-
TV przez internet
Odwiedziłem allegro i zauważyłem że jest tam pełno ludzi którzy sprzedają programy do oglądania telewizji na komputerze. Są bardzo tanie, kilka aukcji za 1zł i dochodzą aż do 9.99zł. Tak więc sie zastanawiam czy nie kupić, bo opcja dość ciekawa... Ktoś to ma? Jak tak to dajcie jakieś opinie, czy dobra jakość, czy są czasami problemy z oglądaniem itp.
P.S. Jest tam HBO (po polsku) i MTV2? To mnie najbardziej interesuje...
P.S.2 Przykładowa aukcja http://www.allegro.pl/show_item.php?item=37973161
-
Re: TV przez internet
mi nagrał kumple taki program za free, mam około 10 polskich programów,i dodatkowo 10 programów z kazdego państwa z europy. więc troche ich jest. Jeżeli chodzi o jakość :/ no nie powiem że jestem zadowolony, no ale to w końcu przekaz internetowy. Ajeżeli chodzi o transmisje to zależy od prędkości twojego netu :D
-
-
nie wiem czy wiecie, ale w zasadzie każdy ma taki bajer :) Napewno większość z was używa winampa, a tam własnie też jest i radio internetowe i TV i nawet teledyski można sobie oglądać :] Mi to stosunkowo niedawno kumpel pokazał :P
-
no dobra, stary, ale w winampie lecą filmy urywkami po 5 minut, słaba jakość i do tego jeszcze mało filmów tylko raczej progr, muzyczne.
TylerPL odezwij się na priv i podaj email to ci podeśle mój gg to 1691172
-
teledyski to można na http://launch.yahoo.com/ tylko trzeba się tam zalogować jak chcesz częście coś oglądać i jakość nawet nawet, tak ustwaisz najlepsza... :)
P.S. Gdzie w winampie jest TV???
-
wchodzisz do media library i z lewej masz menu:
radio i tv
-
-
Mnie się żadne nie otwiera, ani takie xxx ani South Park... :( nie wiem co jest...
-
-
a nie pokazuje Ci sie coś w stylu 'server is full'? Bo czasami sie tak dzieje.
-
a jeszcze jedno ruszyć d... i poszukac ja właśnie sciągam :)
-
ja mam ten program ale do ogladania tv trzeba miec szybkie łącze...
-
No fajnie, mam liste programow, tylko nie pokazuje mi sie obraz, jest okno, jest dzwiek ale obrazu brak :/
-
To daj linka, nie mogę ruszyć d... bo mam dziś rodzinny obiad i wpadam na 2 minuty do kompa... Podaj, plz. A w winampie mi się dalej nie otwiera, a mam Neostrade 512... :( radia śmigają aż miło, a video nie... :( szkoda, może to dla tego że mam nie pełną wersję winampa...? (Winamp 5.05)
-
Yeter a jakie masz łącze?
-
radiówkę 128, wolna, ale mógłby ten obraz chociaz skakać albo coś, a nie ma go wogóle, dźwięk śmiga.
-
podaj meila , to ci wyśle ale ostrzegam od razu i mówie ze to syf niewiem poco ściągałem ciągle jakies problemy rozłancza itd ale ty masz szybkie łaącze wiec moze będzie lepiej
-
-
yeter jezli mówisz owin ampie to tam tylko XXX dobrze działaja reszta sie tnie itd,ja mam 128 i cienko widze odglądanie tv przez neta
-
No o winampie ale nic nie chodzi, nawet xxx
-
Yeter to zapomij o oglądaniu ja tez mam 128 (chociaz nie radiówka) mam ten program co na allegro sprzedają (sam go nie kupiłem) i nawet tv nie ruszy...
-
Dzieki ketnip za info, przynajmniej nie bede sie wkurzał :p
-
Eh... A ja chociaż mam szybki interet, to mam tylko dźwięk... :( zero filmu... Ta neostrada jakaś przereklamowana...
-
-
nie wiem czy do nie których stacji nie jest potrzebny program Realplayer, a co do neostrady to tak Tyler jest dobrze jak osiagasz na niej koło 400 kbitów - pełna predkośc jest raczej nie osiągalna...
