hmmm... badania krwi a THC :P
no wiec mam takie pytanko :) czy badanie krwi w celu wykrycia niedoborow witamin itp moze wykazac w niej obecnośc THC jeżeli badany osobnik kilka dni przed pobraniem palił marihuane (dopiero po ok 2 tyg calkowicie zanikaja slady)? czy moze musze zrobic jakies specjalne testy zeby to wykryc?
dla jasnosci nie dotyczy to mnie :)
Re: hmmm... badania krwi a THC :P
Jesli robisz badania na niedobór witamin to nic nie wykryje - thc wychodzi na badaniach własnie na ta substancje wiec nie masz sie czym przejmowac " mam znajmomego " :D kiedys miał faze przez całe cztey dni a piąteg poszedł do szpitala na operacje - "wstawianie sztucznej kości palca" i nic nie wyszło na badaniach - oczywiścje ja go nie znma i o tym wsztstkim przeczytałem z gazety.
dokładnie nic nie wyjdzie są specjalne badania chyba na canabol ale nie jestem pefny czy to sie tak nazywa
pozdro!
eehehehe kazdy slyszal nikt nikogo nie znal albo wyczytal z gazety ehehehe dobre, mich nie musisz sie przejmowac zwykle badania tego nie wykryja thc to tetra hydro canabinol tak to sie chyba pisze a badanie na wykrycie tego o ile mi wiadomo dosc troche kosztuja i kasa chorych ich nie pokrywa.
Pozdrawiam Nazer.
Nazer - a jak, dyskrecja w tych kręgach jest obowiązkowa
Wiem, ze istnieja testy na maryske w postaci tanich testow moczu, ktore mozna wykupic w aptece.
racja.. ale sa na tyle tanie, ze kiedy mojej kolezance mama zrobila test dwa tygodnie po ostatnim paleniu, wykazalo ze byla czysta.. a thc utrzymuje sie w organizmie przeciez przez bardzo dlugo..
W moczu juz dwa tygodnie po jaraniu nieda sie wykryc thc, we krwi dłuzej koło miesiaca, a we włosach i paznokciach do pol roku. Z tego co wiem w polsce przeprowadzane są tylko badania moczu(najpopularniejsze) i krwi(w sądach itp.)
Ale tak czy owak - przez przypadek na pewno nie wykaze sie, ze osoba palila.
ok, dzieki raz jeszcze :)
Podobno w jakims kraju europy polica ma specjale linijki do mierzenai zrenic - przystawiają linijke i mówią - hmmmm Hiszpańska Gruda
Cos w te linijki nie moge uwierzyc :)
eeee takie coś było by możliwe tylko w Polsce i w Rosji hehehe to raczej nie możliwe
źrenice mogą być powiękoszne z różnych powodów!
pozdro!
Juz nie mowie, ze powiekszenie zrenic nie zachodzi tylko i wylacznie przy obecnosci prochow, ale rowniez naturalnie - np. przy udziale ukladu przywspolczulnego.
tak troche poza tematem to mojemu kumplowi rodzice kupili jakiś specjalny tester (maszynka jakaś, zdaje się, że również do moczu) i sprawdzają go ponoć co tydzień :P... biedny
Taki test jest w rzeczywistosci bardzo prosty. Kupuje sie pasek, ktory po wlozeniu do moczu nie zmienia koloru (gdy koles nie bral) lub zmienia (w przeciwnym wypadku).
uuuuuuu... współczuje mu :)
THC = tetrahydrocanabinium :)
hyhy to sobie nie poszaleje chlopak :)
We wlosach pol roku??
Ide sie ostrzyc na zero, just in case =)
Dokladnie
W sumie pol roku to i tak nie tak dlugo.
Wszystko polega na tym, ze we wlosach odkladaja sie pierwiastki i substancje, ktore dostaja sie do naszego organizmu i pozostaja tam bardzo dlugo, dopoki nie zetniemy wlosow - co uzasadnia sens analizy pierwiastkowej wlosow w specjalistycznych laboratoriach analitycznych.
Jezeli kiedykolwiek ogladales jakies programy o medycynie sadowej, to pewnie zauwazyles, ze czasem wiele miesiecy po smierci ofiary dowiadywano sie, jaka substancja zostala otruta, tylko po przebadaniu jej wlosow :)
W takim razie wlosy, jako material dowodowy, powinny zostac usuniete.
Ale troche tego duzo jest, szczegolnie fredzle na klacie ukladajace sie w rozne napisy.