Kto wie jak pozbyć się nietoperza z budynku jednorodzinnego bo wlazł gdzieś w jakiś zakamarek. otwieraliśmy już okna żeby wyleciał i nic (dom jest w środku tylko przedzielony ścianami-bez podłóg-w budowie) JAK SIĘ GO POZBYĆ???!!! Proszę o pomoc!!!
Wersja do druku
Kto wie jak pozbyć się nietoperza z budynku jednorodzinnego bo wlazł gdzieś w jakiś zakamarek. otwieraliśmy już okna żeby wyleciał i nic (dom jest w środku tylko przedzielony ścianami-bez podłóg-w budowie) JAK SIĘ GO POZBYĆ???!!! Proszę o pomoc!!!
Po 1sze czemu to forum?
po 2gie masz fart-to rzadkie zwierzeta
po 3cie ,ja tez mam :) u mnie na strychu czesto goszcza nietoperze, fajnie w nocy obserwowac latajace na podworku :)
Przeciez to niegrozne zwierzeta.
1. forum jak forum!!! mam pająki to nie będę pisał na forum o wężach!!!
2. fart nie fart - alarm się włącza w nocy przez tego... SSAKA!!! wrr....
3. to jak masz to może wiesz jak to przepędzić ??!!??!!??!!
ODWOŁUJE AKCJĘ Z NIETOPERZEM ;)) !!! TATA OSZOŁOMIŁ GO RĘCZNIKIEM A POTEM WYRZUCIŁ NA ZEWNĄTRZ. DOSZLIŚMY DO WNIOSKU ŻE CHCIAŁ SOBIE PRZEZIMOWAĆ U NAS I DLATEGO NIE WYLECIAŁ JAK OTWORZYLIŚMY OKNA :P
1. nie forum jak forum. Temat jest inny, bynajmniej nie brzmi "ssaki latajace".
Mogles napisac w "na kazdy temat" - tam zobaczyliby post ludzie, ktorzy nie zagladaja na te forum.
2. to pech
3. nie wiem, mi nie przeszkadzaly, takze nie pomoge.
Tylko nie ubijaj. Najlepiej zlapac. Jesli dom w stanie suowym to ciezkie zadanie, jest troche kryjowek dla nietoperka. Chyba ze w locie narzucic jaki koc? Ciezka sprawa.
weż go za łapki i wypuść, albo jak będzie gdzieś wisiał to podłuż mu palec tak żeby sie przewiesił na Twój palec, wyjdz na podwórko i zrób coś żeby odleciał, raczej ci nie ugryzie, a nawet napewno
To trzeba bylo go wywiezc. Jak go za okno wyrzuciles ogluszonego to b.mozliwe, ze go skonsumuje jakis kot, a jesli przezyje to pewnie wroci
Przenosze ten watek do grupy "Na kazdy temat".
W tym wypadku "oszołomił" znaczy prawdopodobnie zabił, to są bardzo delikatne zwierzęta. Kolejny przykry koniec niewinnego zwierzaka:(
Do mnie też ze 2 tygodnie temu wpadł przez okno nietoperek. Włożyłem go do kartonika a wieczorem poleciał na południe:) Był suuuuper, piszczał na cały pokój:D
No to się narobiło z tymi nietoperzami, zimować chcą w nie odpowiednich miejscach :).
Dzisiaj o drugiej w nocy zadzwonił do mnie kumpel mówiąc że cos mu w przedpokoju szczebiocze i piszczy, okazało się że to malutki 7 cm długości nietoperek. Kazałem znajomemu schwytać zwierzę i wypuścić na dwór na wolność, wspomnę jeszcze że znajomy mieszka na 6 piętrze w bloku. Jak ten nietoperz dostał się do jego mieszkania to niewiadomo, może przez wentylacje?.
Podejrzewam także że ten ssak jest chory, bo leżał przycupnięty na podłodze, pod drzwiami, a powinien przynajmniej gdzieś wisieć, niekoniecznie już na suficie.
PS> Wszystkie nietoperze są pod ochroną. Zaś w Polsce występuje podobno ponad 16 gatunków tych ssaków.
Pozdro.
OSZOŁOMIŁ TO OSZOŁOMIŁ A NIE ZABIŁ PAWCIO!!! NIE PISZ BZDUR JAK NIE WIDZIAŁEŚ!!!
trzeba bylo go przezimowac albo wywiesc w jakis spokojny i zaciszny kąt , stara stodola czy cos w tym stylu... ale juz po fakcie.
Dobra już spokój :P. Sorki, po prostu troche to zabrzmiało brutalnie: "TATA OSZOŁOMIŁ GO RĘCZNIKIEM A POTEM WYRZUCIŁ NA ZEWNĄTRZ"...Wiem, że nawet przypadkowe zbudzenie nietoperka w czasie zimy może spowodować jego śmierć, a co dopiero zdzielanie go ręcznikiem, ale dobra jak mówisz że NIE zabił to NIE zabił:).
