Jakie posiadacie cyfrówki ,czy jesteście z nich zadowoleni ,jakie mają wady zalety itp...
Wersja do druku
Jakie posiadacie cyfrówki ,czy jesteście z nich zadowoleni ,jakie mają wady zalety itp...
Ja mam antyczny już aparat Hp 320 - 2,1 MP i jestem z niego zadowolony zarówno z jakości zdjęć jak i z tego ile razy juz spadł na ziemię i cały czas jest ok :)
Osobiście nie mam jeszcze cyfrówki, ale często bawię się Nikonowskim Coolpixem 5000. Wadą tej serii jest cena (zwłaszcza nowe modele), słaby wyświetlacz (w nowych chyba poprawili), długi czas między kolejnymi fotkami na AF, słaba jakość zapisywanych filmów (format *.mov).
Ale mają kapitalnego zooma, wygodną obsługę, niezłe odwzorowanie, kupa opcji. Można je zestawiać z dodatkowym sprzętem (binokulary, lampy itp.). Zalety przeważają nad wadami, więc planuję kupno modelu 5400. Polecam!
Ja bawiłem sie Sony dsc-505 ,niezły aparacik ,świetne zdjecia wychodziły ale dosyć ciężki i nieporęczny ,korzystałem tez z aparatu Trust-ta firma to nieporozumienie na rynku ,kiepskie zdjęcia ale za to dość tanie aparaty...zastanawiam się nad kupnem Canona z seri G ,narazie stać mnie tylko na serie z G1 :)...
Trust powinien być karalny, one maja optyke z tworzyw sztucznych a nie ze szkła swoją drogą największe wrażenie do tej pory sprawił na mnie Sony Cyber-Shot DSC-F717( niegdyś aparat o najwyższych parametrach z pośród produkowanych) i jego następca Sony Cyber-Shot DSC-F828 dwa piękna aparaty a co najlepsze F 717 już jest we wmiare przystępnych cenach
Ja mam Canon PowerShot S1 IS. Jestem z niego bardzo zadowolony. Ma przeciętną matrycę 3,2 Maga pixela, ale jego dużym plusem jest 10-krotny zoom optyczny i system stabilizacji obrazu. A ponadto można nim nagrać nawet godzinny film (przy odpowiednio dużej karcie pamięci :)) w bardzo dobrej jakości.
ja mam olympusa c-460 i takze jestem zadowolony.. nie mam go dlugo wiec potencjalnych wad jeszcze nie zauwazylem.. ale zdjecia wychodza calkiem ladne.. mozna zobaczyc do dzialu "zdjecia" :)
Posiadam Canona Ixusa 430...robi niesamowite fotki w skali makro...polecam bo aparacik jest cool ...wad jeszcze nie znalazlem....a zalet tysiace..Pozdro
Ja mam Sony'ego 3.2 MP. Jaki dokładnie to nie powiem. Zdjęcia wychodzą świetne! Polecam Sony!
minolta dimage A1 5 mln pikseli
A ja mam Canona S50 , 5 mln pixeli :) super. Apara robi piękne zdjęcia. Polecam ! Mam kilkanaście fotek pajączków i zwierząt które widziałem na wakacjach w Grecji , tylko nie umiem tego wstawić. Ktoś pomoże ?
ja mam Canon Powershot A 70 jestem zadowolony,ale czegos temu aparacikowi brakuje... wiem, ze jest to nie precyzyjne, ale ja odnosze wrazenie, ze on niby wszystko ma, ale cos tam nie gra jak powinno, nie wiem co :)
ja mam canona Powershot a 60. bardzo dobry aparat nie narzekam i cenowo niedrogi :) miałem HP PHOTOSMART 435 straszna lipa wyswietlacz jest tak przerypany a dobre zdjecie nim zrobic to naprawde dobre swiatło trzeba było trafic.
Photosmart 435 był największą porażką HP jaką widziałem :) już mój starszy od niego model robi lepsze zdjęcia ale tak to jest jak się wstawi kiepską matryce i wystawi aparat tylko jako zapychacz rynku
jesli chodzi o optyke to najlepsze sa Olympus i Minolta.
całkiem fajny apart jest fuji s20pro... zasadniczo, z wygladu niczym sie nie rozni od s7000, jednak wszystko co bylo do poprawienia zostało poprawione: vignietowanie, kolory, biel... cena w sklepie sięga prawie 4000zl, a na allegro mozna juz za 3200kupic.
dodatkowym atutem, jest tryb supermacro, niespotykane w zadnym innym aparacie w tym przedziale cenowym - od 1cm!
a ja mam starego Olympusa c2100uz tzw UZI :) zrobiłem nim kilkanaście giga zdjęć - wszystkie fotki na biofilu :0 i nie zamieniłbym go na nic!
miałem w rękach sony f717, który nie był w stanie bez podpórki zrobić ostrego zdjęcia makro np-jak zobaczyłem w terra jakąś fajną scenkę wymagającą refleksu od fotografującego....
System stabilizacji obrazu to chyba najważniejsze (aby był) - przy zakupie cyfrówek:)
Ja mam Fuji Fine pix s 3000. 3.2 mln pixeli ale zdjecia pienkne. Cena też niezbyt mocno wygurowana