JESZCZE DWADZIEŚCiA DWA DNI DO KONCERTU METALLIKI
Wersja do druku
JESZCZE DWADZIEŚCiA DWA DNI DO KONCERTU METALLIKI
dobre podejście do sprawy:D
A ja Metaliki nie słucham ale Slipknot tam będzie grał. Niestety nie mam kasy :(
też wole slipknota i vadera ale nieopłaca sie isc tylko na supporty, a do metallici mam wstręt
pozatym za niedługo okazja do obejrzenia vadera czyli blitzkrieg 2 :-)
po co sie tak nie zdrowo podniecać... Mnie to naprzykład uwala że metallica gra w spodku. Niektóre kawałki są ok, ale całokształt marnie wypada (moja prywatna opinia)
ale metallica niegra w spodku:-)
Ja juz mam bilety od 14 lutego :D :P I tez z niecierpliwoscią czekam az zobacze na zywo morde James'a ;-) i reszty ;)
A Metallica nie bedzie grała w spodku tylko na Chorzowskim Stadionie Śląskim!!! I BEDZIE WYPAS!!!
Wg. mnie metallica jest spoko! Jest jedna z pierwszych zespołów ktore zapoczątkowały metal! Grali fajnie, i wciaz graja dobrze i nie poddają się - I TAK TRZYMAĆ!!! :D
właśne tak sie interesuje :P spodek czy stadion, jeden kit :P itak bez sensu taka impreza. Tłumy psełdometalowców bedą robić bydło, taka jest prawda. mało jest teraz prawdziwych, wiernych fanów jakiegoś rodzaju muzyki...
A ja moi kochani koledzy planujom zrobic przekręt na całom Polske , a to za to ze ich tak wychu**li z Limp Bizkit.
Jak bedzie ewakuacja w sprawie bomby to zgłaszać się do moich kumpli którzy jush to planujom :D:D:D--Ale raczej wątpie żeby sie na to odwarzyli :D:D:D
Takich ch*jów jak twoi koledzy to powinni za jaja wieszać!!! NIECH TYLKO KTÓRYŚ SPRÓBOJE ZROBIĆ TAKI GŁUPI KAWAŁ! TO JAK SIE TYLKO FACET ZNAJDZIE TO DŁUGO NIE POŻYJE!!!!!
A co do ludzi...To sie mylisz MareQ... na koncert idzie dużo pożadnych fanów ktorzy wciaz szanują Metallikę... i idą na koncert posluchać muzyki a nie zrobic zadyme! I tu nie chodzi o 'metalowców' ... heh... to juz nawet bez sensu brzmi... podobnie jak ssskejjjciii.... Na taką impreze chodzą tez ludzie starsi... ktorzy sa fanami metalliki od początku! Nie jest powiedziane ze na koncert Metalliki MUSI isc 'metallowiec' ze skórzaną kurtką, dlugimi włosami, w glanach... z kolczykami , tatuazami itd lecz kazdy moze isc komu sie taka muzyka podoba...
Wiadomo, zawsze i wszędzie znajdą się tacy co lubią narozrabiać (wkoncu to Polska...) - szczególnie na meczach piłki nożnej - dlatego tak bardzo nie lubie tego durnego sportu... :/
ale nie powiesz mi, że nie mam wogóle racji. Jest cała masa ludzi, młodych ludzi, którzy nie zwarzają na to, czy ta muzyka jest ok czy jest o dupe rozbić, chcąc być trendy ubierają sobie koszuki a logo różnych zespołów w stylu metalliki i biegają po miastach, z przeświadczeniem o swojej wielkości i 'fajności'.
Oczywiście chyle czoła przed ludźmi, którzy od początku są z metallica, pozostają jej wierni itd. Tyczy sie to również ludzi, którzy są fanami innych zespółw czy piosenkarzy/piosenkarek. Grunt to mieć swój gust, i nie pozwolić żeby ktokolwiek w niego ingerował.
