-
Spider-Man 2 - wrażenia z filmu
Dzisiaj byłem na tym filmie w katowickim IMAXie. Ogólnie dość fajny. Może trochę za bardzo sztuczne niektóre efekty ale cały film dość porywający. Co do gry aktorskiej to OSCARowych ról tutaj raczej nie ma. W pierwszej części dobrą grą (zresztą jak zwykle) popisywał się Willem Dafoe natomiast w "dwójce" chyba jedynie Alfred Molina coś pokazał. Szkoda tylko że jego rola była dość ograniczona i w sumie był na ekranie może 15 minut. Jak ktoś widział (tylko błagam jeśli ktoś oglądał wersję "nie koniecznie legalną" np. w DivXie to niech za bardzo nie komentuje efektów komputerowych)
-
Re: Spider-Man 2 - wrażenia z filmu
ja nie ogladalem jeszcze tego filmu i po przeczytaniu informacji znajdujacych sie w tym linku http://film.wp.pl/p/wiadomosc.html?i...GLKoQjZAUl8SWo nie mam zamiaru;) bo chyba nie warto
-
eeeh szkoda slow klapa jak dla mnie.No ale coz moze ktos lubi taki kicz
-
a co Nazer przeczytales info w linku ktory dalem, czy nie lubisz czleka pajaka??:D
-
Ja sie wybieram na ten film, jak tylko bede go grali u mnie w mieście. Jedynka byla przecietna a slyszalem ze dwojka jest od niej lepsza.
-
2 jest gorsza i zapowiada część 3 hehehe to nie jest az tak dobry film przeciez juz o niebo lepszy byl xman 1 i 2, ciekawe jak nowy batman bedzie wygladac
-
Murinusek ==> a oglądałeś może trylogię Matrixa? Albo Władcę pierścieni?Podobało się? To dowiedz się że w sumie wszystkie trzy części Matrixa miały 262 błędy a trylogia Władcy pierścieni uzbierała 656 błędów. W ogóle to polecam zobaczyć sobie (jeśli znasz jako tako angielski) na moviemistakes.com. Tam sobie może szpopatrzeć ile błędów miały najlepsze produkcje typu Titanic. A tak w ogóle ja nie wiem czemu wszyscy się tak doczepili tych błędów bo już enty raz czytam "Spider-Man 2 ma ĄŻ 60 BŁĘDÓW toż to tragedia" i inne podobne teksty. Mistrzu obejrzyj sobie raz Spiderka i potem powiesz mi ile z tych błędów sam zauważyłeś. Bo ja czytałem opisy WSZYSTKICH błędów a nie zauważyłem prawie żadnego z nich chociaż specjalnie patrzyłem tam gdzie miały być.
Fryzjer ==> a to że Xman 1 i 2 były lepsze to kwestia tylko i wyłącznie gustu. Według mnie to była chała na całego - jakieś pajace w burdelowych ciuszkach latają wrzeszczą i strzelają oczami.
-
titanic to NIE BYLA najlepsza produkcja.. to gniot!
-
Ale gniot w najlepszym wydaniu :). I przy okazji najlepiej zarabiający gniot w historii kina :) Teżbym chciał robić takie "gnioty"
-
Film Spider-Man 2 nie podobał mi się ale za to podoba mi się gra.
-
E ale ja nie chce nikomu nakazac nie chodzenia na spidermana 2, uwazam ze takie filmy o super bohaterach typu spiderman,batman czy te x-meny to chaly:-/ a dla samych efektow chodzic mi sie nie chce, wole sobie wydac pieniadze na co innego albo pojsc na film jakis z prawdziwego zdarzenia:] a Lord of the rings ogladalem i sredni bym powiedzial, titanic nie podobal mi sie, a spidermana nie ogladalem i nie obejrze:]
-
Zajmijcie się lepiej lepszymi filmami, a nie tą holiłóckom komerchą, która wszystko sprowadza do kasy, efektów i prażonej kukurydzy. :P
-
Spidermana oglądać :))) To już trzeba mieć naprawdę 10 lat. Nie luzujcie mnie.
-
A ja ogladalem, podobal mi sie. Efekty lepsze, historia tez niczego sobie. Oczywiscie byly tez elementy wkurzajace (typu te pouczajace, "wzniosle" dialogi), ale bylo tez sporo humoru. NIe zaluje ze poszdlem. I wcale nie uwazam ze tylko 10-latki chodza na takie filmy - na dzieciach producenci nie zarobiliby takiej kasy (bodajze 400 mln juz na koncie). Jedynka tez byla spoko, wg mnie oba filmy stoja na zblizonym poziomie.
-
To co według was (Jimbo, Mefisto i Murinusek) jest dobrym filmem. Prosiłbym o jeden, dwa przykłady. Nie twierdzę że Spider musi się wszystkim podobać. Nie jest to świetny film ale po prostu przyjemnie się go ogląda. Np. wg mnie dobre są filmy Hitchcocka (cheba tak to się pisze), Spielberga niekoniecznie. Z filmów które ostatnio oglądałem (no może to nie najnowszy film ale nie szkodzi) za dobry (pod względem zarówno scenariusza, gry aktorskiej jak i ogólnego wrażenia) uważam "Piratów z Karaibów" chociaż może to dlatego że lubię Johnny'ego Deppa (swoją drogą świetny aktor). O animowanych filmach nie będę mówić bo to już nie ten poziom i nie ta kategoria.
