-
Foxtrott i Scorpio zostali oszukani przez Mattru
Nasz Mattru (Mateusz Truszewski) to 10-o latek z Legnicy. Jest to dokładniej mówiąc nieodpowiedzalny dzieciak(niewykluczone, że oszust), który zamawia zwierzaki (patyczaki i straszyki), a potem wycofuje się z zamówienia. Nie wiem o co temu maluchowi lata...
W każdym razie nie róbcie z nim żadnych interesów, albo najlepiej wcale nie gadajcie.
Mattru po wycofaiu się z zamówienia robi się bardzo niemiły, a czasem nawet agresywny.
Jeśli ktoś jeszcze miał z nim problemy proszę o wpis.
pozdrowienia, dla normalnych hodowców :)
-
Re: Foxtrott i Scorpio zostali oszukani przez Mattru
Ja miałem dość spore kłopoty z Mattru.
Koleś zamówił u mnie dosc ekzotyczne gatunki to je kupiłem od innego hodowcy.
Mateusz podał mi swoje dane lecz w ostaniej chwili się wycofał.
Teraz jestem stratny na 30zł:(
-
A ja miałem z wami problemy!!
-
To moja sprawa czy kupuję czy nie!! Mogę wycofać się w tedy kiedy chcem!! Może w tedy znalazłem innego i lepszego dla mnie hodowcę od którego chcem kupić owady np. Adama P.!! On jest bardziej zaufany od was!!
-
Hej,
podobna sprawa była tez u mnie. Niejaki Paweł Cibis z Siemianowic Śląskich zamówił jajeczka patyczaków. Wysłałem polecony za pobraniem. Odmówił przyjęcia przesyłki - widziałem jego podpis. Cóż, albo się zamawia, albo nie... Też straciłem trochę na wysyłce.
Naturalnie chciałem sprawę wyjaśnić - dzwonię na komórkę i dowiaduję się, że to nie jego numer :/ dzownię do domu (kilkadni pod rząd), ale "akurat wyszedł". Szkoda... Takie postępowanie świadczy o człowieku.
-
Mattru jesteś niepoczetalny.
Jak mozna stwierdzic że jesteśmy nie zaufani jak nigdy od nas nie kupiłeś!!!
Nie można zrywac umowy w tym samym dniu co sprzedawca wysyła paczke!!!
-
mattru napierw przemyśl wsztstko 10x a potem ewentualnie zawracaj komuś gitarę, bo to co robisz to brak wyobraźni, albo zwykłe chamstwo.
fajnie, że interesujesz się zwierzakami(ja tesh zacząłem tak wcześnie, albo jeszcze wczśniej), ale podrośnij trochę bo na razie to widzę, że nie możesz na nic zdecydować, jesteś zagubiony i jak czuję trochę przestraszony.
-
To teraz ja. Mattru na poczatku jak sie pojawil kupil u mnie owady i wszystko poszlo gladko. Ale pozniej zaczol krecic, "sto" razy dziennie pisal zebym mu na mail pisal swoja oferte itp. napierw sie decydowal na cos potem mowil ze jeszcze sie zastanowi itp. i tak jest do tej pory, wiec zdecydowalem ze juz z nim zadnego interesu nie zrobie, chlopak ma 10 lat i chcialby wszystko odrazu ale nie wiem od czego zaczac :) Jak podrosnie to sie pomysli. Jestem chyba jedynym szczesliwcem kotremu udalo sie uniknac oszukania. Mimo to ze mnie nie oszukal odradzam robienia z nim interesow, poniewaz zaczol ostro krecic i moze oszukac jeszcze nie jedna osobe o czym sie przekonal Scorpio i Foxtrott.
NIE POLECAM TEGO "HODWOCY"
-
boze widac ze to dziecko jesli pisze "chcem" co to w ogule jest??Czlowkieu ty nie wyrosniesz na uczyciwego czlowkieka jak ty tak bedzie robil, boze zastanów sie 1000000x a potem powiedz z nie kupuje no i co oni maja teraz z tymi patyczakami robic???zjesc je czy co????kto Ci w ogule pozwolil zajmowac sie terrarystyka jak taki madry jestes, 10 letnie dziecko sie bedzie rzadzilo, jak by tam scopio albo foxtrott przyjechali do Ciebie do du to bys taka pewnie przkeopke dostal ze bys sie w koncu oduczyl oszukiwac.......boze skad takie dzieci maja internet i czym one sie zajmuja powinny jeszcze do złobka chodzic a nie za terrarsytyke sie brac!!!