Akurat mi metallica nie wpadła w ucho. Trudno. Takie moje prawo. O gustach sie nie dyskutuje, jak nam powszechnie wiadomo ;) Jeżeli jakakolwiek z moich wypowiedzi zabrzmiała w sposób obraźliwy to przepraszam was najmocniej. Ja tutaj tylko wyrażam swoje poglądy, na ktore praktycznie nikt nie ma wpływu.
a co to w ogole za osad, ze zaklado koszulke zeby byc fajnym ?? a co ma chodzic z recznikiem na plecach, chodzi w czym chce i zapewne Ty bardziej sie zastanawiasz po co on wlozyl taka koszulke a nie inna niz on. Ot wstaje rano taki chlopk, bierze koszulke, ogolnie pierdzi na to co tam ktos kiedys namalowal i idzie, a tutaj 1000 pomyslow na to czemu ubral taka koszulke, daj spokoj czlowieku. Jak trzeba sie ubarac zeby nikt nie pomyslal ze pozuje ?? Przez takich jak Ty sa wlasnie problemy miedzy grupami o roznych zainteresowaniech. Nawt jak nie slucha slayera, vadera czy kredek to niech sobiu nosi ta zafajdana koszulke bo to jest tylko KOSZULKA, paniatna ??
Zauwaz, ze ludzie ktorzy biegają w koszulkach "MetallicA", bo chcą byc "cool" nie znając za dobrze ich muzyki, nie wydadzą kupy kasy, po czym nie przejadą polowy Polski tylko po to zeby pozniej mowic "bylem na koncercie". Nie wiem na ilu prawdziwych koncertach byles (nie mowie tu o bezplatnych sponsorowanych, tylko o takich gdzie kupuje sie bilet za blisko 100zł). Tam naprawde przychodzą prawdziwi milosnicy tej muzyki.
widać ze sie na dobrej hewy metalowej muzyce nie znacie i słuchacie takiego badziewia i populizmy jak slip coś tam i matalika :P bleeeeeee
Znawca sie znalazł... pozatym ci którzy jadą na kocnert jadą głownie dla Metallici a nie na support! A Metallica i Slipknot to calkiem co innego! I nie mozna Metallici porownywac do Slayer'a, Vader'a czy również innych grup death czy black metalowych! Metallica jest jedyna w swoim rodzaju! I tym ktorym sie to nie podoba powinni sie ZAMKNĄĆ! Ponieważ jak juz wspomnialem wczsniej... to wlasnie Metallica odwazyla sie i wniosła cos nowego w muzyce! Nowy styl! Jakim wlasnie jest METAL z którego teraz inne grupy się 'narodziły' własnie nasladując po częsci Metallicę (np. Sepultura, polski Hunter czy wiele, wiele innych zespołów).
a kto tu mówi o slajerze waderze , wiadrze czy o luku skajłokerze ? te zespoły sa nastawiaone na zysk i popularnosć, jedno mają wiec tylko wystarczy ze coś napisza, nawet najbadziewniejszego a fani to kupią !! Znam ludzi którzy słuchają metalliki i mówią ze to z przyzwyczajenia bo od lat sluchają. Pozatym jest wiele mało znanych a naprawde swietnych zespołów które terz maja swietne piosenki i robią to nie dla sławy a dla przekazu. Muzyka ma dawać do myslenia a nie do meczenia sasiadów z parteru ;)
A co ty hip-hopu sluchasz????? Bo na to wygląda...:-/
Pozatym.... skad wiesz NA CO nastawione są te zespoły? Pewnie tak mowisz bo nie lubiszz tego rodzaju muzyki... i jak juz wczesniej napisalem, sluchasz hh lub innego rodzaju z duzym dobijającym basem muzyki...
