no jakie są wasze ulubione potrawy na świątecznym stole??
Wersja do druku
no jakie są wasze ulubione potrawy na świątecznym stole??
pasztet, a tak na poważanie to nie przepadam za rybami i tylko rybe po grecku jakoś trawie..
hmmm ja za bardzo nie lubię wigilijnej kolacji pod względem jedzenia :P
Nie chodzi tu o mieso bo jestem w dużym stopniu wegetarianinem, ale nie przepadam się za tym jedzeniem.
Grzyby w każdej postaci... w pierogach, w occie, w panierce itp. No i karp (prawdziwy).
Krewetki w avocado z sosem czosnkowym i chyba jeszcze "makówki" śląskie :)
Pierogi ruskie... mnnnnnniam
Nie ma bata - USZKA RULES!
Ja też za bardzo nie przepadam za jedzieniem wigilijnym:P Ale jeśli już to chyba pierożki:)
Rhodan:zamknij ryj!!! Już żygać mi się chcę jak widzę twoje posty. Weź idź stąd, utop się, rób co chcesz tylko przestań pisać takie pierdoły!!!
P.S.Może twój regius zdechł bo naprawdę za duuuuuuużo czasu go nosiłaś i wogóle nie masz moze uzdolnień do ich hodowli!!!
ja kocham pieroszki uszka, barszczyk, sosik, śledziki ,krokieciki, rybki i co tam jeszcze będzie w ogóle psystko luvbie wszamać na takiej wigiljnej kolacyjce może dlatego że jest przyjemna atmosfera a może inne czynniki to spowodowały w każdym razie bardzo lubie siwięta
P-I-E-R-O-G-I z grzybami i kapusta i ruskie:))... ryb nie lubie; no moze jesli dobra jest po grecku to zjem.Pozdro
najlepsz potrawa na którą czekam cały rok to oczywiszcie barszcz czerwony z uszkami MNIAMMMMMMMMMMMMMM
karpik ;))))
i zupa grzybowa z makaronem;))))
Rhodan2000 dużo razy bedziesz sie jeszcze powtarzac??
to sie staje nudne i meczące bo nie każdy(pisze np. o sobie) chce wnikac w jakies konflikty pomiędzy wami
PRZESTANCIE!
Rhodan, to jest temat o SWIATECZNYM JEDZENIU, a nie o twoich klotniach z reedem, ktorych juz wszyscy, zainteresowani i nie maja dosc!!! Idzcie sobie z tym na priv, spotkajcie sie w realu i sie pobijcie - guzik mnie to obchodzi. Obchodzi mnie, aby akurat w tym temacie nie bylo zadnych klotni - co najwyzej o wyzszosci barszczu z uszkami nad karpiem.
Ja uwielbiam barszcz czerwony z uszkami domowej roboty - czekam na niego caly rok. Oraz domowe wędliny - rzadkosc w polskich domach, niestety. Kto nie jadl, niech zaluje.
I nie chcialabym tutaj klotni o wegetarianizm - bo to tez nie o tym temat.
Wesolych Swiat i szczesliwego Nowego Roku (niekoniecznie europejskiego ;)) zyczymy: ja, moj maz i wszystkie moje zwierzaki ;).
ja na święta jem dosłownie wsyzstko co jest na stole, wsystko lubie, no moze oprócz ryb :/ ale czasme też są spoko. Ogólnie nie wybrzydzam :D
no pierogi są the best :D
ale lubie też taką potrawe którą sam nazwałem ( nie wiem czy ona tak się nazywa :) )fasolka po świętojańsku : śmieszna nazwa:) czyli fasola gotowana w oleju żepakowym :D ale familia ma potem mnie dość przez całe Święta :D
Ryba po grecku, karp, oj wszystki ryby co leza na stole, kutia, barszczyk z uszkami, sledzie z rodzynkami, w oleju, w occie, gdzybki w cieście, kompocik:P długo by wymieniac:P
ALe u mnie górują rybki szczegolnie karp w pysznej przepysznej najpyszniejszej cebulce:P
tyYYYYYYYYYY czekasz? na tą potrawe od kiedy? od zeszłego piątku? w piątek przed 22.00 zjadłeś kilogram, tydzień wcześniej też blisko tego co drugi dzień wtranżalasz te uszka, a teraz mówisz ze czekasz cału rok na uszka bo tak dawno nie jadłeś jadłeś? :) => bez wałów mnie nie oszukasz/ hahaha / Ludzie niewieżdzie mu on oszukuje!!-on uszka je codziennie i zawsze płacze że zamalo =)
Życie bez mięsa to nie życie...