-
Foxtrott napisał(a):
>
> Nasz Mattru (Mateusz Truszewski) to 10-o latek z Legnicy.
> Jest to dokładniej mówiąc nieodpowiedzalny
> dzieciak(niewykluczone, że oszust), który zamawia zwierzaki
> (patyczaki i straszyki), a potem wycofuje się z zamówienia.
> Nie wiem o co temu maluchowi lata...
>
> W każdym razie nie róbcie z nim żadnych interesów, albo
> najlepiej wcale nie gadajcie.
od razu wiedziałem po tych 10 postach na każdą grupę dyskusjną "kupię patyczaki" :)
-
wielkie dzięki za odzew:)
mam nadzieję, że teraz nasz delikwent wycofa się na jakiś czas z terrarystycznego życia i trochę podrośnie.
nic nie mam do 10-latków, ale ten okaz jest wyjątkowo niepoważny.
jeszcze raz dzięki za te posty
-
no i zapomniałem....
macie tu jego GG 1107505
miewa "świetne" opisy.
poczytajcie czasem :P
-
Dawid (Scorpio kłamie!!). Tak wogóle to Dawid pisze że został na lodzie ze straszykami a to nie prawda!! Tak wogóle to ja nie miałem kupować od niego straszyków tylko jajka patyczka indyjskiego!! I co na to powiesz Dawid??
-
A tak wogóle to nie mam zamiaru wycofać się z hodowania owadów!!
-
Tak naprawdę z Dawidem to było tak: Nie dawno gadałem z Dawidem na gg! Negocjowaliśmy ceny i gadaliśmy jaki transport,jakie ceny,jakie gatunki kupię i tak dalej!! I w końcu ustaliliśmy cenę i wszystko!!Ustaliliśmy że kupię jajka indyjskich (a nie jak Dawid mówi straszyki).To napisałem mu że złożę mu dzisiaj ofertę na e-mail!! Ja jeszcze raz to wszystko przemyślałem!! I doszedłem od wniosku że jednak mi się to nie opłaca po poprostu raz że mam dużo jajek dwa że znalazłem hodowcę innego który mieszka w Legnicy i u którego mogę kupić bezpośrednio!! No i wieczorem napisałem do Dawida że jednak sory ale przemyślałem to wszystko i że mi się to nie opłaca! Przeprosiłem Dawida!! A na drugi dzień Dawid mi napisał na gg że te jaja co miałem kupić to sprzedał komu innemu! (a więc z tego wynika że nie miał z tego żadnych strat tylko zysk!) I jak się wytłumaczysz dawid?? Nie jestem oszustem! A ty Foxtrott nawet nie umiesz napisać mojego nazwiska! Napisałe Truszewski a ja mam na nazwisko Truskawiecki! Nawet nie znasz mnie dobrze (bo nie umiesz napisać mojego nazwiska) a już mnie oskarżasz!!
-
-
A tak pozatym to nie mam ochoty dalej poruszać ten temat!! Nie kłućmy się ani nie piszmy na siebie negatywnych postów!! Mam ochotę żeby wszystko wróciło do normy!! Polecajcie mnie a ja będę polecał was! ok? Co wy na to? Ale nie jestem oszustem! Tylko jestem początkującym! I tyle! To jak? Skasujmy ten post! ok? nie obrażajmy się na siebie! co wy na to?
-
Witam
Ja powiem jedno to jest dziecko i po co ta dyskusja , on ma bujna wyobraznie i tyle jak kazde dziecko :)))
Stronka chyba powinnla byc od 18 lat , mniej oszust bylo by ;))
-
Foxtrott i Dawid podam was do sondu za to że mnie oskarżacie i nazywacie mnie oszustem!