i tu sie mylisz :] bardzo lubie metal a nie nawidze muzy gdzie 3/4 stanowią basy :] bleeeee a o zespołąch wiem sporo, pozatym da sie to odczuć w muzyce i tym jak ona trafia do ludzi, co ludzie sobie myśla słuchajac jej, jażeli słuchajac muzyki zamyślisz sie and sobaz swoim życiem i swiatem znaczy ze to dobra muzyka ,która oddziaływuje na człowieka a jeżeli tylko słuchasz i nic ci to nie nasówa to jest to muzyka uwazam pusta nie warta słuchania,
Z zespołów metalowych najpardziej lubie Hellowen-a Starovarius-a Gammaray-a
Jeszcze kilka innych ale te są najlepsze
Znalezli sie "fani" metalu a nikt o dream theater nawet nie napisal...ehh...
Bija na glowe ta cala wasza "Avicularie Metalice" i reszte. Jedyny fajny numer ktory ja jako zawodowy muzyk naprawde cenie to "one" wiecej ciekawych nie pamietam.
BYlem na koncercie dreamow juz 2 razy w Krakowie. Przyszla Banda cwaniakow w koszulkach metaliki. Muzyka dreamow jest tak trudna technicznie, rytmicznie itd ze nie wiedzieli co ze soboa zrobic, kiedy skoczyc bo rytmy sa tak nieregularne ze hoho. poprostu istny polew z kolesi. Nawet muzycy to zauwazyli, bo na bis zagrali jakis cover metaliki no i oczywiscie wreszcie chlopaki z cmentarzem na koszulkach sie rozbawili, wreszcie pogli sobie poskakac do prostego rytmu bo wreszcie zaczeli cos kumac.
Dream i Metallica rozpoczely dzialalnosc mniej wiecej w tym samym czasie, jednak poziom jednego i drugiego znacznie sie rozni. Metallica stoi w miejscu szkoda bo byla inspiracja wielu ciekawych zespolow, miedzy innymi dla dreamow
tez jest o co sie kłócić, miałam iśc na koncert metallicy ale jakoś tak obawiam się zepsucia humoru gdy będa odgrywać nowe kawałki, nie zapomnę za to koncertu w 99' roku wtedy mozna było posłuchać 150 min dobrego ostrego grania i supporty były lepsze. teraz niestety metallica leci na kasę no i jak większość nu-metalowych zespołów tworzy muze wedle mody,myślałam że będe wierną fanką tego zespołu ale teraz mogę jedynie życzyć im zdrowia, a wam miłej zabawy na koncercie !!!
ja 31.05 napisze egzamin, a wieczorem usiąde przy masterze &justice for all... ;)
HAHAHA, tylko czekalem na post w tym rodzaju :D "wyzszosc swiąt Wielkanocnych nad Bozego Narodzenia" :D Nie wiem czy wszyscy fani Dream Theater mają jakis kompleks na tym punkcie?? Nie pierwszy raz sie z tym spotykam. Ja bardzo lubie i szanuje ten zespol, ale wychowalem sie na Metallice, a nie Dream Theater, to nie znaczy ze mam pluc jadem na wszystko wokol. Musi Ci byc solą w oku fakt, ze to wlasnie Dream Theater złozyl hold Metallice wykonując na koncercie cały album "Master of Puppets" :] Zaraz moze zaczniemy sie spierc o to kto jest lepszym gitarzystą,Petrucci czy Hammet? Bez przesady, uszanuj gust innych osob.
ja za metallcom nie przepadam kiedyś naprawde fajnie grali ale za to co robia teraz ich nie lubie, St anger to okropna płyta a podobno metalica remiksuje jakiś hip-hopowy kawałek jakiegoś murzyna , jak można sie tak poniżyć, 100x wole slayera który przynajmniej nie kombinuje i gra cały czas na równym poziomie , szczerze mówia przeszedł bym sie na ten koncert wyłacznie ze względu na vadera ale troche drogo by mnie to wyszło , zaniedługo blitzkrieg 2 także zobacze vader za darmo. SZkoda że slipknot niegra osobnego koncertu jak dla mnie są oni jakby kontynuacja slayera choć na troche niższym poziomie , nawet kiedyś w którym wywaidzie z kimś ze slayera pojawiło sie takie stwierdzenie i w zópełności sie z tym zgodze.
