-
Muzyka :)
Witam:)
Chcialbym sie dowiedziec, czego sluchaja terrarysci :]
W moim wypadku jest to:
hip hop (rzadko slucham, ze wzgledu na ciagle spadajacy poziom nowych kapelek..W sumie slucham tylko paru zespolow, a wszystkie szmiry, ktore dosc czesto ukazuja sie w mtv...no comment). Scene hip-hopowa sledze od 6 lat i przyznam, ze w tej chwili ciezko trafic na wartosciowe kapele, aczkolwiek, na szczescie, jeszcze takie istnieja.
Metal:
Przede wszystkim symfoniczny Black (np. Dimmu Borgir), Barock i Gothic.
Co do zespolow, to slucham:
Therion,
Cradle of Filth,
Nightwish,
Hollenthon,
Dimmu Borgir,
children of Bodom,
Summoning,
Iron Maiden,
Metallica,
Death,
Vader
...hmm, jak sobie jeszcze cos przypomne, to napisze :)
A teraz pora na Was :]
-
Re: Muzyka :)
Czesc Atrax. Czego ja slucham, to wiesz, bo gadalismy juz o tym kiedys, ale wypisze jak chcesz ;)
Hihop? ;P Tylko pierwsza plyta Kalibra była fajna, reszta, to...(no coments). Grzegorz Halama jest najlepszym hiphopowcem w Polsce :)
Słucham wszystkiego co ma duszę, a więc:
Therion ;)
Opeth
Tiamat
Nightwish
Within Temptation
Lacrimosa
Haggard
Dżem
polski Gotyk (Closterkeller, Artrosis, Moonlight)
polski punk (Włochaty, Post Regiment, Brudne Dzieci Sida)
Kazik
Black Sabbath
Pink Floyd - a jakże...
Led Zeppelin
Iron Maiden
Joe Satriani
Dimmu Burger ;> też
Metallica....
lirycznie? (Stare dobre Malżeństwo, Raz Dwa Trzy, Leonard Cohen i inne z Krainy łagodności)
....Oprócz tego: irlandzki folk, troche "renesansowej" muzyki - Blackmore's Night. Do robienie laborek pózną noca nadaje się doskonale soundtrack z "Amelii", jakis spokojny jazz lub blues (np. Jan Garbarek, Miles Davis).
Wiele by tego było gdybym chcial wszystko wypisać, ale zarys chyba widać :)
-
POlecam jeszcze In Flames i Moonspell
POzdrawiam
-
czesc
ja tam wole Eminema D12 & Dr Dre ! :))
pozdro
-
dziwni jesteście troche naprawde słuchać hip hopu i metalu ehh tragedia.
Słucham:
Pearl gem
Iron maiden
Matallica
Dżem
i inne ale te głównie :D
-
Wiem, ze niemodne jest sluchac jednego i drugiego na raz, ale ja tam do modnisiow nie naleze ;)
Metal sie z rapem gryzie (mnie to specjalnie nie obchodzi :)), jednak najpierw zaczalem sluchac hh (od 7 lat), jednak szybko zorientowalem sie, ze istnieje najwyzej kilka dobrych kapel.
Co do metalu, to zdania nie zmienie. Zawsze bedzie mi sie podobal (byle by nie byl banalny).
Hari --> ufff...dluga lista ;)
-
GRUNGE:
Nirvana
Pearl Jam(niektóre piosenki)
METAL (ZWYKŁY, GOTYCKI, A NAJLEPIEJ Z SYMFONIĄ):
Marilyn Manson
Metallica
Nightwish
The Offspring(metal?:-/)
Linkin Park(z rapem?)
ROCK:
Lenny Kravitz
Wilki
Republika
Hey
Red Hod Chili Pepers
Nickel Back
Hole
itp. itd. itt. :)
To z tych najfajniejszych:)
Ja nieznosze rapu i hh.... no moze coniektóre piosenki są nawet...
-
50 cent
Snoop Doggy Dog
Thristin Howl III
The World Famous Beat Junkies
Tash
Shyne
Redman
Ice Cube
Busta Rhymes
Jay-Z
Nelly
Onyx
Nas
Naughty By Nature
Mobb deep
LLcoolJ
KDD(Kartel Double Detente)
Eminem
Dilated Peoples
Cormega
Polecam wszystkim :)))))))))))
-
a co sie bede meczyc, podpisuje sie w 98% pod tym postem :]
zwlaszcza Moonlight, Closter, Artrosis (ale to nie gotyk heh).
Opeth, Therion.. huh duzio do powtarzania, moze po prostu z tej listy kilku grupek nie znam wszystkie luuuuuuuuuuubie i to bardzo
dopisze tylko moje dodatkowe kochane the besciaki w kolejce
-Slipknot
-O.N.A (bylo juz nie ma chlip chlip)
-Rage Against The Machine (jak wyzej)
-Moonlight
-Sepultura
(Satriani, oj tak Joe ma do tego talent)
a z Kalibrem sie zgadzam, jeszcze czasem lubie 2ga plytke jak mam humorek :]
pozdro Hari pozdro :]
reszta takze :)
-
No cóż ja na przykład słucham jazzu......
