-
Rejestracja amstaffa
czy ktos moze wie czy sa jakies problemy z zarejestrowaniem stafforda nkomendzie policji po wczesniejszek rejestracji w urzedzie miasta. Psiak oczywiscie z rodowodem i trzymany w bloku razem z upierdliwymi sasiadami. Za wszystkie odpowiedzi z gory THX:)
-
Re: Rejestracja amstaffa
Nie rozumiem w ogole po co chcesz go rejestrowac??
-
Jak bys byl zorientowany do bys wiedzial ze nie dawno weszla nowa lista ras ktore wymagaja rejestracji jezeli pies jest sz rodowodem i niestety jakis frajer dopisal do niej tez American Staffordshire Teriera, a niestety mieszkam w bloku i musze go zarejestrowac.
-
Buahahahahahahahaha...to widze, ze Ty jestes zorientowany....hehehehe...nawet nie wiesz jakiego masz psa...buehehehehe....chyba sie chciales pochwalic, ze masz psa z rodowodem:)
Oto lista nieszczesnych psow, uznanych za "agresywne" rasy:
-Amerykański Pit Bull Terier
-Perro de Presa Mallorquin
-Buldog amerykański
-Dog argentyński
-Perro de Presa Canario
-Tosa inu
-Rottweiler
-Akbash dog
-Anatolian karabash
-Moskiewski stróżujący
-Owczarek kaukaski
Do Twojej wiadomosci amstaff nie rowna sie pit bull...
-
Nie wiem czy wszedzie tak jest ale u mnie trzeba wsyztskie psy rejestrować tyle że w urzedzie a nie na komendzie i każdy pies ma wtedy swój medalik z numerem.
-
Lista która podaleś nie obowiązuje od 1998 roku i masz troche przestazale info. chciałes wyjść na cfaniaka ale ci sie nie udalo!!! Lepiej nie odpisuj na żadne posty jezeli masz zamiar takie bzdety wypisywac. A rodowód jest po to zeby wiedzieć co wyrośnie z psa a nie chwalic sie. Żałosny jestes koleś! :)))
-
hehehe....to, ze byl projekt nowej listy nie znaczy, ze weszla ona w zycie....podaj wiec aktualny spis....nie jestem "cfaniakiem" i na zadnego nie chce "wyjsc":)...i dla ciebie[moze nie zauwazyles ale poprzednio pisalem z duzej, ze wzgledu na jakis tam szacunek] nie koles...
Czekam na aktualna liste....
-
Najswiezsza lista na oficjalnej stronie zwiazku kynologicznego jest z dnia 28 kwietnia 2003 r.
obejmuje następujące rasy psów:
1) amerykański pit bull terrier;
2) pies z Majorki (Perro de Presa Mallorquin);
3) buldog amerykański;
4) dog argentyński;
5) pies kanaryjski (Perro de Presa Canario);
6) tosa inu;
7) rottweiler;
8) akbash dog;
9) anatolian karabash;
10) moskiewski stróżujący;
11) owczarek kaukaski.
-
I co z ta lista?????????????
-
psiak jest jush zarejestrowany na komendzie gdzie maja najnowszy wykaz agresywnych ras i jest ich jush 26 a nie 11 dzieki kolesiom ze zwiazku ktorzy szukaja jak wydoic kase od ludzi i dodatkowo jezeli trzyma sie jedna z takich ras w bloku pies po ukinczeniu 18 miesiecy musiprzejsc szkolenie pt1. i zeby bylo smieszniej z listy zniknol rottweiler
-
amstaff nie rowna sie pit bull ale zglaszajac amstaffa w zwiazku jezeli wlasciciel ma kaprys to moze go zarejestrowac jako american pitbuull terier lub staffordshire terrier. i zalezy to tylko od wlasciciela. i nie mowcie ze tak sie nie da bo bo akurat dzwonilem do zwiazku kynologicznego i sie pytalem. sam bylem troche zdziwiony ale jak mozna to mozna
-
Pi bull w FCI??? Z ta lista to tez jakas dziwna sprawa....jakie rasy niby jeszcze dodano??...dowalili bulla?? W projekcie tej nowej niestety byl....ale az mi sie wierzyc nie chce, ze to przeszlo, moze po prostu masz takich sprytnych pseudostrozy prawa??
-
Nie pamietam co tam jeszcze dodano, bo chcialem skerowac ta liste ale powiedzieli ze mi jej nie dadza zeby walnac ksero. to wszystko robione jest tylko po to by powk.... normalnych ludzi i wyludzic od nich kase,ale niestety taki jush jest i nic nie mozna zrobic