-
-
Poda was do SONDU i zostaniecie WYSONDOWANI ;)))
...ja bym sie juz bal...
-
Hihihi... 10-latek pozywa do SONDU. Temat na PIERSZE strony GAZETUF. Ehh, stronka rzeczywiście chyba powinna mieć limit wiekowy... Polecjacie mnie, a ja bede polecał was... Czasami fajne rzeczy można tu poczytac :D A tak na poważnie, takie ostrzeżenia są przydatne. Jak już 10-latki zaczynają kręcić, to apokalipsa...
-
Hehehe Sondu to mnie rozjebalo kompletnie na lopatki,o kurde no nie moge,widac juz ze to dziecko bo zamaist w jednym poscie sie rozpisal napisal bezsensowenie w 5 postach (u zaraz mnie wysonduje za to ze dzieckiem go nazwalem :)
-
Slavek troche przesadziles z zakresem wieku od 18 lat, bo jest wielu hodowcow ktorzy maja od 15 w gore i sa uczciwi i "normalni".
-
czesc
Slavek stronak NIE powinna być od 18 lat zapominasz o UCZCIWYCH ludziach co nie mają 18 ;) no ale za niedługo !
Scorpio & Foxtrott powinniście się bać bo mattru przyjedzie do Was z Rutkowskim !!!!!!!!!!!! :))))))))))))))))))
pozdro
-
hehe ale żeś się odciął...
mi tesh namieszałeś więc i tak wiedzę dawidowi
-
dalej mały
oskarż mnie
śmiało
buhahahahahahahaha
ale szczerze mówiąc mile mnie zaskoczyłeś tym postem o oskarżeniu...
wróciłem zmachany z budy a tu taka niespodzianka:P
będę oskarżony przez jakiegoś małolata
buhahahahaha
masz coś jeszcze tego typu?????
-
oo boże
nie mogę, jeszcze nie mogę przestać się śmiać
hahahahaha
o qrcze
świetny ten motyw
hehehahahahehe
-
Sprawy tego typu powinny zostać wyjaśnione w taki sposób jak swoje sprawy załatwili Jay i Cichy Bob w swoim filmie :P
Kto oglądał to wie he he :D
No ewentualnie można i WYSONDOWAĆ :))))))))))))))))
-
Artur , PaWeL^ podalem przykladowo aby, wiem ze nie ktorzy mlodzi sa uczciwi ale to troche przesada 10 latek i i juz tak kreci , smiac mi sie chce tylko z tego wszystkiego hehehe :)))
-
Po pierwsze droki kolego to nie tak niedawno!!
Przyczepiałes sie do mnie juz od samego początku i wtedy zamówiłes te owady.
Bez przerwy pisałem do ciebie ze masz je kupić bo już za nie zabuliłem i czekaja na ciebie.
Twoja odpowiedz zapewne wszyscy się domyslaja jaka była(eeeee,aaaaa,spadaj!!,dam ci bloka itp)
Ludzie wczoraj kazałem podjąc mu decyzje na gg czy kupuje te owady czy mam robić afere.
Dał mi bloka.
Wiec zrobiłem afere.
Mateusz nie zamkniemy tej sprawy, załugujesz na wieczne potempienie!!
Postaram się tego posta trzymac zawsze na samej górze:)
Jak ktoś wejdzie na forum to odrazu zobaczy jaki z ciebie gagatek!!
Ja cię moge podac do sondu mam twoje pełne dane adresowe a nawet telefon!!
-
Po pierwsze droki kolego to nie tak niedawno!!
Przyczepiałes sie do mnie juz od samego początku i wtedy zamówiłes te owady.
Bez przerwy pisałem do ciebie ze masz je kupić bo już za nie zabuliłem i czekaja na ciebie.
Twoja odpowiedz zapewne wszyscy się domyslaja jaka była(eeeee,aaaaa,spadaj!!,dam ci bloka itp)
Ludzie wczoraj kazałem podjąc mu decyzje na gg czy kupuje te owady czy mam robić afere.
Dał mi bloka.
Wiec zrobiłem afere.