-
-
no to przydałby sie winamp 5 - u mnie np radio przewaznie smiga bez problemów (na winampie) a co do telewizji w winampie to tego jeszcze nie sprawdzałem, a Tyler ja mam dokładnie ten program co podałes linka, jednym słowem shit bo w wiekszosci to są linki do stron tych stacji radiowych i telewizyjnych na upartego mozna samemu znaleźc w necie....no ale za ta cene gotowiec to ludzie kupują.....
-
Nop, dzięki dominik że mi przesłałeś. Tam nie ma żadnych stacji tv normalnych. Nie ma xxx, ale przynajmniej mi działaja stacje, ale nie polskie. Sprawdziłem na chybił trafił i działa mi Argentyński i Izraelski kanał... Ale mnie to akuraj nie interesuje! I nie wiem co z tym Winampem... ja mam 5.05 i mi nie działa... :( Słychać tylko dźwięk z czegoś co się zwało "100% anal sex" (swoją drogą dość ciekawy :D) ale nic nie widać...
-
mnie wszystko chodzi na winampie tylko że niektóre programy przerywają co jakis czas i zaczynają od poczatku bufforowanie ,a co do watchTV to jeszcze nie rozgryzłem:/ to jest ściągam real playera :/
-
Haha! zainstalowałem Winampa 5.08 ze wszystkimi dodatkami, i mi działa! jak na razie tylko 1 kanał xxx oblookałem, ale przynajmniej działa! :) po prostu jak wcześniej instalowałem to po-odznaczałem wszyskie Video file... :)
-
do tego rogra co ja mam jest potrzebny realplayer i WindowsMediaPlayer
-
a nie lepiej by było gdybyśmy chodzili na TV do pokoju, usiedli sobie na kanapie, popstrykali pilotem? :P
A my się martwimy jak oglądać przez kompa, gdzie buforowanie się zacina, obraz przeważnie jest dupny, jeżeli ktoś ma limity tak jak ja to dużo sietraci z limitu.
Jak mówiłem to sam mam takie progrsy od kumpla ale korszystałem z tego 2 razy moze :D
-
Mnie sie to znudzi pewnie za 2 dni tak jak radio internetowe, ale na razie mam zabawe... :)
P.S. Ktoś wie kiedy w Wawie są ferie zimowe?
-
niekoniecznie z neostrada jest tak ze pelna predkosc nieosiagalna u mnie chodzi bardzo ladnie ciagle na maksymalnej predkosci
-
Jezeli chodzi o predkosc neostrady to zawlezy glownie od odleglosci od centrali i mozliwosci modemu/routera. Nie polecam laczenia przez "teletubisowy" program ktory daj oryginalnie,spowalnia lacze, traci pakiety,czesto sie rozlacza.Sam zainwestowalem w router i ejstem bardzo zadowolony.Po dokladnej konfiguracji mozna wyciagnac z neo+ maks jej mozliwosci,nie wiesz sie,nie rozlacza.Pozdrawiam.
-
kuba jak sie umie dobrze zmontować i chce się troche pobawic można osiagnać dobre wyniki na oryginale. trzeba po prostu troszke pozmieniać rózne pliki itd. co do zrywania można w łatwy sposób zlikwidowac ten problem w ciagu 20 sekund jak sie szybko pisze ;)
-
ja też mam własny modem i switch do neo, te co daje TP to są modemy który 1 jest gorszy od 2. U mnie też trzeba było bawić się konfiguracje, ale teraz wszystko chodzi ok.
-
A ja też mam router i już mi się nie rozłącza nigdy. Raz na pół roku może, ale wtedy od razu do nich dzwonie i się okazuje, że to oni mają problemy, a nie ja, jak było wcześniej. Teraz mam 1 neo na 2 kompach i nie nażekam. Mogę wreszcie siedzieć w necie kiedy chce, a nie tak że matka siada do kompa i ja nie mogę wtedy - po prostu ide do starego... :)
-
barziew i tandeta:/ mam to i do niczego się nie nadaje:/ w winampie masz więcej stacji i lepszą jakość