PIEROGI :D
Władające potrawy z wigilijnego stołu : barszczk & uszka, pierogi, ryba po grecku, kapusta z grzybami, grzybki z octu, ryba po grecku i jeszcze kompocik ze śliwek jeżeli to jedzenie ;] (naturalnie wszystkiego trzeba "spróbować") i ja się potem dziwie że po świętach waże 2-3 kilo więcej ;]
Niestety dzieki Rhodan2000 stracilem juz apetyt.
To juz naprawde przestaje byc denerwujace a robi sie wku..... Z tymi Emailami to dobra sprawa moze i ja sie dolacze :) Tych Emaili z podziekowaniami musiala byc naprawde masa, wkoncu taki znawca i doskonaly "CHodowca" cieszy sie wspanialym uznaniem tylko jakos tego poparcia na formu nie widac.
Czytam ten post i już schiza dostalem niewiem czy tu jest o ulubionym świątecznym jedzeniu, czy raczej o przygodach i intrygach pani Rhodan2000.
PS. Ja kocham poczciwe gotowane ziemniaki z olejem rzepakowym domowej roboty i przysmażoną cebulką, mniam :P
Uszka number 1, karp w chrzanie, pierogi z kapusta i grzybami, a na pierwszy dzień świąt pieczona szynka, karkówka itp. pychota, mlask, ciamk, siorb, mniam
1. Pierogi z kapustą i grzybami.. Uzależniły mnie od siebie jak narkotyki.. :))
2. Barszczyk z uszkami.. mniam..
3. Wszystkie ryby oprócz karpia - nie mam do "cholerstwa" cierpliwości!! :))
Wesołych Świąt i przechlanego sylwestra.. :P
To na co czekam przez cały rok z utęsknieniem to kutia :D jest pyszna, słodka, słodka, słodka i jeszcze raz słodka:D
dominika ale to były same uszka bez barszczu a ja czekam przez cały rok na barszcz z uszkami :-)
CO??
Ja tam ryb nie nawidzę
Smazony karp i uszka .. no po prostu miodzio =]
Aaa... sorki... tu musiał być jakiś post rhodan ale na szczęście go nie ma
Pierogi z kapustą i grzybami - robie je już od 3 lat i w tym roku, też będe je robił :) Są one hitem świąt... :D
Witam
Ja kolacje zaczynam od karpia, potem jem karpia i znowu karpia. Na drugi dzien jem karpia, a w drugi dzien zjadam reszte karpia i juz po swietach. Tak ogulnie dla mnie swieta bozego narodzenia powinny sie nazywac swieta smazonego karpia :))
Pozdrawiam
Londo
Aha, dodam że od początku jak żyje w wigilie i nigy jeszcze nie zjadłem ani kawałka karpia. Wszelkie inne ryby tak. Ale dla karpia NIE! (nie pytajcie dla czego, bo sam nie wiem, a po prostu nie chce mi się zminiać zwyczajów). Ale babci zawsze kupuje karpia i robi go w galarecie, a ja go zwykle zabijam. Ale że łowie ryby to mam w tym prawe więc nie męcze ryby jak to niektórzy potrafią... :(
USZKA USZKA USZKA w barszczu mojej mamy! są boskie, przepyszne, mniamowate i genialne. można się nimi opychać i opychać. nie ma nic lepszego :D:D:D:D. nigdy takich nie jedliście :> :P
ja tak samo :D:D
Przyślij pocztą, chętnie spróbuje... :D