Rewelacja. Polecam (ale nie empetrzy)
Wersja do druku
Rewelacja. Polecam (ale nie empetrzy)
Dlaczego nie mypytszy? :|
bo to piractwo. Ja tam mam tylko jedną orginalna plyte jest to D12- "Devil's night" ktora kosztowala 45zł za tą cene moge miec wiele innych rzeczy.
A pozatym przeciętna jest ta płytka, nie to co "Muzyka klasyczna" Noon prawie nie zmienił beatow, Pezet nawija jak zwykle dobrze. Ot płytka ktorej mozna posłuchac ale nie długo. Wole Pono-Hołd, WSP- Wspólnicy albo czasami Fu- Wrodzony instynkt.
Ja mam calą plytke na kompie ... szkoda kasy na orginalne plytki a mp3 sa za darmo!
MP3 wcale nie musi oznaczać piractwa.
Jeśli masz swoją, oryginalną płytkę lub pożyczysz ją od osoby, z którą jesteś w bliskim stosunku towarzyskim - czyli rodzina albo dobry znajomy - to masz prawo zrobić sobie kopię płyty na zasadzie tzw. dozwolonego użytku własnego. Kopia wcale nie musi oznaczać skopiowania 1:1. Możesz z tego zrobić właśnie MP3 lub np zgrać na kasetę.
Ja tez mam tą i wiele innych plyt w formacie mp3, a jak mam całe to nagrywam i tym sposobem mam wiekszosc interesujacych plyt jakie wyszły. I to za darmo(nie licząc prądu i abonamentu za net)
Ja sobie kiedys podsluchiwalem tego i calkiem. Ujdzie. Ale przyznam, ze WSP zbytnio mi nie przypadlo :>
Bo WSP nie jest zadnym super hiper znanym składem, to sa normalne chłopaki(wiem bo znam ich) troche maja przejarane mozgi i hardcorowy styl, ale fajny. Podoba mi sie to że ze zwykłej zajawki HH(słuchanie 24h na dobe, nasladowanie poczatkowo innych) udało im sie zrobic cos swojego i niepowtarzalnego. Pamietam ich pierwsze kawałki ktorych nigdy nie pokazali szerszej publice, to były smiechy mojego zycia.
Zasadniczo nawijają prawde tylko syto okraszają to przekleństwami(co akurat nie bardzo mi lezy)
czesc
D12 "Devil's Night" - miodzio :] chociaż "D12 World" też jest gitowa :)
(cyt.Pezet):
"Tylko raz mozesz tej plyty sluchac 1 raz, potem bedzie tylko drugi i trzeci,
Pierwszy raz jest tylko raz w zyciu, pierwszy rap, pierwszy bas w zyciu,
Tak jak byc palil dzis najlepszy grass w zyciu, raz w zyciu,
Jesli puscisz to w mp3, i ten raz bedfzie pierwszy, moze ten rap bvedzie kiepski ale,
moze ten bvas bedzie lepszy jesli, bedziesz sluchal nas w lepszej wersji,
Rap nie bedzie cieszyl dopuki czegos nie poswiecisz, a jak poswiecisz dwie sztuki dzwiek nie bedzie metny, [...] mozesz wrzucic na sluchawki oryginal, ten oryginal bedzie Twoim wlasnym, jak Twoja rodzina"
"Zrozumiales swoj blad, spoko. Teraz sluchaj tego czuj to poto zeby byc wysoko, pierwszy bit, pierwszy bas ktorych sluchasz drugi raz, za pierwszym zmarnowales nasza prace i swoj czas. Ta plyta jest bezcenna wez jak dobrze schowaj, wiesz wczoraj gdy slcuahles tego pierwszy raz - sory - wez ty powiedz jak ty mogles wszystko tak spierdolic, zmarnowac tak, powiedz jak mogles to tak spieprzyc, jak plyta w mp3 moze dac efekty? Jak teksty, wersy, zwrotki i slowa, tu nie chodzi o fotki, wiesz ta plyta jest do was, plyta bez okladki, bez opisu - no nie wiem, wrzuc oryginal na sluchawki i niech trafi prosto w ciebie. "
ROZKMINCIE TO
Szkoda kasy na oryginalna plyte? Kurna! Po co sie slucha muzyki? Zeby sobie sprawic przyjemnosc. Jelsi KUPISZ plyte sam(a) - oryginalna, to ta przyjemnosc bedzie duzo wieksza - wiem z autopsji. Przyznaje ze sam mam orygin. nie wiele, ale zara jade kupic oryginal "Muzyki Powaznej" ktora jest mistrzwoska swoja droga, i moim skromnym zdaniem lepsza od "Muzyki Klasycznej" - widac rozwoj. Narta, smigam do empiku.
