Zaginione paczki... Poczta-Polska
Witam. Mieliscie kiedys taka sytuacje ze zaginela Wam paczka na poczcie?? Ja mialem i to 2 w ciagu jednego miesiacca. Najpierw zaginela paczka z Nokia 8210, pozniej zaginela paczka z Nokia 6610. Idzie sie wkurwic. Jezeli zaginela Wam paczka to co wywalczyliscie?? Mi oferuje po 60zl za kazda paczke (10x koszty wysylki), a jeden telefon wart byl 80zl (byl uszkodzony), a drugi 410!!! Napiszcie jezeli cos podobnego Was spotkalo.
Re: Zaginione paczki... Poczta-Polska
Nie spotkało mnie to nigdy ale ja bym dostał kórwicy jakby mnie takie coś spotkało.
Mnie nigdy takie cos spotkało i mam nadzieje ze nigdy nie spotka:) przykro mi iron. Ja bym podał opczte polska do sadu:P A kiedy to sie stało? Moze jeszcze sie znajdzie.
Ja odkąd działam na allegro nie miałem jeszcze nigdy takiego problemu (zawsze polecony priorytet), ale znam osoby które takie sytuacje miewały i stąd żyję w ciągłym "strachu" przed Pocztą-Polska. Wiem że gadanie po fakcie tylko denerwuje, ale w przyszłości polecam przy kwotach np. 400 zł, zainwestować dodatkowe 20kilka złotych i puścić POCZTEXEM. Szczerze współczuje zaistniałej sytuacji. :((
Zgłos reklamacje i podaj kwote jaka cie interesuje (możesz wpisać jaką chcesz) potem czekasz . i tyle
i tak nic nie zdziała dostanie co najwyżej 60 zł za paczke- jeżeli paczki nie były ubezpieczone, także sprawa w sądzie raczej odpada bo napewno nie wygra, takie wartościowe mozna wysyłac tylko przesyłką ubezipeczoną, a zwykła na własną odpowiedzialność, ja to doipero dostałem kur...cy, zagineła mi kilka miesiecy temu paczką z Nokia N-gage jak by nie było 800 stów w plecy, nawet sobie nie wyobrażacie jak mnie nosiło...... :/
a moze sprzedawca cie ch.... robi?????
tw182 to do mnie? raczej nie sprzedawca mnie, bo to ja wysyłałem telefonik do kogoś...
aha.... to lipa.... ta poczta to se jajca robi, zero odpowiedzialnosci.
albo są sku...syny co prześwietlają paczki(pracownicy) i czasem coś sobie capną, a w szczególności jak jest paczka nie ubezpieczona, ja już nie wysłam cenniejszych rzeczy nie ubezpieczonych - ach człowiek uczy sie na błędach... :/
ja bym poszeł na policję i dał sprawę do sądu!!!!!!!!!!!!! Bo to jest pojebane !! wartość paczki nierchc ci oddadzą!!
No wlasnie od momentu zaginiecia tej paczki z 6610 korzystam tylko z paczek ubezpieczonych. Ja nie bede podawal poczty do sadu, ale koles ktory kupil telefon ma zamiar to zrobic. Kazdy wie ze nic tym nie wskora. Powiedza mu ze paczka nie byla ubezpieczona i koniec. Jesli chodzi o odszkodowanie to poczta wyplaca dziesieciokrotnosc kwoty za jaka zostala nadana paczka, w tych obu przypadkach jest to 6zl.
Mnie tez takie cos nie spotkało.I Mam nadzieje ze nie spotka.
dokładnie Ironkapela ja dostałem takie odszkodowanie razem 66 zł plus zwrot dodatkowao te 6 zł za samą paczkę, szkoda gadać..... :/
Ja wysyłałem terraria dla kumpla i nie doszły...Cóż,poczta - no comments