) zostanie zlikwidowane, zaraz po odebraniu zawartości ;)
-
ja jak skoncze wszystko to umieszcze yu na forum link !
-
Piotr, mam szablon pociąć jeśli tak to pod jaki cms.
-
[wklejam moja wiadomosc tutaj poniewaz podczas wysylania na @ Twoj adres odzucil moja wiadomosc, a wiec oto ona:
Witam,
pobawilem sie troszke i mam nadzieje ze zainteresuje cie moj projekt.
Jest jeszcze do dopracowania i wszystko mozna zmienic.
Troszke sie pomeczylem ale moim zdnaiem ciekawie to wyszlo.. ale koniec
na moim zachwalaniu...
prosze o wypowiedz
Nie chce na razie chwalic sie strona a wiec wyslalem SMSkiem adres stronki :) I zostawilem na GG..
-
Kednak zadzwonilem i sie wszystkiego dowiedzialem Juz wysylam ponownie :)
-
probowalem wyslac kilka raz na tego maila co jest podany zeby wysylac prace i moj mail zostake nzwrocony domnie jest jakis blad u ciebie albo nieiwem jak ci przeslac zebys zobaczyl te prace ??
-
Nie wiem nic o jakimkolwiek błędzie serwera pocztowego... skrzynka ma jeszcze sporo miejsca na zapis.
W każdym razie, w przypadku problemów z wysyłaniem - cutus.terrarystyka@xl.wp.pl
- na ten adres również można wysyłać (nie pamiętam jedynie jak duże załączniki moze przyjąć ale nie sądzę by projekcik miał zbyt wiele "ważyć") :)
-
cutus.terrarystyka@xl.wp.pl czy cu(r)tus.terrarystyka@xl.wp.pl ??
-
UPSSS... literówka...
Oczywiście :
curtus.terrarystyka@xl.wp.pl
THX Juraviel ;)
-
ale ja mam po 2 projekty tylko bardzo podobne do siebie i tak samo z bannerami tesh sa 2 projekty rozne ;)
-
i bardzo fajnie ;)
to zwiększa Twoje szanse - któryś może akurat trafić mi do gustu ;)
-
tylko ze cos te maila mi sie zwracaja ;/
-
curtus polecalbym sprawdzenie skrzynki czy cokolwiek przyszlo a jak nie to poprostu zalozenie nowej i powiadomienie o tym na forum.... ja swojego projektu nie wyslalem zajmuje prawie 1,5 MB... pozdro
-
Sprawdzone i błąd usunięty - poczta jest pojemna, więc spokojnie można wysyłać nawet 5 MB ;)
-
to naktory mail mozna wysylac ?? czy na obydwa ??
-
wyslalem pod dwa maile ktore zostaly podane w tym temacie ;) moj mail to bziak5@wp.pl jak by wiadomosci nie doszly to prosze dac znac... bedziemy probowac dalej az do skutku albo jakos inaczej pokaze prace... pozdrawiam
-
-
nieiwem czy jakis doszedl odemnia mail ale mi zwraca niektore ;/ wiec nieiwem co to bedzie albo moze jakis doszedl..
-
Mój projekt też poszedł ;]