może ja nie mam tyle kasy, mam na kompie bardzo dużo plyt polskiego i zagranicznego hh i gdybym każdą chciala kupić w oryginale wylądowalabym pod mostem bez niczego :/
nigdy w życiu nie kupiłbym orginalnej płyty... myzyka ta sama a pieniędzy zostaje więcej w kieszeni... no ale jak ktoś ma za duzo kasy i chce wyrazić wszystkim miłość do danego wykonawcy to czemu nie :-) - tylko kto ma za duzo kasy? ja nie....
Nie wylądowałabyś pod mostem bez niczego, miałabyś płytki oryginalne... :P
E..... gowno prawda jak wydasz KASE na plyte to zupelnie inaczej do niej podchodzisz, zupelnie inaczej ja odbierasz i zupelnie inne ams zo niej zdanie. Taka plyte sie sznuje, a nie odluchuje na odpier**l. Jest to specyficzne przyzycie.
To jestes wyjątkowy, bo jeśli wydam 15zł na pirata albo sciagne mp3 i nagram na cd, to podchodze do tej plyty tak samo, jak do orginala za 40zł. Dla mnie wazna jest muzyka a nie to czy wydam na nią kase czy nie.
Bzdurka. Jeśli kupuję płytkę to nie po to, żeby stwierdzić "ona jest dobra, bo wydałem na nią pieniądze". Jeśli Ty potrzebujesz bodźca finansowego, żeby umieć odebrać muzykę, to chyba coś jest nie tak.
i tu sie zgadzam :)
slyszalem slyszalem CD palce lizac, nie ma to jak dobry HH a nie jakis Peja
Skoro jest wazna dla ciebie muzyka to czemu nie kupujesz oryginalnych?
Nie o tym mowie, szkoda ze tego nie rozumiecie. To tak jak jazda na gape bez biletu a autobusie. Sluchasz czyjejs plyty, jarasz sie, ale nic w zamian nie dajesz. Jak PASOŻYT!!!! Plyty sa drogie bo malo kto kupuje. Jesli by zlikwidowac piractwo to by bylo lepiej dla wszystkich. Tak jest za granica. Wkoncu jak chcesz jesc to kupujesz a nie kradniesz.
Oj chyba za bardzo wierzysz w to, co mówią wytwórnie fonograficzne. To niedobrze, bo karmisz się bajkami.
Tylko piractwo jest w stanie zmniejszyć ceny płyt na zasadzie konkurencji. Jeśli mam do wyboru kupić na targu coś, za co normalnie zapłaciłbym kilka razy więcej, to wybieram tańszą opcję lub ściągam za darmo z Sieci.
Czy Ty naprawdę wierzysz w to, że gdyby wytwórniom poznikała konkurencja w postaci Internetu i bazarów, to one wspaniałomyślnie poobniżałyby ceny? Ceny poszybowałyby w górę tak, że w papciach byś się nie zmieścił a oni zacieraliby tylko ręce.
Bo woli słuchać muzyki a nie podniecać się pudełkiem i tym co w nim jest jak niektórzy 1275 - 2004
Cóż za porywający mlodzieńczy idealizm...
I może masz jeszcze oryginalne oprogramowanie na kompie ?
Jeśli tak sie poczuwasz to wyślij temu zespołowi 2 PLN - zdziwłbym się, jakby dostawali wiecej za sprzedany egzemplarz..
I wierzysz w to ze za granica jest tak cudownie ? Po pierwsze piractwo kwitnie tam tak samo jak u nas - ludzie maja lepszy dostep do netu wiec nie musza kupowac piratow tylko wszystko ciagna z sieci....
A jak przyjadą do Warszawy do maja w d... zamek królewski tylko z plecakami jada na Stadion zeby sie obkupic w plyty....
Poza tym wez pod uwage proporcje naszych zarobków i cen plyt... Plyty sa u nas tansze niz na Zachodzie ale powiedzmy o 20-30 %, place 4-5 krotnie wyzsze.
Ja mam na kompie okolo 2000 mp3 samego hip-hop'u i jeszcze okolo 1000 mp3 POP'u jesli bym mial za te mp3 zaplacic i kupowac je na orginalnych plytkach to bym sie nie wybulil do konca zycia :-/
Heh, dobra. Mowie tylko ze plyte na ktora cos posiwecisz inaczej odbierasz.