-
Do "okołogotyku" dodałabym Katatonię, Amorphis, Devil Doll z tych ulubionych (zwłaszcza jeśli ktoś lubi Lacrimosę, warto poznać inspiracje:) a pod większością powyższych stawiam podpisik: X ;>
-
Mi Lacrimosa sie totalnie nie podoba... słuchałem pare piosenek i z wyjatkiem jednej to totalnie zje...ne ale moze akurat poprostu na takie trafiłem............ i do tego po niemiecku ... ble ten język sie totalnie do muzyki nie nadaje.
-
a to dopiero okazuje się że wśród terrarystów jest masa ludzi co słucha jedynej słusznej i błogosławionej przez kościół czarnej muzyki hehe. No ta ja też dołączę na czele z Creadle of Filth potem Iron-y Maiden-y i cała reszta której nie sposób wymieniać bo temat jest strasznie długi. A żeby było śmieszniej to lubię też techno w stylu Trance ;-))
Pozdrówka
Seb
-
Hehe zemną jest troche inaczej ja słucham : Hip hop, Rap, Limbizkit i Muzyke Poważną
a ulubieni wykonawcy/zespoły to:
Dr Dre
50 Cent
Myssy Eljot (niewiem ja to sie pisze)
Emien
Snoop Dogy Dog
Mopy Wariors
Eve Scorpion
Limbizkit, czsami Nirwana.
Mocart, Bethowen, Era i ogulnie clasic.
PS ja gram na drumli. (wie ktoś co to jest ? )
-
Seb -> Elegancko :)
A co do muzyki potepionej przez kosciol i Kosciol, to powiem tak:
jesli istnieje KATOLICKA kapela, ktora gra przynajmniej w polowie tak dobrze, jak Therion, czy Cradle of filth, The Summoning i cala reszta, o ktorej wspomnialem i o ktorej pisalem inni, to z checia zaczalbym jej sluchac.
A tak, to jest tylko POD, ale to nie metal, tylko raczej jakas odmiana rocka (nie znam sie niestety za dobrze na tym ;). Jest jeszcze demonslayer, ale podoba mi sie przecietnie. (taki trash).
Zreszta hip-hop tez nie jest zly, tylko na polskiej scenie nie zostalo zbyt wielu smaczkow. A co do zagranicznego, to Dre, Eminem, Ice cube, troche podnosza poziom.. jest jeszcze wiele innych, ale lista jest dluga.
Glownie jednak (95%) slucham metalu :)
-
-
widze ze duzo ludzi slucha metalu - cieszy mnie to , sam slucham od 10 lat , ale ostatnio (jakies 3 lata) lubionym gatunkiem w metalu jest brutalny grind/death !!! na czele z :
DEAD INFECTION
DAMNABLE
EPITOME
REINFECTION
UTOPIE
AHUMADO GRANUJO
CRIPLE BASTARDS
COCK AND BALL TORTURE
CEREBRAL TURBULENCY
WACO JESUS
INTENSTIAL DISGORGE
i wiele wiele innych :D
ale oprocz tego potrafie i posluchc czegos calkiem innego ! punk,trans,noise,crust , do ulubionych zespolow takze naleza THCulture oraz Something Like Elvis
Swiadczy o tym tez to ze oprocz gry na basie gram takze nawet na didgeridoo i troche djemble...
Pozdrawiam
-
hey...
pearl jam...
the muse...
rage against the machine...
alice in chains...
camel rajaz...
myslovitz...
rammstein...
nirvana...
slipknot...
closterkeller...
metallica...
porcupine tree...
no man...
radiohead...
portishead...
massive attack...
smoke city...
placebo...
korn...
i troszkę briana eno...
ogółem: metal(kilka odmian), hard rock, grunge, trip hop(chill out), acid jazz, alternative & progressive rock, pospolity rock, rap(tylko wokal w ratm) i trochę bardzo spokojnej psychodeli(brian eno)...
pewnie o kilku zespołach zapomniałem... ale cóż... 16-latość nie radość...
-
no patrzcie... :P jeszcze republika, czaqu, system of a down... e... nie będę sobie teraz przypominał.. idę w kimę :P
-
Ale ulubionym zajeciem jest chyba archeologia?
-
Hmm.....wszyscy tu metalu sluchaja....hehe, ja pierwszy raz widze w ogole te nazwy kapel co wypisaliscie :) Ja slucham glownie hh, ostatnio Mezo mi sie zapodobal :)
Pozdrowionka!!!
-
też :) o właśnie... jeszcze red hot chili peppers... ok to są te główne... :)
-
Siouxie & The Banshees, Skunk Anansie....... ale ja stary jestem i mam wypaczony gust. Pozdr.
-
nie za stary na muzykę... dobrze, że nie słuchasz ich troje i stacha ruskiego...
-
skunk [serduszka]
pelen respect :] uwielbiam skin (ale razem z ekipka bo "skin" obecna to juz nie to samo)