-
jedynka do dupy, na dwojce nie bylem i chyba nie zamierzam isc. a szkoda bo jestem fanem tworow pana Lee. za to x-man to "Dla mnie bomba" :> :]
-
DEXiu - z dobrych filmów ostatnio oglądałem Dogville i K-PAX. Polecam.
-
Dobre filmy hmmm, moim zdaniem "Amnezja", "Terminator 2";), "Szeregowiec Ryan"
-
A ja mysle, ze to jest bez sensu... ta cała dyskusja, dlatego, poniewaz kazdy z nas ma inny gust filmowy... Nie prawda ze na Spider-man'a chodza tylko 10-cio latki jak to ktos okreslił... wszystko zalezy w jakim stopniu kazdy z nas czuje sie jeszcze dzieckiem... Mi sie ogólnie fabuła filmu np. podobała... A w sali kinowej byli tez ludzie duzo starsi ode mnie... Nie jest to jednak najlepszy film ostatniego czasu... widziałem wiele lepszych. Wg. mnie do takich zaliczają sie między innymi Troja (choć to nie kazdemu musi sie podobać, mi mimo odstępstw od Iliady sie podobała, byc moze dlatego, ze sam uwazam Iliade za fikcje, poza tym interesuje sie troche "tymi sprawami"...) jest tez wiele filmów, których niestety nie widziałem, ale zapewne były one bardziej warte zobaczenia...
tak więc o gustach sie nie dyskutuje i tyle, niech kazdy chodzi sobie na to na co ma ochote :) Zawsze znajdą sie zwolennicy danego gatunku filmów-ja na przykład nie przepadam za typowymi komediami...
jesli strasznie nagmatwałem to sorry ...
-
Moze i troche nagmatwales, ale zgadzam sie z toba :P
-
w kazdym filmie sa wpadki:)
ale chocby nie wiem co tu nawypisujecie i tak pojde zeby sie o tym przekonac hehe
-
Spiderman to kino familijne. Raczej dla fanów komiksów ze spidermanem spider nigdy nie był mroczny komiksy mnie raczej bawiły. Twórcy filmu wybrali do 1 i 2 części aqrat takich wrogów spidera aby mogły ich obejrzeć też dzieci. Pełno jest zabawek spidermana one były nawet zanim powstał film wiadomo, że dziaciaki pójdą na ten film więc musiali dobrać odpowiednich wrogów. Gdyby wybrali Venoma albo Carnage to jestem pewien że nie jesten z dzieciaków by narobił w gacie. Carnage to mój ulubiony wróg spidera seryjny morderca bez sumienia jednak kino jeszcze nia ma takich efektów aby tą postać dobrze zrobić. Mi się osobiście spider podobał bo właśnie na takie kinofamilijne byłem nastawiony. Co do super bohaterów to zawiodłem się jednak na późniejszych częściach batmana pierwsze 3 części wciskały w fotel Jocker był tak straszny i chory że jako dziecko bałem się zasnąć, historia pingwina i kobiety kot też była super... jednak z mr frizem przesadzili dno na maxa...
-
heh Carnage to tez moj ulubieniev bo kiedys duzo tego czytalem :) jakby w trzeciej czesci go dali to moze by jakis thriller wyszedl dobry :D
Dla nie wiedzacych ktory to Carnage tutaj jest zdjecie
-
Hehe warto zaznaczyc dla niewiedzacych ze na fotce Carnage to ten czerwony;) a no i przyznam Venom i Carnage zajebisci;) SKorpion tez fajny byl, kwas z ogona hehe
-
Witam!
Filmu jescze nie ogladalem ale sie na niego wybieram. Nie uwazam teg typu filmow za arcydziela sztuki ale milo mi sie na nich bawie. Lubilem komiks Spider-mana, teraz nie mam niestety na to czasu, dlatego na pewno z przyjemnoscią obejrze film z tymi bohaterami. Hmmm, komiksy z zalozenia tez sa dla dzieci... a przeznaczone i odbierane sa nierzadko przez doroslych.
Z bohaterow Marvelowskich lubie najbardziej 'X-men', inni wola Spidera, dla jednych jedo bedzie super a drugie chala. Ale tak to juz jest :) Sa ludzie, ktorzy na widok Gwiezdnych Wojen dostaja rozstroju nerwowego... :D
Idac do kina na tego typu filmy (bajkowe i raczej nierealne) na pierwszysm miejscu stawiam sobie zobaczenie znanych bohterow w nowych sytuacjach, w nowych ujeciach i w sposob widziany przez innych (okiem scnarzysty, rezysera, aktorow itd.). Na drugim miejscu fabule, ktora z kolei gra pierwsze skrzypce podczas ogladania komiksu czy czytania ksiazki. Wyjatkami od tej regoly sa filmy, ktore sa tylko nieudana i czesto zamierzona proba przedstawianie interpretacji (patrz "Wiedzmin" czy tez moze stare, z ubieglego wieku ekranizacje "Spider-man'a")
Komentarze, ze to film dla 10 latkow sa zupelnie nie na miejscu... Ja na przyklad uwielbiam ogladac stare kreskowki pelnometrazowe Disneya oraz inne filmy rysowane powiedzmy te z Cartoon Network. To ze ktos tego nie lubi i uwaza to za dziecinniade nie oznacza, ze sam jest dorosly, wrecz odwronie.
-
Eeee nie przekonałaś mnie. Dalej nie rozumiem, jak można oglądać Spidermana :)). Ale widzę, że terraryści lubią takie kino. Kiedyś było o wspaniałych filmach z Seagalem i VanDammem, teraz Spiderman :))). Dobre kino to na pewno nie jest.
-
spoko DEXiu tak jak mowisz kwestia gustu