Pozdrawiam.
jezu co sie kolesia tak uczepiliscie no nic sie nie stalo do mnie jak wleci jaskolka takze jej prubuje pomus i ja wypuscic ale jak wleci nietoperek to ide po kota i heja i robimy wspolne polowanko, to co jest na moim terenie jest moje wiec moge walic mlotkiem recznikiem itd. ale musi mnie to naprawde wkurwic czyli np pies sasiada ktory jakos wejdzie albo cudzy kot wiec wtedy gonie kota aby zabic i tyle. Nie ma litosci.
Jestes po prostu glupi.
Jesli wejdziesz na moj teren dostaniesz szewskim mlotkiem w glowe (takim malym ze szpikulcem)
Sojkas mnie wali czym kogo bedziesz walil mlotkiem dlatego nie wchodze na niczyji teran. A glupkiem to nazywaj swojego starego bo ja nikogo nienazywam bez poznania dokladnie !!!.
walić młotkiem??? kota czy inne zwierze??? sam się lepiej walnij tylko tak żebyś już nigdy żadnego zwierzaczka na swoim podwórku nie zobaczył...
JAKBY KTOŚ CZYTAŁ OD POCZĄTKU TO PO 17 MINUTACH OD ZAMIESZCZENIA TEMATU NAPISAŁEM KOLEJNEGO POSTA "ODWOŁUJĘ AKCJE-NIETOPERZ SCHWYTANY" !!! NIE WIDZĘ SENSU W TYM CO ROBICIE - ODPISUJECIE NA COŚ CZEGO JUŻ NIE MA!!! DO TEGO MŁOTKAMI CHCECIE SIĘ STUKAĆ <ROTFL> A TEN KTO PRZERZUCIŁ MI TEN POST Z PAJĄKÓW NA OGÓLNY NIECH ..UJ STRZELI!!! JAK PAŁKO ZAMIESZCZAM NA PAJĄKACH TO NIECH BĘDZIE TAM GDZIE GO ZAMIEŚCIŁEM!!! JAK JESTEŚ MODERATOREM TO SE ZMODELUJ Z PLASTELINY PINOKIA !!!
ODÓLNIE TO POZDRAfIAM fSYćKIcH NOoOmAlNYcH TeLLaRyStÓf :P
z pasteliny pinokia ;d git txt
beznadziejni jesteście (!!!)
Jestescie po prostu żałosni....
Tomek W. - uspokuj sie "pałko" i naucz zasad panujących na tym forum. Ciesz sie ze ten post został przeniesiony, a nie usuniety. Chcesz kogos obrazac to wyjdz pobluzgaj sobie na ziomali spod bloku. Tu sie zbierają (w większosci) porządni ludzie.
Tomek W -> Posluchaj...robaczku... umiejetnosc czytania posiadaja dzieci z zerowki.
Moj maly kuzyn ma 4 lata i jak widzi napis: "nie wchodzic" lub "uwaga, wysokie napiecie", to reaguje na wlasciwie i nie zbliza sie... no popatrz...taki mlody, a tyle rozsadku...
Ale jesli Ty nie rozumiesz, co to znaczy "forum milosnikow pajakow, skorpionow", to nie mamy o czym rozmawiac, bo po prostu jestes prymitywny jak na te 21 lat, ktore masz w profilu ...blysnales jak pet w sedesie.
Dla Twojej informacji -> To ja jestem tym Szatanem, ktory Ci przesunal posta, lecz to juz pewnie wiesz. Oprocz tego, chce Cie poinformowac, nie mam najmniejszego obowiazku tlumaczenia sie przed NIKIM z tego, co kasuje/przesuwam/cenzuruje...itd... a to, ze do wiekszosci osob wysylam maila z wylumaczeniem mojej decyzji, to juz moja dobra wola. Ostatnio patrze przez palce na niektore tematy z pajeczakow, zeby nie robic obozu koncentracyjnego, ale jak ktos daje tam temat o nietoperzach, to kompromituje samego siebie. I wybacz, ale tonem Kozakiewicza niewiele tu osiagniesz... przynajmniej na mnie on nie robi najmniejszego wrazenia. Troche pokory moze wiele zdzialac. "JAK PAŁKO ZAMIESZCZAM NA PAJĄKACH TO NIECH BĘDZIE TAM GDZIE GO ZAMIEŚCIŁEM!!!" - oki, przeczytalem Twoj manifest grozy, ale NIC Z TEGO.
Podsumowaniem tego bezplodnego posta w bezplodnym dialogu, jest to, ze na forum istnieja pewne zasady, ktore pozwalaja na jego prawidlowe funkcjonowanie.
Zasada panujaca tutaj jest tak stara, jak caly swiat: albo umiesz sie dostosowac, albo OUT!
Pozdrawiam wszystkich trzezwo myslacych.
nic dodac nic ujac
a więc robię OUT z tego fajnego miejsca z durnym moderatorem , którym niewątpliwie jest Atrax Robustus !!! 3majcie się wszyscy i zaglądnijcie lepiej na www.terrarystyka.com.pl ;)
Pa
Nie bede tesknil
A i forum nic nie straci.
A wlasnie... slyszales kiedys o spamie?
Chyba nie.
To było conamniej żałosne..... Żegnamy cie tomku w. I nie oczekujemy twojego powrotu.