Mateusz nie zamkniemy tej sprawy, załugujesz na wieczne potempienie!!
Postaram się tego posta trzymac zawsze na samej górze:)
Jak ktoś wejdzie na forum to odrazu zobaczy jaki z ciebie gagatek!!
Ja cię moge podac do sondu mam twoje pełne dane adresowe a nawet telefon!!
-
A więc z kolei ja się wypowiem, jako że miałem stycznosć z owym osobnikiem. Mattru(matti) zachowuje się rzeczywiście zbyt dziecinnie nawet jak na swój wiek. ale nie poniżajmy tu ludzi poniżej naszego wieku ani tych poniżej 18 lat (np. mnie, foxtrotta i Scorpio, Artura). Można mieć 10 lat i byc człowiekiem na poziomie. Matti raczej nie zachowuje się normalnie, bo np. pisał mi maila w którego treści była prośba abym podał mu swój e-mail! Parodia. Wysyłać do kogoś e-maila z prośbą o podanie e-maila;( Mattiego poznałem na GG i dość często się do mnie odzywał i odzywa do tej pory. Jego najnowsza wiadomośc poinformowała mnie że Dawid (Scorpio) to oszust. Oczywiście pisał mi setki innych rzeczy, zadając te same pytania przy kazdej rozmowie (np. z 5 razy zapytał mnie skąd jestem oraz co mam na sprzedaż; namolnie prosił mnie o podanie adresu (jakby bez niego żyć nie mógł;)); chciał coś kupić ale nie mógł się zdecydować, itp.).
Nie mam nic przeciwko rozwojowi terrarystyki u tak młodych osób, im wcześniej tym lepiej. Jednak do tego aby zostać terrarystą trzeba DOJRZEĆ. Terrarystyka to nie tylko zabawa; zwierzęta to nie zabawki. No dobra, koniec już rozwodzenia się, teraz cos specjalnie dla tych, którzy chcą dowiedzieć się coś więcej o Mattru!!!:
mkrolewicz.w.interia.pl/matti.txt
Oto zapisy moich rozmów z mattim, poczytajcie! Oczywiście nie chcę osobnika zjechać, wyśmiać i ponizyć tylko pokazać jaki jest. Nieh każdy sobie na podstawie tego sam wyrobi opinię o chłopaku. Miłego czytania.
P.S. Matti, teraz to już chyba zaliczysz mnie do grona tych, którzy pójdą do SONDU. Bez obrazy, ale jak się nie umie dorosnąć to się za hodowlę zwierząt nie bierze! Może te posty dadzą Ci do zrozumienia że coś jest nie tak! Jak spoważniejesz to pogadamy:)
-
Z drugiej strony Dawid też ostro kręci :) Już się przekonałem... Mattru może mówić prawdę, że chciał tylko jajka. Rozmawiałem z Dawidem... znam go trochę i wiem, że potrafi nieźle namieszać :) Nie obraź się Dawid, ale taka jest prawda.
-
Nieznam go ale słuchając opini innych oraz wypowiedzi "oskarżonego" jest winny oszustwa
Slavek a tak apropos to są tez osoby, które mają więcej niż 18 lat i też oszukują :)
-
sam "oskarżony" jakoś się nie odzywa...
chyba zrozumiał co chcialiśmy mu przekazać
w każdym razie cieszę się, że sprawa została "wyjaśniona"
-
ja znam dawida jush dość długo i jest spox
nie ściemniał mi nigdy
-
buahahaha, aleś mnie Foxtrot rozbawił :)
-
czym???
miałeś z nium kłopoty???
-
Dajcie spokój Mattru!! Najeżdżacie na niego kłamliwymi oskarżeniami, bo wiecie, że chłopak ma mało lat i nikt mu nie uwierzy w to co pisze. Jak Wam nie wstyd!!?? :-[
Sorka, ale jaja to nie straszyki. Jak chcecia, to udostępnie na forum wczorajszą rozmowę, którą odbyłem ze Scorpio odnośnie tej sprawy, a zobaczycie wszyscy, jak to Scorpio potrafi nieźle i w oczy kłamać!!
Ale mni8e to zdenerwowało!!