Ja tam metallici tez nie lubie wole Rammsteina i Slipknota :D
Jesli Ci chodzi o to kto jest lepszy to odpowiedz jest jedna:)
Tak, Satriani :>
Szczerze mowiąc wiele nowego, oprocz naprawde dobrego kawalka metalu Metallica nie wniosła. To byla jedna z wielu kapel grających trash metal, nie zaden nowy styl wymyslony przez Metallice. Po prostu im się udało i notabene bardzo dobrze.
nooo paganus bo vader jest bardziej komercyjny od helloween:|a na metallike nie ide bo
popierwszepriom matura(k*****a;/)
podrugieprimo trujillo to cieć&małpa;/
Szkoda ze tak piszesz o Trujillo... Napewno nie widziales na co go stac... naprawde jest zdolny chlopak i duzo potrafi... A to ze nowy to nie oznacza ze do bani... Na tym zakanczam dyskusje bo nie warto tego dalej ciagnac... kazdy ma wlasne poglądy i nie mam zamiaru na ten temat dyskutowac.
ej mike mnie nie rozumiesz.Wiem że gra ok ale nie trawie tego jak się giba grając. Po prostu mnie to wkurza,zwłaszcza że jeszcze jak grał u Ozza był spokojny(bo był w cieniu Zakka:]]]).Beside Newsted był najlepszy:]
a nie Cliff?:(
Oczywiscie Cliff Burton.
A ja ciebie Zakk nie rozumiem co mają jego ruchy do muzyki? Dla mnie to moze nawet stac na glowie, wazne tylko zeby dobrze gral - i tak wlasnie jest :)
wolę newsteda od cliffa-śmieszny jest:]
a co do "ruchów"-nie wiem właśnie,koleś mi po prostu działa na nerwy i tego nei zmienie,tak samo jak ten cieć z linkin park co gra w słuchawkach:|
Dobra ludzie to teraz moja kolej.
Jestem zagorzałym fanem SLIPKNOTA, metallice kiedyś nienawidziłem a teraz to ona mi wisi. Podobają mi się za album S & M i za Die Die My Darling. St.Anger to pierdolona komercja. Mam kumpla z którym jadę na ten koncert zagorzały fan metki i wogóle nie da mu se przetłumaczyć, że James się sprzedał. Ty paganus jesteś zazdrosny, że twoje zespoły nie są tak znane jak te co będą na koncercie. Wiecie zaraz powiecie, że Corey i reszta to banda pojebów, którzy walą gruchę i podpalają się na każdym koncercie, robią show i to do nich pasuje. Pozdrawiam!!!
SLIPKNOT or DIE!!!
25 maja-nowa płyta!!!
zauwazylem ze u metalow sa same podzialy, caly czas klotnie nad wyzszoscia jednej kapeli nad druga i ta komercha, komercjalizacja muzyki zaczela sie juz baaaaaaaardzo dawno i niewiele jest zespolow undergroundowych. I na dodatek jezeli ktos slucha gorgoroth czy cannibal to uwaza za "szczeniakow" fanow metalliki, nie wime czemu tak jest, moze ktos wyjasni ??
Wiesz rastafaq, ja oceniam zespół po tym czy muza fasjna. A tak ogólnie to się ocenia ile ludzi go słucha. I tyle. Pozdrawiam!!!
SLIPKNOT or DIE!!!
25 maja-nowa płyta!!!
31 maja-Chorzów-koncert-zajebię moich starych jak nie pojadę!!!
ale "fajna" to szerokie pojecie, dla Ciebie fajna dla innych nie fajna, niech kazy slucha czego chce, muzyka powinna laczyc a tymczasem dzieli
http://www.hoomor.pl/swf/karaokex.html to tutaj pasuje :D