Czy jest u was w miastach Święto Miasta ?? U mnie w Zielonej Górze jest Winobranie, które akurat trwa. Bedzie trwać jeszcze tydzień, więc jak ktoś chce to może przyjechać. Miejsca to na miescie praktycznie nie ma. Tyle wiary.
Wersja do druku
Czy jest u was w miastach Święto Miasta ?? U mnie w Zielonej Górze jest Winobranie, które akurat trwa. Bedzie trwać jeszcze tydzień, więc jak ktoś chce to może przyjechać. Miejsca to na miescie praktycznie nie ma. Tyle wiary.
A ja nawet niewiem czy u mnie jest coś takiego.
u nas są Dni Wolsztyna 1-3 maj czy jakos tak ale z roku na rok gorsze a na winobraniu w zielonej bylem kilka razy.
Kolega opowiadal ze niezla zabawa na tym swiecie w ZG. Szkoda ze u mnie nie ma takiego.... :( ;]
Coz, moge powiedziec, ze pochodze z Żagania (woj. lubuskie). Tam jest coś takiego jak Jarmark Michała. A we Wrocławiu to prawdę mówiąc, nie mam pojęcia...
W Poznaniu w ten albo w poprzedni weekend było jakieś Święto Pyry. Występowała m.in. Arka Noego. :>
E tam weekend 9 dni to jest to :)
We Wrocławiu mamy tzw. dni Wrocławia,ktore przypadają w maju...
jakoś 12.05-18.05..Pozdrawiam
u mnie też coś jest pod koniec sierpnia :)
u mnie to są jakieś Dni Skawiny :) Ale w jaki miesiąc? Tego niefartem nie pamiętam :P
U nas są dni Łęcznej a na przyszły rok JA organizuję na ten czas koncert ACID DRINKERS.
U mnie co roku organizowane są tak zwane "Dni Piastowa". Festyn na całe miasto, wszyscy chlają browar w parku, potem idą na koncert ( ostatnio był "Perfect" ) a potem szwędają się po nocy i demolują różne rzeczy np. Toj Toje i przystanki. Jednym słowem kupa uciech i zabawa po pachy ... :/
U mnie Dni Częstochowy jakos pod koniec wakacji
U mnie w Legnicy są dni Legnicy i święto ogórka (Odziedziczone po niemcach- dawnych gospodarzach):P
A u mnie są Dni Białogardu i Walka o Krowę (moje miasto z sąsiednim mierzą sie w różnych konkurencjach sportowych). Oczywiście wiąże sie to z festynami itp...
u mnie to samo tylko że nazywa się "dni Pruszkowa":) są w ten weekend
jakby co to zapraszam wszystskich:)
U mnie w Krakowie są "dni Krakowa" (czy jakoś tak) bodajże w lipcu trwają koło 5-6 dni. Występy zespołów i rożne inne imprezy (pokaz sztucznych ogni). W tym roku w ostatni dzień (tj. niedziela), po raz pierwszy jedna z imprez odbywała się w (słynnej chyba w całej Polsce) dzielnicy Nowa Huta (na Alei Róż).
Generalnie (no może poza tym rokiem) są bardziej pokazowe i słynne imprezy, np. wianki
Ty cornieszon, przeciez dni Pruszkowa juz były, wiem bo byłem w tym roku , grał "Bajm" :)
wiem wiem pochrzaniło mi sie:) teraz bedzie zakonczenie lata:)(ale i tak polega na tym samym:P)